Hittehund´s Suzy!Ett långt härligt och utförligt mail ifrån Hittehund´s Suzys matte Lotta ligger i min inkorg. Under de senaste veckorna har hundarna som behöver hem varit i fokus, men nu under hösten är det dags för en återblick på de hundar som är utplacerade.
Det är också den bästa delen av arbetet ska ni veta. Suzy har nu hunnit att bli hela 11,5 år gammal!

Som Lotta berättar:
"Vi har det så gott tillsammans jag och Suzy. Tillbringar så mycket tid vi kan tillsammans för det är då vi båda trivs allra bäst. Vi har ju alltid läst av varandra väldigt bra redan från allra första början men nu när vi har bott ihop i ca 6 år så har vi ju kommit till en punkt där vi kommunicerar sådär nästan helt utan kommandon och ljud. Vi bara är såååååå synkroniserade... Ja, jag vet att du förstår. Det är ju som du och Sascha. En favoritstund vi har tillsammans nu när det är vår/sommar är på helgen efter morgonpromenaden om det är fint väder så slår vi oss ner på trappan och bara sitter där tillsammans. Jag har mina nojjor ibland när jag tänker på att den tiden en dag tar slut men i det stora hela så bara njuter jag och lever i nuet. Blir hon inte sjuk kan jag ju få ha henne flera år till. Oavsett hur kort eller lång tid vi har tillsammans så är det ett av mina absolut klokaste beslut när jag följde min magkänsla och gav Suzy ett nytt hem."

Hittehund´s Flax "Det man inte får"Flax matte Annelie har fått en ny mjuk bekväm skinnsoffa. Till människorna. Flax och hans hundkompis Ella har inte riktigt förstått det budskapet, för visst är det väl en stor biabädd ändå?
När man ändå i smyg provar ut biabädden, och det ändå är fel, kan man passa på att göra ytterligare något man inte får, apportera finnallen, som inte är en hundnalle till soffan som inte är en hundsoffa.

Matte måste väl någon gång förstå budskapet? Tydligare kan man inte vara som hund väl?


Nejhej! Matte kommer behöva fostras, skolas om. Vadå köpa ny soffa? Blaha!
Flax

Scazzi har fått nytt hemScazzi har sedan några veckor flyttat permanent till sina nya ägare. Nya matte och husse är aktiva pensionärer med stor erfarenhet och ett gediget hundintresse. Scazzi blir familjens åttonde hund, den sjätte omplaceringshunden och den andra "Softisen"som paret tar sig an. Vi träffades några gånger innan Scazzi bytte hem, och för, att citera en kamrat som sa "det finns någon för alla" (fast hon menade inte hundar...) så kände jag att; jo, det stämmer faktiskt. Här var de som fanns för Scazzi.Scazzi fick också invänjningstid, nya husse tog bilen och åkte några mil varje kväll under ett par veckor för att ta ut Scazzi på kvällspromenad. Scazzi har hälsat på i sitt nya hem och också övernattat innan flytten.Mail och bilder har jag fått och allt har gått jättebra. Scazzi är omtyckt och omhuldad och har funnit sig väl tillrätta. Är ute på promenader, strosar omkring och upptäcker omgivningarna och följer med husse till en närbelägen sjö för ett kvällsdopp då och då. Till vintern kommer en längre uppföljning om Scazzi.


Text: Ewa Thomasson

Wilmas nya familj!


RSS 2.0