Hittehund´s Vidas nyår!

Den kloka dalmatinertiken Vida är nu inskolad och avflyttad till sin nya familj och trots att förlusten är stor och påtaglig för hennes förra familj är glädjen stor i hennes nya familj.



Vida flyttade in i ett hus där det bodde redan hundvana katter. De var rätt så coola. Men nu har hon lärt dem att springa för hundar, istället för att katterna inledningsvis försökte lära Vida att hon skulle stanna för katter. :)

Men för en van djurägare är det inte ett jättestort moln på himlen. Förr eller senare är nyhetens behag över och för en ivrig graciös dalmatinerflicka är katter intressanta varelser. Det kommer förmodligen att ge sig med tid, samförstånd, tålamod och lugn träning.



För så många andra hundar var nyåret och allt som hör därtill med smällare, fyrverkerier och stoj något som berör Vida. Dock klarade hon av tolvslaget i sin nya familj, där hon sakta införs i nya rutiner. Hon går mycket lös vid långa promenader och är följsam och duktig på att lyssna i sin nya flock. Matte kallar in, och husse belönar.



Vida är och förblir en knähund, och nya matte kommer så småningom att välja mellan privat konsultation eller någon trevlig kurs som "ersättning" för sin nya familjemdlem enligt vår ideologi, att man ska investera i sin egen hund.

Kommentarer
Postat av: Ann Winbom

Utan dig Christine och ditt underbara stöd hade jag aldrig klarat detta och nu är jag sååå glad för Vidas skull. En ny familj där allt fokuseras på henne, helt i hennes smak. Du är värd din vikt i guld. Ge aldrig upp Hittehund. Tack å det varmaste, Ann Vidas gamle matte.

2010-01-17 @ 20:35:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0