Hittehund´s Chiccos nya matte



Ett mail med en uppdaterad rapport om Hittehund´s Chicco kom precis ifrån Agneta. Agneta är hundinstruktör på egna firman Ängdalen häst och hund och kunde som volontär inom Hittehund erbjuda en paketlösning för Chicco. Hon var med under alla steg när Chicco sökte en familj, och när Chicco hade flyttat hem till Carina och de fått en vardag tillsammans har de valt ett kurspaket för att på en gång komma igång och få en bra kommunikation.




Familjen går både en vardagslydnadskurs och agility hos Agneta, och han får vitsord som "lyhörd och duktig".




Ja, Carina fick en "gratis hund", men det är ett upplägg som verkligen gynnar hunden då de knyts samman genom aktiviteter som är stimulerande, och i ett hem där Chicco inte bara är "söt med stora fina öron".
Som ren kuriosa kan nämnas att Agneta som kontaktperson för Chicco hade det tufft med åtskilliga som ringde ned henne för att han var så SÖT. Sedan publicerade vi hans beskrivning på internet, där det framkom att den söta hunden minsann kunde NAFSA om han blev trängd, och då avtog intresset. :) Och i sin nya familj har de tendenserna inte synts till, och han är trygg och slipper ta ansvaret för att skrämma bort en omvärld, som förmodligen alla tycker han är söt..

För visst är det en enaslående vacker hund. Men därför är det ännu roligare att han fick komma till en erfaren hundmänniska som tagit hand om omplaceringshundar förut, och var beredd på det västa, men som inom kort konstaterade att "Chicco är den enklaste hund hon har haft".

Kika gärna in på Ängdalens kursutbud! Agneta håller kurser i Motala med omnejd! Länk

Kommentarer
Postat av: bitte

Kul att få veta vart Chicco tog vägen.Har frågat om det eftersom han bara försvann under"behöver hem"

2009-10-16 @ 23:11:40
Postat av: bitte

2009-10-16 @ 23:11:52
Postat av: bitte

2009-10-16 @ 23:12:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0