Mer information om Chica på måndag



Vi arbetar så snabbt vi kan. Dock behöver någon av oss alltid träffa hundarna själva innan vi kan besvara mer utförligare frågor om dem eller hänvisa familjer till dem. Det är en trygghet även för dem som tar hand om en hund genom oss. Lena-Maria som är ansvarig för Skåne kommer förmodligen att träffa Chica på söndag, och det betyder att vi på måndag har möjlighet att återkomma till er som hör av sig angående henne.

När ägaren anser det är akut behöver vi ibland presentera hundarna innan vi har all information vi tycker vi behöver. Ofta kan vi erbjuda hjälp omgående, men vi vill inte arbeta slarvigt. Dvs att vi väntar med att matcha hund med en ny ägare tills vi själva har fått en klar uppfattning om vad hunden behöver för att utvecklas i en ny familj. Det är ju det som avgör ifall en omplacering blir lyckad. I Chicas fall är hon i dagsläget inte ensamhetstränad då hennes tidigare matte som fått en hjärnblödning var pensionär. Chica är van vid att få följa med i bilen när hennes matte haft ärenden. För att få en bättre uppfattning ifall Chica i kombination med för rasen anpassad aktivering och övningar för att förbättra självförtroendet, har potential att kunna ensamhetstränas på sikt av en ny familj behövs Lena-Marias utvärdering.

I en för oerfaren familj kan ensamhetsträning av en hund blir en oöverstiglig uppgift. Chica har valpsinnet kvar vilket egentligen kännetecknar rasen, och hon har föremålsintresset kvar, och stjäl gärna saker om hon bara kommer åt. För någon som uppskattar cockern villighet att apportera kan man vända det till något positivt.

På måndag hoppas vi kunna beskriva Chica lite mer utförligt. Och vi tar gärna emot intresse, och vill förklara att Chicas situation och mattes hastiga sjukdom gör att man får invänta mer detaljer, vilket i många hundägares ögon är något positivt. Många mailar nämligen och vill ta hand om Chica. Och vi vill gärna att man själv vill ha lite mer insyn i hundens personlighet,ras och behov, så det inte är ett beslut grundat på hennes docksöta uttryck eller de hängande öronen. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0