Uppdatering från Båtsmans fosterhem

 

 

När ”lille” Båtsman kom så fick vi direkt kontakt. Dock gjorde han inte så mycket väsen av sig men det skulle visa sig att ändras snabbt.

För det första är det en underbart snäll och kelsjuk liten pojke. Dock har han börjat ta för sig mer och mer, jag kallar det hans tonårsrevolt. Och jag har låtit han få göra en hel del med tanke på hans historia. I början busade han knappt men det kom i gång och i dag kan han jaga runt dig i hela huset med svansen viftade i högsta hugg. Han även tokälskar bollar, han kan hålla på hur länge som helst och busa med dig om där är en boll involverad.

Han är fantastisk mot alla barn han träffat, både när det gäller stirriga situationer som vid lek och andra tänkbara situationer.

När han vill påkalla att han vill busa eller kela så antingen kommer han och ”boxar” till dig med sin tass eller så kommer han upp bredvid dig och smånafsar dig… Han är en mycket glad och positiv hund.

Har han väl tytt sig till dig så undviker han helst att vara ifrån dig för mycket och ligger tex gärna vid dina fötter om du sitter och jobbar tex.

Han är väldigt lugn och trygg inomhus. Dock har han som jag sa kommit in i en liten tonårsrevolt men detta baseras nog mera på glädje att han känner att han kan ta för sig. Bla så har det där med att gå fint i kopplet fungerat sisådär, han är fruktansvärt ivrig numera när han kommer ut.

 

Han är också mycket bestämd om han vill gå en speciell väg. Vill han inte gå det hållet du vill så lägger han sig sonika helt ner…och detta kan han göra precis varsomhelst . Där gäller det ha godis i fickan. Dock gör han det mer sällan nu än vad han gjorde i början.

Han har också utvecklat en del vaktinstikter, vilket kanske inte skall ses som negativt då han skyddar sin flock. Möte med andra hundar har också gått mindre bra då han vill visa att han numera är herre på täppan. Dock har dessa möten skett när bägge hundarna har varit kopplade och jag har ej vågat släppa han lös då jag inte känner han så väl och vill inte riskera något. Han blir både extremt ivrig när han ser en annan hund men ställer sig också i en ställning med svansen högt upp. Men med lite träning i rätt miljö så tror jag han lätt kan komma över detta.

Ett annat försök som gick mindre bra var möte med katter. Vi gick hem till min sons mamma som har katter. Och han blev helt makalöst superstirrig. En katt var inne och denna sprang och gömde sig, därefter hoppade han på fönster med tassar när han såg en katt utanför, han hoppade upp med tassarna på en byrå och hade en puls på 130 och sprang runt frenetiskt. Men återigen ny miljö samt bättre självförtroende…..

Men överlag om Båtsman så är han en perfekt familjehund för en familj som bor i den miljön som han behöver och som har tid att tillgodose hans behov av närhet och bus. Samt att de går någon form av lydnadskurs med honom.

Mvh

Patrick


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0