Coffi hälsar på i sitt blivande hem



I slutet på augusti åker vi upp till Alnön, Husse Peter, Coffi och jag för att hälsa på och ge Coffi möjlighet att bekanta sig med sitt nya hem. Resan blir tur och retur samma dag, men vi får ändå ett antal timmar tillsammans.

Bild:Peter Möller


Vi blir väl mottagna av Ninna med sönerna Rasmus och Viktor till deras trivsamma hem. Det ligger förväntan i luften och återseendet med Coffi blir glatt. Coffi springer runt och ”nosar in” sig och är lite uppvarvad efter den 40 mil långa bilturen, som han för övrigt klarar med den äran, lugn och fin.  ”Lillhusse” Viktor tar med honom ut på tomten, så han får bekanta sig. Mycket spännande var det, denna första gång i nya hemmet.

 

Men snart lugnar han ner sig och slår sig ner vid bordet där vi satt oss för att fika och prata. Tips och frågor bollas runt. Och nya matte Ninna berättar att hon planerar att ta med Coffi till Hundens hus i Sundsvall och en kortare orientering på ett par timmar kring deras kursutbud, för att se vad som kan passa för Coffi. För trots sin ålder är Coffi en mycket vital och sprallig herre, både fysiskt och mentalt. Att gå en kurs eller flera är väldigt roligt och ett bra sätt att få kontakt och lära känna varandra, hund och människa.

 

Bild: Peter Möller


Vi tar en promenad i omgivningarna och går ner till vattnet och stranden. Kul tycker Coffi och passar på att både gräva och känna på vattnet.  Lite lek blir det också tid för.

 

 

 


Bild:Peter Möller

 

När när vi sen går hemåt igen, så går Coffi på kommando fot vid Viktors sida.

Det ser ut som de kan komma att få roligt ihop, de här två.

Kommunikationen mellan dem håller på att byggas upp och Viktor är väldigt engagerad i Coffi och har ett bra och mjukt sätt.

 

 


Det både känns och syns att hela familjen är engagerad i och välkomnar Coffi från hjärtat.

Nya matte Ninna har ordnat med praktiska saker som dagmatte och hundfrisör. Och för att det inte ska bli allt för mycket nytt för Coffi på en gång så får han de första veckorna följa med Ninna till jobbet. För att sedan i lugn takt introduceras hos sin dagmatte, Ninnas mamma. Som ju Coffi kommer att få lära känna också genom att de kommer på besök.

 

Med i bilen upp till Alnön fanns också böcker som Coffis nuvarande ägare gärna lämnar vidare: Aktiveringsboken av Memea Mohlin och Hilde Nyboms rasbok ”Irish Softcoated Wheaten terrier”. Bra läsning och böcker med många tips. Coffi kommer också att få med sig sitt trimbord och allt som har med skötsel att göra och det saker han är van vid.

 

Här har vi två familjer som gör sitt allra bästa för att Coffi, trots avståndet, ska få en mjuk flytt och en så bra start som möjligt i sitt nya hem.

 

Efter en god måltid sätter vi oss i bilen igen och börjar hemfärden mot Stockholm.

Snart får Peter och Coffi åka denna sträcka igen, för den 2 september flyttar Coffi till Alnön.


Text: Ewa Thomasson

Bild: Ewa Thomasson & Peter Möller

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0