Hittehund´s Stella har fått hem!

 
I slutet av november kom det en mycket rultig hundflicka som hette Stella. Hennes matte hade under en längre tid haft problem med hjärtat och var därför trött och orkeslös. Stella var inte van vid så mycket långa promenader men hade fått smaka mycket god mat, även paté. Pälsen var mycket tovig eftersom det är en ras som kräver regelbunden pälsvård, och Stella hade ingen kondition, men var en väldigt snäll och go hund. För att vi skulle kunna omplacera Stella behövde hon först lite rehabilitering, komma till veterinären och raka av all päls och klippa ned de långa klorna. Hon behövde även vaccineras och besiktas, och bli försäkrad genom Hittehund.
 
 
Stella fick bo hos Angelica, som var den som först kontaktade oss angående Stella. Hennes syster bodde granne med Stellas matte, och Angelica hade förlorat sin egen hund, så Stella skulle få all uppmärksamhet själv, med en matte som var hemma dygnet om. Angelica byggde sakta upp Stellas kondition genom regelbundna promenader, men Stella flåsade väldigt till en början då hon hade sådan övervikt och var så omusklad. Under tiden i fosterhemmet hade vi kontakt med fostermatte flera gånger i veckan och vi fick ofta bilder på framstegen. Stella var en mycket duktig hund och kunde snart gå lös på promenaderna och inne fick hon lite hjärngympa med olika hundspel.
 
 
När det var dags för Stella att äntligen få komma till veterinären var det en glad och pigg hund som blivit mycket mer valpig än när hon kom till Angelica. Pälsen var utborstad så gott det gick men underullen var jättetovig och stretade i huden, så tyvärr behövde veterinären mitt i vintern raka av större delen av Stellas vackra päls!
 
 
Stella var duktig hos veterinären och låg lugnt när hon fått lugnande och blev ordentligt omskött. Under den långa täta pälsen var hon väldigt smutsig. Underullen hade flätat ihop sig och då drar det ju i huden, så nedrakningen var nödvändig för att ny fräsch päls skulle kunna växa ut.
 
 
Nu blev Stellas långa klor klippta, och hon blev vaccinerad. 
 
 
Vi fick hjälp med skjuts av Stella till veterinären av Annika som även är aktiv inom rasklubben för keeshound. Hemvägen skjutsade Annikas väninna AnnCharlotte, då fosterhemmet ligger en bit utanför Stockholm.
 
 
 
När Stella var klar fick hon en spruta med uppvaknande och kom sakta till liv igen. Nu såg man tydligt hennes rondör!
 
 
Några minuter ifrån Hagsätra Veterinärmottagning där vi var med Stella ligger Hagsätra zoo, så vi gick direkt dit för att införskaffa kläder till Stella. Eftersom hennes päls varit så stor innan kunde vi inte prova ut det före rakningen, utan vi ville att det skulle passa så bra som möjligt. Hon fick en Hurtta fleeceoverall och ett Hurtta värmetäcke och en välsittande Hurttasele. På zoo införskaffades även flera tuggben. Med i bilen tillbaka fick hon en stor påse med Vom og hundemat färskfoder som vi köpt dagen innan eftersom hon behövde ett näringsrikt foder, och 18 paket med Dentalstick.
 
 
Stella tyckte om färskfodret men hon var inte riktigt bra i magen på det, så vi fick köpa en stor påse med torrfoder på Arken Zoo, där vi även köpte laxolja så pälsen på utväxt fick fin kvalité. Laxolja på maten var mums tyckte Stella! Hon började även att löpa, och blev då väldigt glupsk i maten, och behövde ännu mera tuggben! 
 
 
Håret började att växa ut, men det går ju inte jättesnabbt. Men hon kommer att få en väldigt fin och välskött päls i framtiden med näringsrikt foder och god omvårdnad.
 
