Hittehund´s Chicco har fått hem!

Strax före nyårsafton fick vi en angelägen förfrågan om vi kunde hjälpa till med en omplacering av Chicco. Det kunde inte vänta tills vi öppnade verksamheten den 15 januari, och möjligheterna att hitta bra familjer till blandrashundar med kombinationen rottweiler och dobermann är i regel inte så stora.
Chicco hade redan blivit felsåld och vidaresåld, och hans nuvarande familj kände stort ansvar för hans framtid. Situationen var dock ohållbar hemma med ett mindre barn med särskilda behov som inte kunde lämna hunden i fred.
Chicco hade redan vid 17 månaders ålder haft flera hem, och det var nu viktigt med ett varaktigt sådant, och det snabbt.
Vi hade den turen att Anna och Alex som nyligen skiljts från Hittehund´s Zack som adopterades som seniorhund och fick sina sista goda år var mogna för en ny hund genom Hittehund. Precis efter årsskiftet träffade de Chicco, tillsammans med Annas föräldrar, som har lilla Iza, även hon ifrån Hittehund.
Det har trots att vi officiellt har stängt gått snabbt, men samtidigt bra. Chicco beskrivs som en riktig knähund som inte vet hur stor han är. Vi har regelbunden kontakt med Anna och Alex, och de är genuint glada över sin nya familjemedlem. Anna berättar att han är en otroligt glad, lyhörd och smart hund, och att man inte kan göra annat än att älska honom.
Eftersom omplaceringen var så akut gick den inte riktigt efter våra riktlinjer, och Anna och Alex hann bara träffa Chicco vid ett tillfälle innan de fick hämta hem honom den 7 januari. En så snabb omplacering vågar vi bara göra när vi redan känner till familjen sedan tidigare år.
Nu behöver Chicco "göras iordning" i sin nya familj, dvs bli besiktad, vaccinerad och försäkrad omgående.

Kommentarer
Postat av: J

Så otroligt fint att se Chicco hos Anna & Alex.

Vi var livrädda att han skulle hamna fel igen men nu är han verkligen hemma.

Vi saknar honom otroligt mycket men det viktigaste är att Chicco har det bra och lever livet.



Nu låter vi allt lugna sig och låter Chicco boa in sig riktigt innan vi bestämmer träff (hur svårt det än är)



Tack för allt Christine, Anna & Alex!

Mvh J med familj

2011-01-13 @ 01:19:31
Postat av: J

Hej hej!



Skulle vara trevligt med lite uppdateringar ang vår älskade vovve Chicco :) Har heller inte fått de tryckta papprena som vi skulle få från er på Hittehund...de e nu 3 veckor sedan Chicco flyttade!

Kan lova er alla att han är saknad & för vår lilltjejs skull, så skulle vi vara tacksamma om någon uppdaterade oss tack! Blev lovade bilder m.m.



Mvh J med familj

2011-01-28 @ 20:36:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0