Hembesök hos Hittehund´s Sassa med bilder

Text och bild: Christine Leijd
Att återse Hittehund´s Sassa var i fredags en trevlig utflykt på grönskande Långholmen i Stockholm. Eftersom jag har varit med från första början genom alla år var det roligt att se en ytterst välmående Sassa. När hon blev aktuell inom Hittehund var det en småbarnsfamilj som akut lämnade in henne som unghund. Vår medarbetare i Skåne tog henne på tåget till Stockholm där vi hade ett jourhem; Katarina. Katarina hade sedan många år jobbat för djurskydd och var en person vi kunde lita på. Det har var över 5 år sedan.
Nu är Sassa vuxen, nedvarvad och tränad i tävlingslydnad, vilket hon tycker är roligt. Hon blev kvar hos Katarina, och Katarina har både innan och efter hon adopterade Sassa hjälpt till med punktinsatser inom Hittehund.
Sassas matte är en sådan där ruskigt engagerad och omtänksam människa som just nu har fyra rescueundulater hemma. Under min tid boendes på landet har vi haft några fågelsamtal, ty hennes undulater har varit till veterinären för olika åkommor samt att alla är individuellt försäkrade. Katarina är egentligen jourhem åt dem, så om någon förnuftig fågelentusiast vill ha idag välskötta fåglar och har ett bra hem att erbjuda kan vi förmedla kontakten. :)
Katarina har en gammal omplaceringskatt som är njursjuk, så under vår promenad blev hon tvungen att ringa och söka en veterinär då kissen försämrats. (Den har återhämtat sig nu)
Sassa är en sådan hund som sätter sig själv i centrum för att hon är så fantastiskt trevlig.
Sassa har tillsammans med sin matte även provat på att bo mer lantligt, men boendet på en viltrehabiliteringshem innebar rätt mycket tid åt vilda djur. Katarina köpte hem pallvis med havre till rådjuren om vintern, hämtade stora påsar med bröd åt ankor som varje dag knatade upp på gårdsplan och jag kan förstå att man har mer tid för varandra boendes på Södermalm.
Det är roligt att återse en Sassa som mår bra. Hon äter Immun från Standart för ett stärkt immunförsvar och har en glänsande päls tack vare fiskolja och Standarts torrfoder som är köttbaserat.
Sassa har alltid varit, och kommer alltid att vara extremt intresserad av pinnar, något som hennes matte klokt inte uppmuntrar till. Men Sassa hittar alltid sina egna pinnar ändå.
Och när hon inte hittar egna pinnar, då hittar hon någon annan som kan leta pinnar åt henne. Hon är den typen av hund som alltid gör sig vän med främlingar blixtsnabbt.
Förutom undulaterna hade Katarina extra katter hemma som snart presenteras på hemsidan, de behöver egna familjer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0