Camilla i nytt tryggt hem



För en kort tid sedan flyttade Camilla som numera kallas Milla kort och gott, till KG och Ulla i Stockholm. Det paret hade tidigare adopterar Hittehund´s Milton genom oss för några år sedan. Tyvärr är Milton numera borta. Han gick bort trots flera inläggningar, och jag har sedan dess velat att de skulle få en ny hund i sitt liv, då det verkligen är hundmänniskor med mycket känsla.

När hundarna Camilla och Martine blev aktuella hörde KG äntligen av sig, och det bestämdes efter samtal både med mig, *Angelica som träffat hundarna, och hundarnas ägare Nina, att de skulle komma upp till Tanum och bo där över natten, och ev få med sig en liten Camilla hem.

En första skriven rapport från Karl-Gustav berättar följande:
Hej Christine.
 
Som du ser  heter hon numera Milla och hon verkar trivas utmärkt i stan inga problem så här långt.
Hon blir fortfarande lite uppspelt när hon ser andra hundar men det beror mest på att hon vill fram och hälsa
när hon väl får hälsa funkar hon hur bra som helst men tyvärr är det ju många hundägare som halar in kopplet och t.o.m. går över till andra sidan gatan för att slippa möta andra hundar.
På rastplatsen där hon får träffa andra är det inga problem hon leker och busar med alla utan problem när hon väl fått kontakt så problemet är nog att hon inte träffat andra hundar tidigare men det blir bättre för var dag. Nu reagerar hon inte när hon får syn på hundar på avstånd som hon gjorde från början.
Bilar reagerar hon inte alls på längre även om dom kommer nära, hon går snällt i koppel utan att dra och när hon glömmer bort sig när hon hittar något intressant så backar hon genast om man påminner henne.
Inkallningen funkar bra även på rastplatsen med andra hundar ja en liten muta funkar alltid, att gå fot utan koppel jobbar vi med men det tar nog lite tid.
Jag har inte haft henne lös i naturen där det finns viltspår ännu men det kommer.
Efter en dryg vecka tycker vi att det funkar över förväntan hon är ju väldigt mjuk och följsam vill gärna vara till lagssöker hela tiden kontakt, vill vara nära.
Vi har försäkrat henne i Agria och börjat med sprutorna för att hon skall få sitt pass till sommaren så vi tror på en framtid tllsammans.
 
Hälsn
Milla med familj

Kommentarer
Postat av: bitte

Det är så härligt att läsa om dessa lyckade omplaceringar av hundar som behöver nya hem...

2010-02-01 @ 19:44:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0