Uppföljning av Hittehund´s Mizti, numera Mixi!

Text: Tuali Rogberg

För ett tag sedan fick vi till en uppföljningsträff med Hittehunds Mitzi numera Mixi.


Det är flera som undrat varför hon försvann så fort från hemsidan. Det hör inte till ”det vanliga” att hundar placeras så snabbt som Mixi gjordes. Mixi har en lång historia. Hon bodde hos en familj tills hon var två år. Därifrån köptes hon utav sin tidigare mattes pappa och han har sedan haft henne tills dottern, dvs tidigare matten tog över henne för några år sedan. Hon har två yngre hundar som hon tränar aktivt med och hon och hennes sambo kände att Mixi inte fick vad hon förtjänade som individ i deras liv. Mixi var även kraftigt överviktig när hon togs över och det är en lång procedur att träna en hund, något som kanske inte riktigt hanns med när de yngre hundarna behövde sitt. Hon kontaktade Hittehund och vi kunde hjälpa till.Vid mötet med matten och Mixi så talade vi igenom om vad hon sökte, kanske skulle ett äldre par passa? Hittehunds seniorer för seniorer? Vi bollade lite fram och tillbaka och jag följde med på en promenad. Mixi har tränats tidigare men bara basics som sitt, ligg och lite trixs. Hon har fått skälla och kanske inte förstått när och hur hon ska vara tyst. Hon var ändå en glad och go hund när vi möttes, ingen problemhund men givetvis med ett bagage, som alla hundar.

Mixi presenterades på hemsidan och bara någon vecka senare träffade jag min väninna Jessica som är en aktiv hundmänniska och som då var på jakt efter en hund till. Jag berättade om Mixi och hon läste om henne, tittade på filmsnuttarna och bollade med sin make Anders.
Jag talade med dåvarande matte och även hon tyckte att det lät som en match, så vi träffades alla någon vecka senare. Mötet gick bra, Mixi var lite osäker på att följa med oss först, precis som matte hade förutspått. Hon la sig sonika ner på backen och agerade sten.Vi tog med henne ut till en skog i utkanten av Örebro. Där kom följsamheten fram, hon var otroligt godismotiverad och följde med Jessica utan problem. Vi gick en runda och både Jessica och Anders kände att vi kunde presentera Mixi för deras hundar. Sedan tidigare har de en tik som de tagit som omplacering, dock ung, som nu är 3 år. Boo som hon heter, har en brokig personlighet och hanterar hundmöten på sitt egna vis, men Jessica har kommit en lång väg. Jag väntade med Mixi på en öppen plats och Jessica och Boo fick närma sig i egen takt. Mötet gick över förväntan. Mixi är en otroligt härligt språksäker hund, hon är lugn och sansad, gör inget dumt alls. Anders mötte upp med lilla Gip, som nu är året fyllt, en BC som Jessica tränar specialsök, agility och vallning med.

Vi gick ett varv till i skogen och allt flöt på helt perfekt. Eftersom Jessica är utbildad hundbeteendeanalytiker på Hundcampus så kände jag fullt förtroende för denna placering. Vi samtalade med matten och bestämde att de skulle få låna hem Mixi på prov några dagar.

Provdagarna flöt på utan problem, Mixi fick stanna och bor nu i ett torp på landet, med skogen omkring sig och älven att simma i. I överlåtelseavtalet bestämdes det att Jessica och Anders skulle investera i rehab för Mixi. Hon hade ett par kilos övervikt och även avsaknad av muskler för att bära dessa.Nu när jag träffade Mixi igen så har hon fått betydligt mer glans i pälsen och hon har bytt ut fettmassa mot muskelmassa. Jessica kom direkt från Örebro Hundrehab och Mixi var rätt trött och även lite låg då det mullrat i himlen på väg till vår mötesplats. Mixi är skotträdd och reagerar även på åska, genom att lägga sig under säng eller i ett hörn. Vi hoppas att det går bra över nyår, men de bor rätt avskilt så förutsättningar finns.Lena på Hundrehab i Örebro har nu tillsammans med Jessica arbetat fram en träningsplan. Mixi ska gå cavaletti, backträna, gå flera korta promenader i kuperad terräng, bära viktmanchetter och senare i höst/vinter även börja simträna. Eftersom Jessica och flocken bor precis vid en älv, så har de möjlighet redan nu att låta Mixi simma.

Jag får dagligen rapporter om livet för Mixi och det är ingen tvivel om att hon har fått ett härligt hem och liv! 

 

idag är Mixi en alltiallohund. Hon följer med glädje med husse Anders till Stockholm på arbetsveckor. Hon ser inte längre en promenad som det största glädjeämnet utan uppskattar sök, plattformsarbete (också sök), uppletande, simma eller bara hänga med som sällskap. Hon fungerar toppen med alla hundar och är en glad och uppskattad seniordam:))

Kommentarer
Postat av: Sonja

Vilken underbar skillnad på hur hon strålar <3

2011-11-04 @ 14:08:33
Postat av: Maria Holmgren

Vad kul att läsa om de där superbra omplaceringarna. Härligt.

2011-11-04 @ 17:28:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0