Föreningen Hittehund behöver ekonomiskt stöd

Föreningen Hittehund skulle behöva ekonomisk hjälp, även små bidrag värderas högt. Just nu är vi totalt nedringda av ofta förtvivlade hundägare som akut behöver omplacera sina hundar. Ett flertal av dessa hundar är pga ägarnas ekonomiska situation oförsäkrade, ovaccinerade, en del behöver veterinärvård, andra är seniorer så de behöver en veterinärbesiktning för att bli införsäkrade genom Hittehund. Många av hundarna behöver foder, och varje dag har vi minst 4 samtal om olika hundar där man vädjar om vi kan ta emot hunden akut. Många av hundägarna är i riktig nöd.

*** Vårt bankgironummer är 129-6201 ***

Vårt organisationsnummer som ideéll förening är 802468-9963 

Varför vi ofta behöver säga nej är att varje hund tyvärr kostar oss för mycket. Varje fosterhund kan betyda bensinkostnader, hunden kan finnas på ett hundpensionat efter ägarens dödsfall och hunden avlivas om vi inte kan ta emot den omedelbart, en del hundar är magra och behöver specialfoder för att återhämta sig, andra hundar är skärrade och nervösa i sin plötsliga flytt och behöver hjälp av produkter som Anadaptil.

Våra försäkringspremier varje månad är höga.

Vi kan inte göra en akut insamling för varje enskild hund. Men det är väldigt många hundar som skulle behöva tas om hand just nu och komma till en trygg fristad. Hittehund handlar om att restarta hundliv.

En man ringde i förra veckan och hade blivit lämnad av sin sambo, som lämnat honom och fyra hundar. Han kunde inte behålla någon av dem utan hennes hjälp. Och självklart behövde de både vaccineras och försäkras, och även besiktas. 

Vi vill inte omplacera hundar som inte är i ordning, utan har rutiner för att ställa iordning varje hund enligt alla normer. Och det smärtar att varje dag behöva säga nej, särskilt när vi så väl vet att det i det länet man ringer ifrån, inte finns något annat alternativ än Hittehund. Men vi kan omöjligt ta på oss mer utgifter när vi redan är i ekonomiskt trångsmål.

Sedan januari 2013 har vi för kanske hälften av hundarna vi omplacerat bett om 1200 kronor till vår hundägareförening. Men det har snabbt ätits upp av löpande utgifter. Vi har haft ett akut styrelsemöte och bestämt att vi behöver ifrån dags datum ta 2500 kronor för varje hund som donation till den fond som just nu är tom, som vi behöver för att ta emot jourhundar. Det är ändå en blygsam summa jämfört med alla andra föreningar i Sverige.

Så snälla, den som har fått hjälp av oss (vilket är rätt många under 14 års verksamhet) eller fått en hund av oss, kan ni ställa upp för att hjälpa nästa hund? Det har aldrig kostat något att få sin hund omplacerad genom Hittehund. Men vi har ofta betalat stora summor för att få hundarna omplaceringsbara...

Just nu när jag skriver tar vi emot en liten blandrashund i Göteborg, en korsning mellan chihuahua/papillon/tibetansk spaniel.

När en fosterhund kommer till oss kommer den in i en privat familj, som engagerar sig för, och älskar den hunden som om den vore sin egen. Jag har själv under många år haft en extra hund åt gången hemma, och alltför ofta har den hunden behövt ligga nära, på huvudkudden när den är nyanländ.

Vi omplacerar varje hund till en trygg tillvaro, och gör en individanpassad omplacering utifrån varje hund. Men våra resurser räcker inte till.

Vårt bankgironummer är 129-6201

Vårt organisationsnummer som ideéll förening är 802468-9963 

Även en mindre summa är ett mål mat för en fosterhund, eller bensin på vägen till veterinären.
 
 


På bild är Hittehund´s Chloe som numera bor på landet utanför Enköping med hundvana pensionerade ägare, på en hästgård, ett drömboende för en hund. Lås oss ge fler hundar chansen!

Er ordförande Christine Leijd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0