Videohälsning från Hittehund´s Boris!

 

Text: Christine Leijd

8 december 2007 bloggade jag om Hittehund´s Boris, som Tuali, hundinstruktör på egna företaget Hundoptimist räddade livet på genom att sätta Boris dåvarande ägare i kontakt med Hittehund. De träffades av en händelse i väntrummet hos veterinären där Boris väntade på avlivning genom olyckliga omständigheter. En fantastisk hund! Nu har Boris vuxit in i sin nya familj i Umeå sedan 1,5 år och för en kort tid sedan fick jag den här fina fartiga videon på Boris i norra Sveriges snö!

Hans familj berättar följande:

"Hej!
Skickar en hälsning från Boris (LA Boris)

Allt är OK. Boris är mycket duktig och läraktig. Väldigt trofast. Han 
håller sig alltid i närheten. Kommer direkt om jag ropar på honom.
Är det inget på gång så ligger han gärna och vilar. Är dock lätt 
mycket lätt att få fart på. Han behöver få springa av sig dagligen. Är 
mycket förtjust i snö, vilket vi har gott om. Vi har upptäckt att han 
har en mycket bra väderkorn. Han är fenomenal på att söka rätt på saker.

Hoppas allt är väl
Med vänliga Hälsningar"
Stig o Elisabeth från Umeå

Hittehund´s Bilbo med nya matte Annica!

Text: Jeanette Skarp

Bilbo flyttade till Annica onsdagen efter påsk. Redan första dagen de träffades föll de pladask för varandra. Bilbo ville hoppa med Annica in i bilen med en gång. Bilbo är en herre som är väldigt noga vilka han väljer att tycka om.

Annica övernattade på orten för att lära känna Bilbo innan en flytt.

Varje morgon stretchar de tillsammans och sedan går de på en timmes promenad. Varje gång jag pratar med Annica eller får mail så strålar det om henne. Bilbo har fått det jättebra med uppmärksamhet hela tiden. Annicas mamma och Bilbo har också funnit varandra. Annica har tydligt sagt ifrån vilka regler som gäller för Bilbo. Hon talade även om för hyresvärden hur han skulle agera mot Bilbo när de träffades. Allt för att det ska vara så bra som möjligt för denna lilla charmiga kille.

Han har redan skaffat sig en liten tjej. En hund som bor i samma hyreshus. Han leker även med Annicas brors två labbar. Annica planerar att gå kurs med Bilbo. Hon har blivit rekommenderad att gå en helgkurs med olika prova-på aktiviteter så kan hon sedan välja vilket hon vill gå vidare med.


Förvirrat med ny blogg?

Länk till Christines privata blogg

Hej! Förlåt om ni blev förvirrade över vår nya officiella blogg på Hittehund. Tanken var att den förra enbart skulle behandla Hittehund, men den frångick hundarna de tider jag inte hade fosterhundar hemma. Jag hade länge tänkt lägga den på en privat hemsida, men tillfället gav sig inte.
Sedan var jag så stolt över mig själv när jag väl tog mig tid och skapade en offentlig blogg som flera medarbetare inom Hittehund ska få lösenord till så vi kan hjälpas upp med uppdateringarna.

Men ... ni hängde inte med märker jag?

Ingen gör annat än undrar vart den ordinarie bloggen är, så jag antar att flytten blev för abrupt? :)

Jag har inte bloggat mer än några rader, då jag varit upptagen privat, med Gorm, och nu med... KYCKLINGARNA. Hinner inte skriva mer nu heller faktiskt, för de piper, pickar och vill ha frukost nu, alla tre! Men jag lovar en uppdatering till kvällen. Jag får väl lägga ut länken till båda bloggarna på hemsidan, ikväll. Får snart besök, och är upptagen under dagen.

Det finns flera filmer på kycklingarnas ankomst på Youtube. Hinner inte länka riktigt, men ni som är vana vid Youtube, om ni går in på Hittehunds kanalsida på Youtube ligger de där bland senaste filmer. Här


Lenamaria från Hittehund, med stort engagemangFlera av oss som är verksamma inom Hittehund har ett engagemang som inte bara sträcker sig till hundvärlden. Lena-Maria är en stor resurs för oss då hon först utbildade sig till hundinstruktör och sedermera till instruktör för Svenska Service och signalshundsförbundet.

För en tid sedan tog tidningen Ystads Allehanda upp Lena-Marias viktiga insatser för hunden Aylas matte Eva som får sin hund utbildad till att signalera innan hon kollapsar i hemmet, hon har diabetes.

Sos-hundar utbildas uteslutande med positva metoder och med klicker som ett viktigt redskap i träningen, och om ni bevistar större hundutställningar kan man ibland se hur föreningens medlemmar, som själva är i behov av servicehundar, och hur instruktörerna visar upp sitt arbete.

Resultatet: Glada hundar med viftande svansar och som är betydelsefulla med det viktiga uppdrag de har. Hela metoderna och träningssättet skapar verkligen stolta hundar som är delaktiga i någons liv. Att jämföra med andra hundar som förvisso är "lydiga" och utför liknande moment i tävling, men vars träning är upplagd annorlunda och där hunden i många fall uppvisar en osäkerhet över att göra fel, istället för att även som Lena-Marias egna hundar, en glädje över att få göra rätt och höra hur duktiga de är!

Lena-Maria adopterade en av sina fosterhundar, Sickan, och har genom sitt tredje engagemang som vårdhundslärare ägnat både Sickan, och andras hundar tid inom utbildningen till vårdhundar.

Ibland har Lena-Maria lite tidsbrist vilket inte är svårt att förstå, och är då mindre aktiv inom Hittehund. Men då vet vi att hon får lite mer tid över till andra åtaganden. :)

Läs här hela artikeln om diabeteshunden Ayla >>

Hälsning från Hittehund´s PanterVi försökte att ringa matte Pia för att få en lägesrapport, men hon var inte hemma utan mailade tillbaka nästa dag istället...

"Här är det bara bra med oss! Panter har fått en lillebror, jag "råkade" se
en annons om 9 månaders flatt som ville ha nytt hem, Samma pappa som Panter
så jag blev sååå sugen så -vips har jag två flattar. Panter o Staffan.
Fungerar jättebra!
Panter har utvecklats mycket sedan han kom till mig, men har fortfarande
lite seghet i sig, är eftertänksam av sig. Men han är väldens mysfarbror!
Otroligt bra mot andra hundar! Njuter i fulla drag när han är lös
tillsammans med andra på långa skogspromenader.
skickar med en typisk bild på Panter -sitter på en sten och väntar på godis


Ha det bra!

/Pia & Panter & Staffan

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0