Hembesök hoos Diesel (f.d Båtsman)

Hembesök hos Diesel (f.d. Båtsman)

Text: Jeanette Skarp

En blåsig dag i början på året åkte vi till kusten för att hälsa på Diesel och hans familj.

Diesel och matte Daisy var redan i trädgården när vi kom och vi fick ett varmt välkomnande av en bufflig, stor nallebjörn. Diesel var jättenyfiken på oss och vår gamla tik som dagen till ära fått åka med oss. Vi började med att promenera en stund runt hagarna. Diesel tyckte allt att det var läskigt med hästarna som stod innanför stängslet. Där ville han gärna gå lite fortare för att komma förbi. Men vattenpölarna gick han gärna i, ju större desto bättre.

Matte Daisy berättade att Diesel hade vid några tillfällen haft hundvakter hemma hos sig. De var ju lite osäkra på var man kunde gå men Daisy hade sagt att låt Diesel visa vägen. Det slutade med att de hade fått en jättelång promenad. Självklart valde Diesel den längsta vägen. Han är ju inte dum!

Diesel är en jätteglad hund som verkar älska alla människor som kommer till honom. Han var väldigt intresserad av vår tik men hon var inte alls intresserad av honom fast han gav lekinviter flera gånger. Till slut satte vi in tiken i bilen. Då stod Diesel med nosen under grinden för det var där hon hade gått ut. Lustigt att se!

När vi stod i trädgården så studsar Diesel iväg, tar ett jätteskutt rakt ner i dammen! Han bara stod där och såg för mysig ut. Daisy fick jagat bort honom men han var lika fort i igen. Diesel kom med sin repstump och ville ha dragkamp. Ville ingen leka med honom så roade han sig bra själv.

Diesel har en härligt mjuk och glansig päls som man gärna kör fingrarna igenom. När vi var och hälsade på hade Diesel haft problem med magen så han hade gått ner i vikt. Han har nu fått prova på ett annat foder och är på väg upp i vikt igen.

När vi satt vid köksbordet och fikade så kände jag hur Diesel kom med huvudet under bordet och skulle lägga det i mitt knä. Jag fick backa stolen en bra bit så att han kunde komma fram med huvudet. Han förstår inte riktigt att han är så stor som han är. När han lagt sig och kommit till ro så drog han långa timmerstockar.

Under den stunden vi var och hälsade på Diesel så fick vi oss flera goa skratt av denna helt ljuvliga hund! Vi tackar så mycket för trevligt sällskap och för fikat!

Tidigare beskrivning om Diesel:

http://omplaceringshund.blogg.se/2011/april/batsmans-historia-vi-soker-hans-framtida-fam.html

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0