Hembesök hos Hittehund´s Turbo!

Text och bild: Bo Svensson
Söndagen den 22 augusti for jag och min fru till Malmö för att träffa hunden Turbo som bor i ett trevligt
radhusområde strax utanför Malmö hos familjen Nyström.
Söndagen den 22 augusti for jag och min fru till Malmö för att träffa hunden Turbo som bor i ett trevligt
radhusområde strax utanför Malmö hos familjen Nyström.
Vi möttes utanför radhuset och fick en trevlig promenad tillsammans där även min egen lilla dansksvenska gårdshund Jida fick följa med.
Matte berättade att Turbo hade samma vana som Jida nämligen att ligga under täcket när han skulle sova.
Något intresse för Jida visade inte Turbo utan det var pomenaden som var viktig för honom.
Turbos matte berättade vidare att de tog promenader tillsammans med andra hundar och hundägare till ett stort grönområde i närheten                                               som vi tyvärr inta hann se för åskan mullrade och ett oväder kom. Detta gillade inte Turbo.
Turbo är en lugn och harmonisk kille och tycks trivas i sin familj.
Hälsningar
Bosse
Vi möttes utanför radhuset och fick en trevlig promenad tillsammans där även min egen lilla dansksvenska gårdshund Jida fick följa med.
Matte berättade att Turbo hade samma vana som Jida nämligen att ligga under täcket när han skulle sova.
Något intresse för Jida visade inte Turbo utan det var promenaden som var viktig för honom.
Turbos matte berättade vidare att de tog promenader tillsammans med andra hundar och hundägare till ett stort grönområde i närheten som vi tyvärr inta hann se för åskan mullrade och ett oväder kom. Detta gillade inte Turbo.
Turbo är en lugn och harmonisk kille och tycks trivas i sin familj.
Hälsningar
Bosse

Nya hem för kissarna

Text: Christine Leijd Foto: Lena Magnusson
För några veckor lämnade ungkatterna Morris och Tornado sitt fosterhem och flyttade in till samma familj i Norrköping!

Ny video på Fifi som söker hem


Hälsning från Hittehund´s Pepsi

Hej!

Idag har Pepsi fått klo o pälsvård. Anna har friserat tassarna o svansplymen samt klippt klorna lite försiktigt. Det har gått alldeles utmärkt  bra. Så klart , Pepsi är ju så duktig. Efter kloklippningen bar Pepsi tillbaks klotången till tillbehörslådan.

I går träffade han sin kompis Leo o dom lekte så det stod härliga till. Därefter blev båda törstiga o drack ur var sin skål. Vi undrar om Pepsi verkligen är en riktig ”Flat” ? Han ligger ju så gärna i knäet. I går kväll låg han i husses knä över en timma o bara myste o åt mandarinklyftor. Gissa om vi alla tre trivs.

Kramiga hälsningar från oss alla tre.


Hittehund´s Nelly söker hem


Beskrivning om Akila

Alldeles strax kommer det en beskrivning om Akila, för er som väntat på att få veta lite mer om henne. Det finns bara positiva saker att berätta i beskrivningen, både kynne och uppförande, vår kontaktperson Lenamaria Lundberg har träffat Akila och matte under en hundkurs som Lenamaria höll, och Akila tyckte både det var roligt och var duktig på kursen.
Ni som anmält tidigare per mail att ni vill veta när uppdateringen kommer får ett mail när den finns online!

Uppdatering om Båtsman som söker hem

Fosterhusse berättar:
Båtsman växer och frodas. Han har nu varit hos oss en period och han har verkligen utvecklats till en levnadsglad liten kille. Han älskar att busa och brottas med dig. Leker man "pjet" (skånska för kull) med honom så har man räddat hans dag.
Han är också en riktigt kelsjuk hund.
När det gäller att gå i koppel har han blivit bättre men en del kvarstår fortfarande. Men får han den dagliga stimulansen och motionen han behöver så är han rätt duktig. Men han är fortfarande lite ivrig och vill upptäcka världen genom att hälsa på alla han träffar och gärna leka med alla hundar han stöter på.
Båtsman är en genuint perfekt familjehund som älskar när det händer saker runt omkring honom. Men som nämnt innan är han även mycket lugn och harmonisk inomhus
Det perfekta hemmet för honom vore en familj med lite äldre barn i och som bor i en miljö där det erbjuds goda möjligheter till utomhusaktiviteter.
Vi ser även gärna att hans nya familj är bosatt i Skåneregionen pga uppföljningen från hans fosterhusse.
Fler uppdaterade bilder kommer komma inom de närmaste dagarna.


Återbesök hos seniorhunden Scazzi

 

 

Det blev ett glatt återseende med yrvädret Scazzi som i höstas varit ett år hos sinfamilj.   Så när vi kom och hälsade på en oktoberdag så bjöds vi på ett års kalas!

 

 

Det har gått väldigt bra. Alla trivs med varandra, inklusive familjens omplaceringskatt, och Scazzi är en mycket omhuldad, välskött och älskad familjemedlem.  Scazzi hade en testikeltumör när han kom till sin familj och den opererades bort i vintras och Scazzi kastrerades samtidigt för att undvika fler tumörer.

