Trevlig pigg seniorsoftis!

Text: Christine Leijd
Jag och Ewa träffade Coffi idag och blev glatt överraskade av denna charmiga och levnadsglada hund. Han är 10 år och kastrerad och det var en tillitsfull och mysig hund vi umgicks med på eftermiddagen.
Han busade, sprang och uppvaktade mina hundflickor.
Det här är ingen pensionärshund om man inte är en pigg och rask pensionär själv!
En första presentation ligger på hemsidan och den kommer uppdateras samt med videoklipp vi filmade idag.
Ewa blir Coffis kontaktperson.

Uppsalaresa för Christine på måndag

Text: Christine Leijd
Flera år i rad har Hittehund´s Astrids familj tagit husbilen och åkt förbi torpet i Bergslagen på sommaren. Nu bor jag i Stockholm och det blir ombytta roller, jag får åka till Uppsala istället. :)
Eftersom jag är en multifunktionell människa ska jag passa på att träffa en liten ung tik som ev kommer omplaceras genom oss på samma gång. Jag åker utan hundar och tar tåget och är borta över dagen.
Fifi behöver omplaceras inom några veckor pga allergi.

Videoklipp på Hittehund´s Rappe

Ta er tid och se videon på underbara duktiga Rappe, och sprid ordet vidare om att han behöver hem!

Seniorsoftis på väntelistan

För inte så kort tid sedan omplacerade vi en seniorsoftis, och omplaceringen gick jättebra. Nu är det kanske dags igen, men en kastrerad softishane, Coffi.
Vår tidigare softissenior, Scazzi, var det häpnadsväckande stort intresse för, och vi hoppas att Coffi kan få samma tur. Det är trevliga lekfulla hundar, busiga upp i hög ålder men lydiga och sansade. En seniorsoftis kan passa många hem.
På lördag ska vi träffa Coffi, och om han blir aktuell för omplacering genom oss kommer mer information på vår webplats.

Hundmötesträning hos Carina Persson

Text: Christine Leijd
Idag var det dags för Hittehund´s Cassis och hennes nya matte Marianne att träffa hundpsykologen Carina Persson för att lära sig rätt verktyg vid hundmöten, som för Cassis i 8 år varit laddade. Vi använde mina två tikar som figuranter så Carina fick tillfälle att se Cassis in aktion. Sedan gick Carina skickligt igenom olika sätt att bemästra hundmötena på och Marianne och hennes dotter fick öva i praktiken medan Carinas egna hundar fick assistera tillsammans med sin matte.
Stackars Marianne hade oturligt nog fått ichias i ryggen men medverkade så gott hon kunde trots sina smärtor.
Det stora problemet när man ska träna hundmöten är ofta att man saknar hundar att träna kring. När man har en schäfer som joddlar och sprattlar försvinner ju de flesta andra hundägare. Därför är det bra att träna kring lugna luttrade hundar så man bara kan koncentrera sig på sin egen hund utan oro för den andra hunden.
Jag var tvungen att avvika efter en timme, men då såg Cassis och hennes anhöriga belåtna ut över dagen. Vi vill alla att Cassis ska få en lyckad omplacering, och då alla hundar är olika är vägen dit olika lång. Carina såg också hur mycket Cassis redan knytit an till Marianne och vad glad hon blev när dottern kom in i rummet. De laddade hundmötena och Cassis styrka är onekligen ett problem just nu för Marianne. Jag kommer säkert själv att komma åka ut till Lidingö fler gånger med mina hundar så hon får frivilliga figuranter innan det nya sättet att träna sitter där.

Hittehund´s Neo har fått hem!

(Martin och Hittehund´s Gorm)

Hittehund´s Neo har fått hem!
Det har gått lite snabbt beroende på att hans matte behövde lämna ifrån sig Neo, och Martin som för två månader sedan mist Hittehund´s Gorm av sjukdom visste inte om han var redo för en ny hund. Men beslutet var självklart efter att ha fått bo med Neo under några dagar och fått se hur fint han anpassade sig.
Martin var med första gången vi träffade Neo för att diskutera en omplacering, och ömsesidigt tycke uppstod på en gång. Nu har Neo bott in sig sedan i söndags, fungerar allt bättre med katter, och håller fint sams och leker med de två seniorhundflickorna.
Martin vill gå freestylekurs med Neo, till hiphopmusik, och hans privatlärare blir hundpsykologen Carina Persson.
Neo kom med mycket färdigheter och Martin hade egentligen planerat för en liten amstaffvalp från en bra kennel, men ödet ville att hans nya hund skulle bli en omplaceringshund istället, då den kom raka vägen in i våra hjärtan.
Neos nya matte heter Christine, och grundade Hittehund för 10 år sedan.

