Vila i frid vackra Zita

Dessa fina bilder togs av fotograf Jessica Sjöö för att hjälpa den fina schäferflickan Zita till ett nytt hem, då hennes husse var svårt sjuk.
Och visst hjälpte bilderna och beskrivningen av Zita!
Förra helgen skulle Zitas matte ta kontakt med en ny familj, ett schäfervant par utanför Sölvesborg, och inom Hittehund försökte vi förbereda både för hembesök innan och en ev uppföljning om hon skulle flytta dit. Allt såg bara så ljust ut...
Dock utan förvarning insjuknade Zita hastigt i livmodersinflammation. Hennes matte fick gott om tid på sig hos Lundabygdens djursjukhus att försöka fatta rätt beslut. Hon satt där i många timmar och valde att inte operera Zita. Det fanns inga garantier för att hon skulle kunna bli återställd och hon var rejält infekterad.
Ibland ställer sig ödet i vägen för ett lyckligt slut. Det hade varit svårt för Zita att återhämta sig i en ny familj, och särskilt i samband med en omplacering, där en ny familj ska tillträda som inte har egen kunskap om hur Zita ska vara för att kännas frisk. Det var nog väldigt många tankar som flög genom Zitas mattes huvud där hon satt med sin hastigt insjuknade hund, och det var inget lätt beslut att låta Zita somna in. Livmodersinflammation är en vanlig sjukdom hos tikar, och hos många försäkringsbolag får man 10 % rabatt på sin försäkring om man i förebyggande syfte kastrerat sin tik, då det är en av de största utgiftsposterna för försäkringsbolagen. I genomsnitt drabbas var fjärde tik innan den fyllt 10 år. Och nu var det Zita. Det var inte meningen att hon skulle få en ny familj, och hon fick somna in lugnt och värdigt vid sin mattes sida.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0