Tiden som fosterhem är tillända



 Text: Christine Leijd

I slutet av mars flyttade Hittehund´s Sasha hem till Bosse och hans fru, som nyblivna pensionärer i Hisings-Backa hade mycket tid över för en hund sedan deras egna hund gått bort.

Nu i söndags, ungefär 2 månader senare flyttade Sasha till sin egen permanenta familj i Skåne. Anledningen till Sashas omplacering var att hans familj inte kunde ha kvar honom då matte var sjuklig med rygg och ledbesvär, och efterhand som Sasha växte och blev alltmer krävande kunde hon inte gå ut med honom själv utan att riskera att dras omkull. Kärleken fanns, men inte den fysiska möjligheten, och ju mindre promenader Sasha fick desto mer drog han och det blev snabbt en olycklig cirkel.

När Thina, Sashas kontaktperson träffade honom för första gången drog han sig fram som en ångvält och lyckades nästan dra omkull henne med. Sasha var som ett genomtrevligt socialt krutpaket, som ett lokomotiv, men inte omplaceringsbar i det tillstånd han befann sig i. Han var understimulerad och som en stor okontrollerad valp som nästan klättrade utmed väggarna hemma.

När Bosse erbjöd sig att göra Sasha lugnare och fokuserad genom mer motion, friheten till en inhägnad trädgård, utflykter och aktivering, och framför allt lite lydnadsövningar, formade han samtidigt om Sashas möjligheter till en ny framtid.

Det här oåterkalliga beslutet har varit tufft för Sashas familj, och helgen innan Sasha skulle presenteras för det par som var intresserade av honom avtalades det att han skulle få komma hem på permission till dem, som älskat honom sedan han kom till dem som valp, och alltid önskat det bästa för honom.

Det var en mer harmonisk och balanserad hund, en välmående hund som kom tillbaka till sin dåvarande ägare, och enligt matte var det första gången på länge som de tillsammans kunde gå på en promenad utan att han drog. Sashas familj var med vid mötet med den nya familjen vilket även känns bra när man behöver lämna ifrån sig sin hund, och det är skönt att få en bild av vem som kommer ta vid.

Både Bo som tidigare fosterhusse och Sashas tidigare familj är välkomna ned till Skåne för att hälsa på längre fram.

Vi är väldigt glada och tacksamma över alla inblandade som har hjälpt Sasha!
Maria, som tidigare var kontaktperson åt Sasha första gången han blev aktuell för omplacering och som träffat honom i fosterhemmet, Thina som skött alla kontakter mellan alla inbördes parter, och framför allt Bosse med fru som så gästvänligt tog hand om Sasha och formade om honom till en hund som så småningom blev omplaceringsbar.

Nu väntar vi bara på en första rapport om hur Sasha har anpassat sig till sitt livs första äventyr, få en egen gård på landet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0