Bildhälsning från Hittehund´s Turbo

Text och bild: Turbos matte Anchi
Hej Christine!
Nu har vi varit iväg med Turbo och tältat två nätter. Fyra barn mellan 4 - 16 år har lekt, gosat, tränat, gått runder och badat med honom.
Givetvis under överseende av 5 vuxna. Han visade sig vara en duktig simmare men gillar INTE att bada. Att åka med i ekan var en lustig upplevelse. Allt verkade som när han skulle bada men ändå blev han inte blöt.
Efter en stund slappnade han av och såg ut att njuta av turen.
Vi åkte till en gård där han hälsade på kanin, kor, höns, grisar och får.
Tuppen blev rädd för Turbo så han sprang och hämtade hönan, hon var modigare men Turbo vann stirrningstävlingen för även hönan avvek.
Kor och grisar är blähä blähä men fåren är något mystiskt. Turbo vågar sig inte riktigt fram utan ställer sig i motvind så han kan lukta på avstånd. Gårdens två labradorhundar fick en snabb blick och sedan vände han ryggen till trots att de hoppade och skällde från sin inhängnad.
Åter tillbaka la han sig att vila i lillmattes famn.
Det är så roligt med Turbo för han är nyfiken på allt, på ett bra sätt. Han hänger med och tar det lungt bara vi finns innom synhåll. Vi märker också att av oss 9 som var tillsammans så är vissas närvaro viktigare än andras. Jag antar att han har rangordnat sin flock?
Jag bifogar några bilder så du kan se Turbo, det var ju ett tag sedan.
Ha det bra och fortsätt dit fina jobb med Martin.
Anchi

Rappe presenteras snart

Rappe är en belgisk vallhund/malinois, och han söker ett lantligt lugnt hem där han kan strosa runt och koppla av och slippa storstadens liv och brus. Det är en kastrerad hundpojke, ganska liten till växten och mycket välskött och lydig.
Idag bor Rappe i Stockholm och vi träffades idag vid ett första möte, och tog lite nytagna bilder och videoklipp. På tisdag kväll kommer detta material online på vår hemsida.
Rappe är ingen "riktig malle" som man brukar förknippa med extrema brukshundar som behöver väldigt mycket motion och mental stimulans, utan en ren sällskapshund. Håll utkik på hemsidan!

Hembesök hos Hittehund´s Cassis

Text: Christine Leijd
I söndags var vi på hembesök hos Hittehund´s Cassis. Syftet var både att se hur hon anpassat sig under veckan som gått, samt att träna hundmöten i koppel med mina egna hundar.
Allt fungerar hittills jättebra för Cassis och matte Marianne. Det enda problemet är just hundmötena då Cassis av gammal vana sedan förra ägaren kränger, ylpratar, sprattlar och beter sig som en schäfer fullt ut om hon är i koppel.
Här på Lidingö har Cassis gott om utrymme i ett hus med 8 rum, och en sagolik stor och spännande tomt. Nya matte Marianne har schäfervana sedan två schäfrar innan, och har förut varit doggywalker på Hundstallet.
För att Marianne ska känna sig säkrare och tryggare i hundmötena kommer hon ta hjälp av vår samarbetande hundpsykolog Carina Persson.
På torsdag ska vi träffa Carina och jag har med mig mina hundar som figuranter för planerade hundmöten. Cassis kommer nog aldrig bli en hund som med viftande svans hälsar på främmande hundar och är lugn i de situationerna. Men man kan lära sig att tackla hundmöten på olika sätt.
Marianne har tre veckors prövotid med Cassis just för att placeringen gick så fort, då Cassis tidigare matte hade bråttom att omplacera henne. Det som glädjer mig är att Marianne verkligen VILL att det ska fungera, och är redo att kämpa lite för det med. Cassis är en mycket godismotiverad hund, vilket nog kommer hjälpa oss en bit på traven. För den hund som mötte mig var lugn, glad, svansade efter Marianne, och såg ut som hon bott där i åratal.
Jag har sådan tilltro till Carina Perssons förmåga att lära ut och ge hundägarna rätt verktyg att jag tror vi snart kan säga att Cassis har fått ett hem.

