Uppföljningsbesök hos Hittehund´s Harley!

Text och bild: Hundkonsult Jessica Alenius http://www.hundmedgladje.se/ Ideéllt uppdrag för Hittehund

 

Jag möttes av Harley och Lufsan som kom springande mot mig när jag körde in mot gården, redan här klack det till i hjärtat för Harley såg verkligen ut att må bra och som en riktigt lycklig hund.

 

När jag kommer ur bilen kommer båda och hälsar och Harley springer och hämtar en stor leksaksgris som han presenterar för mig.

 

Harley har snabbt kommit in i sin nya familj och han verkar lika glad och lycklig för sitt nya hem som familjen som han flyttat till är för honom. Hans nya matte och jag står i köket och pratar och Harley som då hälsat klart, lägger sig lugnt på golvet och kopplar av.

 

Harley som varit lite svår med maten tidigare äter med god aptit när matte serverar maten, han är fortfarande lite smal men inte allt för smal och pälsen glänser.

Matte öppnar dörren till baksidan/ut mot trädgården, (den står öppen för det mesta så hundarna kan gå ut och in som de vill, men efter frukosten har de fått ligga inne en stund och vila magarna) då springer båda med glädje ut genom dörren, Harley har åter grisen i munnen och springer ut och lägger sig på gräsmattan.
 
 
 
Matte sätter sig på huk på trappan och Harley springer genast fram för lite gos och klappar. Lufsan kommer med ett gummi ben som hon får mig att kasta och springer genast efter, när hon kommer tillbaks för mer kastande så tar Harley det och de börjar busa med benet och kampar lekfullt en stund innan Harley tröttnar och hämtar bollen istället.
 
 

Matte berättar att Harley som inte gillat vatten innan nu älskar vattenlekar med vattenslangen på varma dagar och att hänga uppe vid poolen och fånga vattenstänk som blir när småhussarna badar.

Ett tu tre så busar Lufsan och Harley runt i trädgården, Lufsan först och Harley efter i en lekfull dans. De är redan varmt ute och efter lite bus lägger sig Harley på sitt favoritställe, uppe på den svala trappan med utsikt över hela trädgården.

 

Lillhusse kommer och ska fråga mamma något och Harley passar på att gå fram för att få lite klappar, när lillhusse går iväg följer Harley nyfiket efter för att se vad han skulle hitta på.. När han ser att det var datorspel på gång, står han kvar en stund i dörröppningen och kollar så det inte var något roligare som skulle hända. Snart kommer lillhusse två och Harley hälsar lika glatt på honom, för att sedan ta en drickpaus. De är kul att se hur fint han umgås med barnen och att han trots sin korta tid har knutit så kärleksfulla band till barnen, ja till matte också (husse var inte hemma). Att sedan familjens ”gamla” hund och han ser ut som världens bästa bästisar gör det hela ännu roligare.

 
 

Han följer nyfiket det som händer runt omkring men har inte svårt att koppla av mellan varven och tar sig gärna en tupplur på ett svalt ställe, men när det bjuds upp till lek är det full fart igen. Han lyssnar fint och kommer snabbt när matte kallar på honom för lite fotografering.

 

Trotts sin korta tid har det hunnit bli en hel del bilder som matte har tagit och det är kul att se och följa den korta tid han varit hos dem, när han tar emot gäster, när han busar runt i trädgården, när han sitter i sin egen soffkorg och håller koll på omgivningen, när han sitter med Lufsan på trappan och spanar ut över vidderna runt omkring. När han leker och myser med sina småhussar och inte minst när han delar säng med minsta hussen ser han verkligen ut att njuta, ja de gör de bägge två.

När man ser honom så känns det verkligen som om han har hittat hem och man blir varm i hjärtat.

 

När det är dags för mig att gå följer de båda hundarna med ut på gårdsplanen och när jag går därifrån får känner jag hur ögonen blir fuktiga, tänk om de kunde sluta så här bra för alla hundar som måste ha ett nytt hem.

Det var svårt att inte älska Harley direkt, han är underbart god och genomtrevlig hund. Därför känns det extra bra att det blivit en så perfekt matchning.

Tack vare Hittehund så får några hundar chansen till ett bra nytt liv i en härlig familj och i detta fall kunde nog inte blivit bättre.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0