Hembesök hos Hittehund´s Calle

Text och bild: Ulla Eriksson
I början på det nya året blev jag inbjuden till Calles familj i natursköna Norrbotten. Hans matte har flyttat upp nyligen och har köpt en enorm herrgård med stora ytor både ute och inne. Omgivningarna är väldigt lugna och rofyllda, och det var en glad och harmonisk hund som mötte mig i dörren.
Calles svans viftade och vi fick mycket god kontakt med varann. Han var i extremt god kondition, mycket slank och musklad för sin ålder.
Till våren kommer Calle att gå kurs hos den lokala hundskola vi har här, där innehavaren är utbildad genom Hundens Hus i Göteborg. Matte vet vikten av att aktivera sin hund utöver deras långa skogspromenader. Calle behöver sällan vara ensam eftersom han är välkommen på arbetet, och matte Barbro håller på och bygger upp ett eget företag där hon kan arbeta hemifrån.
Calle har även en bra bästis i sonens hund som var hemma och välkomnade oss. Hundarna lekte mycket och kunde ha stor frihet då herrgården är omgiven av mycket stora öppna ytor med skogen bakom knuten. Det var trevligt att få göra ett uppföljningsbesök för Hittehund och att få träffa Calle efter flera samtal med matte Barbro som är ett välkommet tillskott till Norrbotten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0