Tidsbrist

Under OS fick vi plötsligt väldigt mycket mail och påringningar. Många kvinnor vars män följde tvsändningarna passade uppenbarligen på att leta hund då istället. Därefter hade en av kvällstidningarna ett reportage som uppmanade till att ta hand om en omplaceringshund, vilket fick till följd att lika många ringde för att de behövde omplacera och nu såg en möjlighet till hjälp.
Arbetet kring varje hund genererar väldigt mycket samtal och återkopplingar, och telefontiden räcker inte till, eftersom det är då folk ringer in, och sedan går många timmar åt att hinna ringa ut.
För att klara av denna enorma belastning blir man glad över förståelse. Om tiden inte har räckt till en dag för att ringa tillbaka i ett ärende finns det en förklaring till det, något annat mer akut har behövt prioriteras.
Eftersom vår verksamhet inte går att planera utan hela tiden styrs av andra människors behov får vi ibland arbetstoppar som är svåra att ta sig ur, utan förståelse från den som väntar på besked. Vi behöver komma ikapp, och det enda sättet är att göra saker metodiskt och det får ta den tid det tar.

Som ett exempel kan ibland en hel telefontid behöva delas av bara två inringanden, ifall båda två är i kris och det finns mycket att tala om för att praktiskt kunna lösa hundens situation. Den som då istället återkommer vid en tidpunkt som vi själva inte har tid att sitta i telefon, som efter 22 på kvällen eller 8 på morgonen, det påverkar mitt dagliga liv med arbete, egna hundar och andra åtaganden alltför mycket. Jag hoppas ni vill respektera det, även när ett svar har uteblivit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0