Hittehund´s Fifi skolas in i sin familj

Fifi är så gott som placerad.
Vi har börjat att skola in henne i en egen familj. En djurälskande familj med en 9årig lillmatte som bor på en rymlig lantlig hästgård.
Inget är skrivet i sten, och OM något förändras går vi vidare med fler familjer. Den familj som är aktuell har nu träffat Fifi två gånger i fosterhemmet och under den gångna helgen fick de låna hem henne över en natt för att i lugn takt skola in henne i deras miljö.
Eftersom det är en inskolningsfas för att hunden ska lära känna familjen innan en flytt har Fifi ännu inte flyttat. Vi brukar tycka om att för hundens skull arbeta så, långsamt, metodiskt och försiktigt, så flytten i sig inte blir så stressfyllt för hunden. Och vi brukar låta hundarna finnas kvar på hemsidan tills vi efter några dagar fått goda rapporter om att hunden verkar kunna varva ned och må bra i sin nya familj.
Jag förstår om hoppet väcks av att Fifi finns kvar på hemsidan för familjer som söker en hund, men som jag förklarat många gånger tidigare arbetar vi långsiktigt vid utplaceringarna, och det är ju också bra för den tillträdande familjen att de ser så mycket av hunden som möjligt innan papper skrivs över.
Om allt sker enligt planeringen kommer Fifi inom en vecka flytta permanent till den nya familj hon i lugn och ro har lärt känna.

Kommentarer
Postat av: bitte

Så fin hon är...hoppas på att hon får ett nytt jättebra hem.

kram Fifi

2010-12-16 @ 17:24:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0