 

 

Så Scazzi har blivit rund om magen, som kastrerade hundar ofta blir. Matte och husse jobbar på att få ner Scazzi till sin vanliga matchvikt.  Nu är det bantningsfoder från veterinären och rårivna morötter som gäller. Men Scazzi verkar inte misstycka.

 

 

Scazzi som ju blivit 11,5 år nu, har börjat känna av ”ålderstelhet ” i ena frambenet  efter vila.  Men medicin och husses massage håller lederna i schack och är en behandling som Scazzi svarar bra på.

Go´och glad är han, och energin är det inget fel på, snarare full fart framåt!

Han är trygg och lycklig Scazzi!

 

 

 

Text: Ewa Thomasson

Bild: Christine Leijd, Ewa Thomasson

 


Uppdatering från Hittehund´s Pepsi

Text: Christine Leijd
Pepsi har landat. Precis så där flamsig, tramsig och yster som bara en understimulerad flattepojke kan vara var Pepsi för bara några veckor sedan. När vår kontaktperson i Skåne, Lenamaria, skulle fota och filma honom var det ett hopplöst projekt då objektet genomglatt och ystert flög in och ut förbi objektivet med blixtens hastighet. :)
De flesta hundar som omplaceras tenderar ju att gå upp i stress när de flyttar in i en ny familj. Här var det tvärtom.
Att som sällskapssjuk flatte byta tillvaro från att under senaste tiden varit ensam hemma om dagarna med rastning, till att bli medelpunkten hos två unga och rörliga pensionärer... det var det som behövdes.
Plötsligt fastnar Pepsi lugnt och sansat på bild och ser så lugn och sansad ut.
Anna och Thomas har tidigare flattvana, och Thomas beskrev i ett telefonsamtal att Pepsi var så lyhörd, så lydig, att han redan går fot med dem och tom att han överträffar deras tidigare bortgångna flatt vilket ger högt beröm till tidigare matten Cecilia...
För Pepsi väntar semestrar med husbilen och mycket uteliv.
Pepsi har alltid varit en väldigt älskad och väl omskött hund. Mattes omsorger följde honom in i hans nya familj. Cecilia utrustade Pepsi med en stor hundmatssäck så han inte skulle behöva byta från fodret han är van vid, och när Thomas och Anna kom för att träffa Pepsi första gången hade de med sig blommor till Cecilia. De hade ju talats vid per telefon och mailat så pass mycket att Cecilia redan tyckte att de kände varandra.
För att beslutet inte skulle gå för fort i någon riktning träffade de Pepsi i två dagar. Enligt våra riktlinjer så hämtas inte bara en hund, utan om man åker ifrån en annan ort, som avståndet mellan Västervik och Malmö, då ordnar man boende så man lär känna hunden och dess familj i lugn och ro.
Och som husse själv berättar:
"Vill bara tala om att vi trivs så bra tillsammans alla tre. På morgonen har  Anna eller Thomas förmånen att få tidningen levererad till sovrummet av vårt duktiga tidningsbud. Efter frukost tar vi vår dagliga morgonpromenad utmed Gamlebyviken. Se så vackert o skönt vi har det."

Hälsningar med många kramar från Pepsi, Anna o Thomas


Bildbomb från Hittehund´s Lindberg!

Här är en bomb med bilder från Lindberg, denne käre lille terrier! En hund som Lindberg är djupt saknad genom alla led. Tidigare matten, fostermatten.. men vi är alla glada för Lindbergs skull, att han hittade Simon som husse! Han är med på jobbet och som så tydligt framgår på bilderna lever han och har hälsan! :)

Hembesök hos Hittehund´s Tessie

Text och bild: Bo Svensson
Jag och min fru har varit och hälsat på familjen Risberg i Ucklum,där vi blev hjärtligt mottagna med kaffe och dopp och tre fina hundar av olika raser.
Tessie är 5 1/2 år lilla Tova är 7 år samt Sigge som är 3 1/2 år.
Tessie kom till familjen för ca 4 år sedan Tessie har verkligen kommit till ett kärleksfullt hem där hon stortrivs tillsammans med sina 2 kompisar samt 2 katter och sina ägare.
Familjen bor i en villa med stor inhägnad trädgård där hundarna kan springa fritt.
Även långa promenader i skogen som ligger nära villan sker ofta.

Hembesök hos Hittehund´s Agge

I sensomras åkte Bo Svensson för Hittehund runt i Skåne och hälsade på några av våra utplacerade hundar där. 22 augusti hälsade han på Hittehund´s Algot (Agge)
Bo konstaterade kort och gott:
"Blandrashunden Algot är en lekfull och trygg hund som sprang lös i trädgården hos Niklas.
Algot var välmående och i fin form."
Blandrashunden Algot är en lekfull och trygg hund som sprang lös i trädgården hos Niklas.
Algot var välmående och i fin form.

Hittehund´s Sixten har fått hem!

Det par som åkte ned till Trollhättan för att lära känna honom under helgen är nu de lyckliga nyblivna ägarna till Sixten. Det var kärlek vid första ögonkastet. Andra dagen när de kom på besök kände Sixten igen dem och blev glad när de kom, och han tydde sig till sin nya familj på en gång.
Hans nya familj bor i Uppsala och har tidigare vana av rasen från en annan omplaceringshund av samma ras, och de har valt kursprogram för Sixten, förmodligen agility.

RSS 2.0