 
Stella blev pigg och glad och blev långsamt bättre i konditionen med. Fostermatte började att fästa sig enormt, och sedan Stella presenterades på vår hemsida var det flera som hörde av sig och ville veta mera. Vi började att göra hembesök runt om i landet för att träffa familjer som anmält intresse för Stella. En viktig faktor i hennes placering var att hennes förra matte varit sjukpensionär och nästan alltid varit hemma, så Stella var inte van vid att vara ensam. Fostermatte märkte också att hon kunde vara ensam korta stunder men om det blev längre tid skällde hon ihållande. För att undvika att det skulle bli ett bekymmer längre fram i Stellas liv behövde vi hitta en trygg tillvaro där det inte skulle behöva vara ett problem, varken nu eller framåt i tiden.
 
 
 
Ett av våra hembesök gjordes i en mindre stad bara 1,5 timmes tågresa från Stockholm. Här fanns det ett trevligt par som var nyblivna pensionärer och som länge hade drömt om en egen hund. Och med en hund som Stella, som är bra i hundmöten och som är så oerhört väl fungerande, då krävs det inte en familj som är oerhört erfaren kring problembeteénden utan trygghet och omtanke räcker väldigt långt. Till huset hörde en fyrkantig stor tomt omgärdad av häckar, som kommer att bli helt inhägnad till våren, mysigt för en hundflicka att busa runt på. Till semestern får Stella följa med och bo i husvagn, och följa med husse och matte till Norrland för att fiska...
 
 
Nu har Stella bott i sin nya familj i snart 2 veckor. Deras rapporter är odelat positiva, och de är så oerhört glada för sin hund. Måndag 11 februari tar jag tåget igen tillsammans med mina egna hundflickor för att hälsa på nästa gång.
 
Som ni förstår har Stella varit kostsam, och det har hon behövt att få vara för att få starta om till ett nytt liv. Samma vecka som vi tog hand om Stella öppnade Föreningen Hittehund ett bankgiro för att få hjälp med alla kostnader kring Stella. Vi är väldigt tacksamma för de bidrag som kom in, stora som små. Det gjorde det möjligt att ge Stella allt som hon behövde tills hon kunde anförtros till en egen familj. Fler uppdateringar kommer garanterat att följa!
Vi vill tacka Keeshoundringen för deras engagemang samt bidrag från deras omplaceringsfond samt följande privatpersoner:
 

Ingrid W
Maria J
Annika W
Pia S
Gisela K
Ullabritt Johan D 
Harriet W
Dennis S
Annika C
Halina S
Barbro J
Carina H
Bertil H
Malin F
Malin S
Kari K
Karin P
Annlouise M
Kerstin G
Keeshoundringen södra avdelningen
Gertrud K
Silvia S
Yvonne P
Mari A
Bodil E
Kristina L
Jan V
Marika U
Hanna P F


Kommentarer
Postat av: Celine Naminah - En aspiebloggare

Vilken härlig resa hon gjort tjejen. =)

2013-01-31 @ 06:38:16
URL: http://aspieblogg.se
Postat av: Annika Cederfalk

Tack Hittehund/Christin för ett fantastiskt arbete som lagts ner på att delvis få Stella i en bra kondition och för arbetet som lagts ner för att hitta en ny bra ägare.
Tack även till Angelica som tagit hand om Stella så bra under tiden.

Lycka till nya husse & matte med er drömhund!

2013-01-31 @ 12:04:21
Postat av: Barbro Jansson

Så skönt o få se att allt har ordnat sig så bra för Stella till sist.
Kul också att få se hur hennes resa till ett annnat liv gick till genom dessa bilder.

Det blev en riktigt bra solskenshistoria det här till slut för Stella o tack än en gång Hittehund/ Christine för allt jobb o arbete du lagt ned för Stella..

Lycka till i framtiden lilla Stella!

Keeshondringens Östra avdelning genom Barbro Jansson

2013-01-31 @ 19:39:55
Postat av: Svea

Tårarna rinner medans jag läser. Vad glad jag blir att allt ordnat sig för Stella. Tur det finns de som vill hjälpa.

2013-02-05 @ 10:44:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0