Uppföljning av seniortiken Freja!

När seniortiken Freja 11 år sökte hem mådde hon inte bra i sin befintliga familj som hon haft sedan valp. Flera småbarn hade tillkommit i familjen och hon hade blivit rastlös, skällig, orolig och hennes ägare kände att hon behövde komma till en ny familj, för deras egen situation skulle inte förändras, och älskade Freja skulle inte må bra där.
 
Freja med nya matte


Det är därför med stor glädje vi kan visa dessa bilder på en älskad softisflicka som fick en ny familj på landet med vidsträckta ytor, där hon har återfått harmonin och lugnet i sitt liv.

Freja har varit i sin nya familj i 3 månader, och nya matte Inga-Lill berättar att hon är väldigt morgontrött och tycker nog det är skönt att "dra sig" före morgonpromenaden. Hon älskar att promenera, tar matte fram sina gympaskor ur garderoben så sitter hon redan och vaktar dörren för då vet hon vad som väntar! 
 
 

Matte Inga-Lill berättar: "Vi hämtade Freja den 3 juli och allting har gått mycket bra.Vi går våra promenader dagligen på 5-7 km,och hon älskar verkligen att springa runt och nosa, hon går fot hur fint som helst, inga problem alls. Jag fick t.o.m ta tandsten efter att hon varit här 1 dag då kan man snacka om en lugn stabil hund.

Vi har däremot fått jobba med henne när det gäller kloklippning men även där har vi gjort framsteg.Vi har haft henne med oss på husbilssemester och hon älskar att åka bil.Bosse och jag ångrar oss inte att vi tog Freja, hon är det bästa vi gjort. Våra barnbarn och grannbarn myser gärna med henne! Jag har kontakt med hennes tidigare ägare, skickar kort så de ska kunna fortsätta och följa Frejas liv hos oss, det känns även bra för mig att ha den kontakten för de har ju haft henne i elva år!"
 
 

För Föreningen Hittehund känns det extra bra för varje seniorhund som får ett nytt hem genom oss. Det är de bästa hundarna att omplacera, ofta mer anpassningsbara än yngre hundar. En pigg och vital hund som Freja har förhoppningsvis många aktiva år framför sig om man fortsätter att underhålla hennes goda fysik och hälsa genom ett aktivt hundliv. Vi har ett särskilt utformat seniorhundsprogram som man kan läsa mer om här:http://www.hittehund.nu/seniorhund

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0