Sackos framtidSackos framtid är ännu lite oklar. Vi står nu inför den svåra uppgiften att göra honom mer attraktiv på en omplaceringsmarknad, för att även han ska kunna bli sedd som den individ han är.
Sacko har hunnit att bli 8,5 år gammal och sedan han kom tillbaka till fostermatte Charlotte har han varit dålig när det gäller sitt kisseri. Det skulle ju kunna vara något enkelt som en urinvägsinfektion som spökar, men det kan även vara prostatabesvär som ofta drabbar äldre hundar. Han slickar sig mycket där, och han vill ofta ut och kissa. Inte på ett oroligt, rastlöst eller nervöst sätt, som om han inte hade kunnat slappna av, utan för att han för nödig.
Vi hade som mål att kastrera Sacko oavsett detta bekymmer. Om det skulle visa sig vara prostatabekymmer är det möjligt att hans försäkring täcker en stor del av ingeppet, då det brukar lösas genom en kastration. Men vi kan inte utgå ifrån det. Som första steg har vi bokat en tid hos en veterinär i Linköping. Sacko är inte jätteförtjust i veterinärsammanhang utan vi måste låta honom bli undersökt på det sätt som är skonsammast för honom.
Efter det första utlåtandet vet vi hur vi kan gå vidare, och vad det kommer att kosta. Enkom för kastration och genomgång har vi fått ett pris på 4040 kronor.

Det första förberedande veterinärbesöket kommer förmodligen att kosta runt 5-6oo kronor och kommer ske snart. Vi håller er uppdatrade genom den här bloggen.

Dels för att få Sacko mer omplaceringsbar och attraktiv, men även för att han är urtypen av trånande hanhund som blir helt tossig när tikar löper. Då varken sover eller äter han utan har bara en sak i hvudet. En viss inverkan kan det även ha på testeronet och kan kapa de värsta topparna vid stress. Om vi skulle få någon slant över efter våra kommande auktioner på Tradera kommer vi med det göra en fullständigt senioranalys på Sacko för att kolla hans inre organ som lever och njurar.

Mer står inte i vår makt att göra.Sacko är en hund som är behjärtansvärd. För att bidra till hans framtid kan man göra det med den summa man kan avvara på Plusgiro 130 14 41-0 Vår ursprungliga plan, att man skulle kunna göra insättningarna direkt till veterinären gick on intet eftersom det är ett så pass högt belopp. Det är en mager månad och vi kommer behöva så pass många olika mindre bidrag för att hjälpa Sacko till rätt vård. Det första veterinärbesöket där vi kan utreda vidare åtgärder har vi precis fått täckning för genom vår månadsfadder Annika. (Tack!)

Dagligen i bloggen kommer ni kunna följa mindre bidrag som vi blivit lovade, och även vad vi kommer att sälja på Tradera och Blocket till Sackos förmån. Vi måste se till att Sacko blir mer attraktiv bland våra omplaceringshundar. Se till att han får ett eget hem.

Kommentarer
Postat av: Bo Svensson

Med förenade krafter kan vi hjälpa Sacko och övriga fyrbenta vänner.Hoppas många ställer upp.

Bosse

2010-02-02 @ 18:51:20
Postat av: bitte

Ska hjälpa Sacko med det jag kan..Många bäckar små.....Älskar den vovven.. han talar till en så väldigt ända från första gången---den blicken...så underbart ljuvlig.kram Sacko

2010-02-03 @ 16:34:22
Postat av: Idas matte Annika

Ja, jag ska absolut också bidra med det jag kan till "våran" fina Sacko.

2010-02-06 @ 01:04:26
Postat av: Idas matte Annika

Ja, jag ska absolut också bidra med det jag kan till "våran" fina Sacko.

2010-02-06 @ 01:09:18
Postat av: bitte

Önskar att du kunde få bli kvar hos Charlotte där du verkar trivas och må bra.massor med kramar till dej "Sacko"

2010-02-13 @ 22:14:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0