Hembesök hos Hittehund´s Ronja!

 
I februari omplacerade vi den robusta vallhundsflickan Ronja som behövde få en ny familj efter tidsbrist när hennes ägare separerat.
 
 
 
Det var stort intresse för Ronja, och vi hade flera fina alternativ för henne. Hon var en hundtyp som verkligen behövde stora fria ytor och mycket friluftsliv så vi valde att omplacera henne som första hund hos Viveca i gränslandet mellan Småland och Västra Götaland.
 
 
 
Viveca är en genuin djurmänniska som lever på landet med sina två islandshästar, och på familjegården finns det 12 islandshästar i hagen, några får och lösgående höns men Viveca hade tidigare i livet inte haft tid för en egen hund som ensamstående tills möjligheten öppnades för henne med en hundtillåten arbetsplats.
 
 
Här skulle Ronja få mycket motion och långpromenader i de trolska skogarna och få lång träning i att sluta jaga katter, den träningen pågår fortfarande.. :), två kissar finns hemma som inte är direkt överförtjusta i Ronjas ankomst.
 
 
I maj några månader efter omplaceringen var Jessica på uppdrag av Hittehund hemma hos Ronja och Viveca och hälsade på. Här är några bilder ifrån det besöket samt några fler bilder ifrån den underbara miljön som Ronja bor i idag. Viveca skickade nämligen i samband med sitt första mail med en förfrågan om Ronja en utförlig beskrivning om sig och sitt liv tillsammans med ett flertal bilder, och det är en öppenhet som genast ger pluspoäng hos Hittehund.
 
 
 
 
Både Helen, en av våra hundägare som gjorde ett besök hos Viveca innan hon kom till Stockholm för att lära känna Ronja, och Jessica som gjort ett uppföljningsbesök säger samstämmigt att man måste åka dit om man får chansen för att det är en så fantastisk plats.
 
 

En kort tid efter hembesöket i våras åkte Viveca till Stockholm så jag själv fick återträffa dem igen, och det var en betydligt slankare Ronja jag träffade som fått fin midja och mycket muskler av allt friluftsliv.
 
 
Vi talade en del om vikten av mental aktivering och nu under sensommaren har Viveca på vår rekommendation tagit kontakt med den trevliga hundpsykologen Jessica Mann på Motiverade hundar där de har börjat att gå kurser, just nu specialsök.

Eftersom vi har rätt så mycket material om Ronja kommer det lite senare i höst upp fler uppdateringar!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0