Hittehund´s Truls fortsatta kurser i ny familj

Truls, den underbara storpudeln.Matte Katarina och lillmatte Greta var här nyligen på vardagslydnadskurs. Duktiga och
intresserade hundägare! Jag var jätteimponerad av Greta som direkt förstod vad vi
skulle göra och sa att man skulle träna i små steg! Jätteduktig!!

Truls är mjuk och fin mot alla hundar. Lite försiktig ibland när vi gör nya saker.
Men lyhörd och duktig, han sköter sig exemplariskt här. Till och med första gången
de var här gjorde han allt som matte bad om, hon var lite förvånad själv att det
gick så bra att träna med så mycket störning från andra hundar.

Agneta Damberg /Ängdalen Häst o Hund

 


Dunderklumpen TexasTorbjörn Skogsberg och Sanna Gustavsson tackade jag till att med kort varsel och för att fota och filma lite av Texas som söker hem genom Hittehund. Texas är en stor kille. Och jag nästan gulpade här när jag satt vid datorn och min spontana reaktion var att "Hur ska vi hitta hem till honom".
GULP.
Med 50 modiga kilon och valpsprång i kopplet kräver ju han en rejäl husse som hinner rasta honom så pass mycket att han byter gångstil. Nu kommer det så snart jag redigerat ned dem ett flertal videoklipp där man får se hur klumpen med elegans och stil hoppar upp jämnfota på bord för att söka godis, och hur han dricker som en björn ståendes ur vattentunnor.
Jag tror vi kommer behöva lite extre reklam för Texas och hans behov... Men Sanna och Torbjörn hade mycket gott att säga om honom, och jag hoppas verkligen att någon speciell ser bara honom och faller pladask.

Foto: Copyright Torbjörn Skogsberg


Hittehund´s Vidas utvärdering hos hundpsykologen online!

I måndags besökte Vidas husse och matte vår samarbetande hundpsykolog i Stockholm, Carina Persson på Hundklok i några timmar. Carina gav Vida ett mycket gott utlåtande, vilket inte förvånar mig det minsta då det är en fantastiskt trevlig hund. Jag har en uppsjö av bilder på Vida, både som jag tagit själv och från hennes uppväxt, och det kommer online under helgen. Även fler videofilmer.Carina Persson har arbetat som hundpsykolog i Stockholm i urminnes tider och har ofta varit lärare till de hundinstruktörer som startar egna företag idag. Men hon är en stor källa till kunskap och glädje, och ju längre tid man har arbetat inom yrket desto säkrare blir man, både på hundar och människor.
Om man vill ha privatträning med henne kan man boka tid på tel 0736-12 67 66. Hon gör både hembesök samt har lokal i Sundbyberg.

Byte av webhotellUnder den här veckan kommer vi att flytta över några av våra domäner till ett annat webhotell. Denna flytt kommer att beröra samtliga kontaktpersoners epost. Det är möjligt att det blir ett glapp på några dagar eller så sker det utan komplikationer.

Dessvärre har de som använder webbmail eller har en bock i sitt epostprogram att man vill lämna kvar sina meddelanden på servern orsakat lite problem. Vårt konto för epost är kraftigt överskridet till det dubbla vilket gav oss tekniska problem under helgen. Jag vill att samtliga som använder sig av epost @hittehund.info går in i sin webmail och sparar ned vad de vill ha kvar för filer eftersom vi måste rensa på webhotellet innan överföringen. Om ni behöver teknisk hjälp kring detta, kontakta Christine på info@hittehund.nu


RSS 2.0