Besök av härliga Tubbe som söker hem!



Jag kommer uttrycka mig lite mer utförligt om Tubbe i Grantorps blogg, men inte ikväll då jag är trött efter dagens intryck. Men som rubriken säger, HÄRLIGA Tubbe.
Mjuk och känslig inkännande hundpojke som inte är så van vid hundmöten som går bra, och därför blev positivt överraskad av mina två tikar. Han hade ett jättebra språk med dem och var lyhörd.





Tubbe var lika mjuk, smart och rolig som själv rasen inger ett kantigt och vasst uttryck pga den långa nosen. Nosen som smygandes kom efter godbitar och de små ögonen som intresserat plirade och var villig till både kontakt och lite enkla övningar.





Tubbe lade sig ned när Lycka glatt gnyende närmade sig. Lycka avger alltid snälla vänliga dämpande signaler och han blev mycket förtjust i henne omgående. Helt lösa sprang de tillsammans i skogen, både busade och samsades vid godisutdelning.




Sedan fick han träffa Sascha 11 år. Sascha som oförfärat springer rakt fram till hundar, bökar på dem med tassen, knixar med rumpan och vill leka, rätt brutalt, och ibland högljutt skällande ifall inte hunden svarar på lekinviten. Då blev Tubbe lite rädd. Han sprang mellan sina familjemedlemmar och hoppade upp mot dem och bad om råd, sökte stöd som skulle bekräfta obehaget med den 11åriga sturska tiken som sa till honom, som ville tvinga honom att leka jaktlekar. Men hur ovan han än är vid lek med andra hundar hade han genomgående ett bra hundspråk och gjorde ingenting fel.

Tubbe uppförde sig som en mönsterhund och ingav ett fint och känsligt intryck. Men när han åkte härifrån var han så full av intryck att det var en slöja över blicken. Att få leka med två nya hundar och åka en så lång biltur tar ju på krafterna.

Tubbe bor kvar i sin befintliga familj, men i februari kommer hans matte bli sambo i hus, och då ingår en annan hund som Tubbe helt enkelt inte går ihop med. Efter idag är det för mig solklart att Tubbe år ihop med andra hundar. Kanske inte alla hundar, men rätt sorts hundar med ett lugnt och tydligt språk, och varför inte en snäll och vek tik? Tubbe är en vek hund men utan rädslor för skott och dylikt. Han är mild på ett trevligt sätt.

Jag filmade lite under dagen, och det kommer online strax!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0