Glimt från Hittehund´s Charlie

Allt är bara bra med Hittehund´s Charlie! Under en inplanerad utlandssemester fick Terhi, Charlies tidigare fostermatte nöjet att få rå om honom lite.
Att få följa med till havet och bada tyckte Charlie var trevligt, fast han sökte sig till skuggan istället för solen.
Charlies nya familj gav återbud till det datum vi skulle ha besökt honom, men om några veckor ska vi träffa Charlie på nytt! En liten kanalj som blev fin och välskött tack vare sina faddrar på Hittehund!

Hittehund´s Ida och kärt besök

Text: Christine Leijd
Hittehund´s Idas matte Annika mailade oss nyligen några bilder ifrån en träff i april i år, då Ida hade besök av sin förra matte och hundkamraten Nellie.
Under hela adoptionsprocessen höll Annika och Idas dåvarande familj mycket kontakt, och den kontakten finns kvar, trots att Ida nu sedan länge är inbodd och har anpassat sig fint till Annika.
Hundflickorna blev glada över att återse varandra, det syns!
Men sedan skildes de åt. En omplacering kan innebära så mycket glädje, och för många är det viktigt att veta att den hund de lämnar får det bra, att den trivs, att den anpassar sig, att den får kärlek....

Hittehund´s Tova & Figo

Text: Christine Leijd
Hittehund´s Figo och Hittehund´s Tova bor i samma familj på landet utanför Säffle. Först adopterade Kjellbergs Figo, och några år senare lilla Tova som först bodde några månader hos mig som fosterhund.
Tyvärr fick Figo rörelseproblem i vintras, och fick diagnosen artros, som ungefär var femte hund i Sverige lider av, i större eller mindre utsträckning.
Men hans familj har gjort efter alla konstens regler för artoshundar. Figo är nedbantad så hans leder inte behöver bära upp så många kilon, de fick låna ett Back on tracktäcke av mig samt en novafon som ökar blodcirkulationen.
Flera veterinärbesök har behövts, samt glucosamin och ett foder som är utvecklat för hundar med ledbesvär.
I sommar har Figo mått som bäst när han har fått simma och röra sig på det viset.
På den stora tomten mitt ute på landet med bara åkrar runt omkring har båda hundarna stor frihet och bra ytor att röra sig på.
De är ett väldigt sött par.
Och avslutningsvis en bild på Tova ifrån ett läger. Jag har hela familjen på min Facebook och kan följa Värmlandsvovvarna nära. :)

Redovisning av fadderbidrag - SackoSacko har nu fått 3st faddrar. Bitte och Anna-Stina som funnits sedan innan gav ett bidrag på 200kr till Sacko denna månad.
Sedan har även Elsa blivit fadder och även hon gav Sacko ett bidrag på 200kr denna månad.
Sacko tackar sina faddrar för bidragen denna månad! Dem är värdefulla!


Bidragen denna månad hjälpte till att betala Sackos försäkring på 250kr. Sedan fick Sacko även ett fästinghalsband - Scalibor halsband för 240kr. Vi gjorde ett försök att visa upp halsbandet för er, men det gick väll lite sisådär...


Det är inte lätt att få bra foton i denna värme. Sacko klarar värmen ganska bra ändå, men bilderna är svåra för helst vill han ligga på det svala golvet istället för att vara modell när det är så här varmt. Men efter några tappra försök fick jag lite foton iaf.
Sacko fick även ett nytt halsband och koppel. Han har fått mycket fina halsband i bidrag som vi använder. Men en ny sommarimage ville han ha. Så koppel och halsband på rea för 20kr/styck fick bli hans nya sommar stil.
Tack snälla Bitte, Anna-Stina och Elsa för era bidrag och hjälp till Sacko denna månad!

Text och bild: Charlotte och Sacko


Snart slut på sommaruppehåll

Text: Christine Leijd
Jag såg på statistiken att vår blogg är välbesökt trots att det är semestermånad och allt, och känner mig tvungen att skriva några rader. Jag har själv haft några veckor med mer ledighet vilket har varit skönt.
Vi har några hundar på väntelista som behöver omplaceras, annars är den viktigaste uppgiften just nu enbart uppföljningsbesök bland hundar som redan har fått hem. Snart kommer hemsidan att bli mer levande igen!

RSS 2.0