Presentation av Gucci och Chanel som söker hem

Text och bild:
Agneta Damberg

Idag har jag träffat två små ljuvliga hundar!

Båda är av rasen Phalené. Gucci är en kastrerad kille på 6 år och Chanel är en tik som är snart 3 år.

Två väldigt välskötta, väluppfostrade, sociala och mysiga hundar. Ingen av dem är någon problemhund, utan omplaceras för att familjen vill att de ska få komma till någon som har tid för dem. Familjen har en liten bebis och känner att hundarna inte får den tiden de vill att man ska ha för en hund.

När vi kom till familjen, som bor på landet, så möttes vi av 2 nyfikna små hundar. De kom direkt fram när grinden öppnades och matte släppte ut dem.

Båda hälsade lagom mycket. Nosade mycket, viftade på svansen, pussades lite och vi kunde klappa på dem.

Matte sa att tiken Chanel kunde vara något reserverad mot okända ibland. Men inte mot hundvana människor, sa hon. Så det var ju inget vi märkte något av! Men det tycker inte jag är något problem, utan ganska naturligt när man har med hundar att göra. Hundar är inga leksaker eller maskiner, utan känsliga djur. Vissa mer än andra!

Det här är små hundar. De ska behandlas som hundar. Dvs få träna, motionera, kanske gå på kurser, aktiveras mentalt. Det finns mycket kapacitet i de här små kropparna!

Jag fortsätter att berätta om Chanel, eftersom jag redan börjat!

Hon var den känsligaste av dem. Visade jättetydligt signaler mot sin hundkompis och mot oss när vi hälsade. Hade ett tydligt språk om man är uppmärksam och ser sånt! (Jag älskar sådana hundar!)

När vi var inne så gick Chanel och tittade ut igenom fönstret, spanade långt bort, men hon kom direkt när man pratade med henne. När vi kom utomhus hade hon nosen i vädret mest hela tiden och en gång tog hon en lov över gärdet, men kom ganska snart tillbaka. Jag tror att hon skulle vara jätterolig att jobba med. Hon var lätt att få kontakt med och lätt att få igång med lite lek.

Agility eller freestyle, kanske lägga lite spår, det skulle nog passa lilla damen. Det skulle nog gå att träna det mesta, men då givetvis med positiva träningmetoder, där man fokuserar på att belöna de beteénden man vill ha.

Chanel gillar inte barn utan kan fräsa till om de blir närgångna. Själv tycker jag att man ska träna sina barn till att behandla alla djur väl. Men när en hund väl har lärt sig hur man kommer undan så kan det vara svårare. Så en barnfamilj är inte aktuell i hennes fall.

Eftersom familjen bor på landet så är hon inte så van vid andra hundar. Om det skulle gå förbi någon så kan hon rusa fram en bit med svansen mellan benen och skälla. Men aldrig ända fram. Försöker skrämma bort ”inkräktare”. Det är ju sådant man kan träna bort.

En underbar liten tik är det. Jag blev kär direkt och ville ta hem henne! Men hon ska nog få ett eget hem. Hit kommer en valp om några veckor!

Så har vi Gucci. En cool kille! Han stod med fötterna stadigt på jorden! I dubbel bemärkelse! Han blev inte så upprörd om det var något utan skakade bara av sig tex när tiken fräste ifrån. Han var lite för stadig i kroppen också. Men det är lätt att det blir så när man är matglad och kompisen inte alltid äter upp…

Gucci höll sig nära när vi var ute. Han gick runt i trädgården och nosade. Busade gärna med Chanel, men hängde inte med när hon tog sig lite större friheter!

Han skulle nog också gärna låta sig aktiveras lite lagom med lite av varje och gärna gå promenader, så försvinner nog trivselvikten snart!

En jättemysig och snäll kille. Men inte heller han vill bo i en barnfamilj.

Båda hundarna är däremot kattvana, eftersom som familjen har katt, som de leker med. De tycker även om att åka bil.

Vill ni veta mera så försöker jag svara på frågor eller så tar jag reda på mera av familjen.

Agneta Damberg

www.angdalen.se

0141-55185, 070 3607288


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0