Omnidea har donerat öronpulver till Hittehund!Text: Christine Leijd

För några dagar sedan försökte jag åter igen bryta mig in i en ny flaska med det smärtlindrande Rheumocam. Jag använder det själv till min hund Gorm, och vid varje skifte till ny flaska har jag stött på samma problem; de flesta av flaskorna är helt inbrottsäkra att öppna.

Denna gång infall mina öppningsförsök och den omöjliga korken med ett anfall av stark PMS, så med vansinnet lurandes i tinningarna tog jag resolut fram bipacksedeln för att en gång för alla få råd hur fasen man ska ta sig in i flaskan. :)

Jag ringde upp företaget och under tiden jag väntade på att få tala med en mycket trevlig och tillmötesgående farmaceupt hann jag ju komma på, att jag, frågvis som alltid, såklart hade lite frågor kring preparatet utöver det veterinären kunde svara på. Så när jag väl kom fram intervjuade jag apotekaren i 40 minuter, men kände men ändå inte riktigt nöjd med svaren då han inte kunde axla rollen som en behandlade veterinär. Då det rör min egen käraste hund, och jag även är en vetgirig typ, fick jag löfte om att deras veterinär skulle ringa upp mig, om han hade tid.

Redan nästa dag blev jag till min förtjusning uppringd. Problemet med förpackningen var då löst. Jag hade fått information om att det fanns ett produktionsproblem som man jobbade med att lösa. Men nu fick jag sakkunnig och väldigt bra information, direkt ifrån ägaren till företaget som marknadsför produkten. Han tog sig tid att tala med mig i över en timme hemifrån trots egna sjuka barn, och det är ju som ni förstår rena drömmen att få personlig coaching och tid för ett så långt samtal med en veterinär.

Vårt samtal resulterade i, att jag inte bara fick all information jag alltid velat ha om smärtlindring hos hund, utan även om företagets andra produkter. Omnidea är ett svenskägt företag som har specialiserat sig på att sälja produkter som är i stort sätt klonade av samma substanser som dyrare preparat på marknaden till ett billigare pris.
Jag fick lära mig att det kallas generiska läkemedel när man säljer produkter vars patent som skyddar orginalläkemedlet har gått ut och andra tillverkare kan erbjuda samma sak. Till mycket bättre priser. Inom Hittehund behöver vi ju ofta hitta flexibla och billiga lösningar utan att ge avkall på kvaliten för hundarna, och därför var det extra intressant att få inblick i hur Omnideas koncept kan påverka vår verksamhet.

Eftersom Omnidea säljer sina produkter med recept förskrivet från veterinär finns det rikligt med information om dem. Men de för även produkter som inte är receptbelagda. Och den hjälpsamme och trevlige veterinären som även har arbetat kliniskt med patienter skickade oss några prover på det.

På så sätt kan vi nu, erbjuda några av våra hundägare gratis kur med OTICURANT som är ett öronpuder. Oticurant är ett veterinärmedicinskt medel som används förebyggande vid återkommande öroninfektioner hos hund och katt. Då flera av de hundar vi har omplacerat haft tillfälliga eller kroniska besvär vill vi erbjuda dessa hundägare Oticurant i första hand.

Zak, som nu är 9 år, fick hem hos Anna i Landskrona för några år sedan, och är en av de hundar vars tidigare familj inte märkt att han hade både öronbesvär och slickade på sina tassar. Jag kontaktade Anna direkt och frågade om hon ville ha Oticurant, men hon har (såklart) hittat en behandling som får Zaks besvär under kontroll.

Men jag vet att öronbesvär är vanligt förekommande. Så hör av er! Vi kommer även ha användning av det i vår verksamhet eftersom en stor del av Hittehund gör att både jag, och mina medarbetare vidareutvecklar sitt kunnande inom många områden, och främst genom behandling av enklare åkommor.

Läs mer på Omnideas hemsida!

Kommentarer
Postat av: Cecilia Forsberg

Hej min vän! Jag blev dundernyfiken på hur Anna i Landskrona håller sin hunds problem borta?? Själv har jag hittat ett preparat som jag köper från USA, det blir dyrt i längden eftersom frakten är dyrare än själva produkten... Kan du inte kolla om jag får lov att ringa eller maila henne - min Tess har precis samma problem med både tassar och öron :(

2010-02-19 @ 15:40:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0