Uppdateringar om Akilles 11 augusti

Hej tjejer.
 
Idag har Akilles tagit guldmedalj i konsten att promenera lugnt och tyst i alla kategorier Party smile i vårt alldeles egna OS.
 
Han är så fin och duktig och läraktig och vill så mycket t ex om han vill skälla ut en förbipasserande cykel och han förstår att han inte ska då går han och kämpar och gurglar långt ner i halsen och jag ser hur han kämpar mellan att släppa ut skallet eller göra som jag ber honom om och han väljer ofta att enbart "mumla" lite. Detta ger mig ett så otroligt stort hopp om framgång så jag blir alldeles rörd när jag ser honom. 
 
Idag har han på två promenader (varav en mitt i byn med många störningsmoment) gått helt suveränt och inte fått ett enda utbrott. det är så härligt att se honom. Han jobbar jättebra med kontakten och slappnar av mer och mer. Han kan även bryta av en skäll-attack ifall det gäller bil eller cykel. Människor har vi passerat hur fint som helst idag med motiverande skinka i handen och som kastas framför honom så han får jobba framåt och leta. 
 
Hundar är fortfarande svåra men det går också bra emellanåt. 
 
Det går mycket bättre än vad jag har vågat drömma om. Sedan är det mycket möjligt att nästa runda blir katastrofal Winking smile för det går ju lite upp och ner men det går hela tiden på rätt håll. 
 
Vi övar lite grann på stanna och vänta och han förstår vad han ska göra. Jag gör det inte så svårt nu till en början. Han är jätteduktig vid dörren och grinden och väntar tills jag ger honom tillåtelse och gå. Det fungerar inte felfritt och ibland är han bara så ivrig så han inte kan hålla sig och då blir det lite si och så men så fort jag tar tillbaka honom och ber honom vänta så står han fint. Här gör jag det inte heller jätteavancerat för han är så ivrig när han ska gå ut så han står bara en liten stund innan jag ger honom tillåtelse och då rusar han ut men det tycker jag är jättebra så här långt. Speciellt eftersom han är så lycklig när man ska gå ut så det spritter i hela kroppen. 
 
Vi har också börjat med leta efter godis på promenaderna och det går jättebra. 
 
Suzy och han går fantastiskt ihop. Han kan få ryck och försöka gå på henne och nafsa när han har blivit uppvarvad och då vet han inte riktigt var han ska rikta sin frustration och då kan det gå ut över henne. Idag gick han förbi hennes korg och gjorde ett skall, sedan när jag sa -Nej och kom hit så avbröt han direkt och kom till mig. Han är ju så klok och har lärt sig massor om hur vi vill ha det. När han misslyckas är det inte som han inte förstår utan bara att han blir så uppe i varv att han inte kan hålla sig. 
 
Skickar med två foto idag. Ett från promenad iklädd avklippt tröjarm för att skydda mot solen. Han blir så varm utan pälsen så jag vågar inte gå mitt på dagen utan skydd. Har beställt en t-shirt till honom på nätet som kommer nästa vecka. Är inte mycket för kläder på hund men han behöver det verkligen mot solen. Beställde en polis t-shirt .... han är ju polis över duvorna, cyklarna, bilarna och alla som passerar så jag tyckte det passade..... han kan ju få tro det i alla fall ett tag till men snart nog är det meningen att han ska få sparken från det jobbet och bara vara hund....
 
 
Ett annat foto där han och Suzy ligger och myser i soffan där husse och matte käkar popcorn och kollar in OS.
 
 
Allt är jättebra efter kastreringen och det läker jättefin. Redan i tisdags rörde han sig som vanligt och det var svårt att få honom att ta det lite lugnt de första dagarna. 
 
Håkan och grabbarna har också fått jättefin kontakt och Håkan ser så nöjd ut nu när han ser att Akilles förstår och börjar lyssna. Ser nästan lite stolt ut.....I början såg han mer besvärad ut när Akilles skällde så intensivt och hetsigt. Det hade han svårt att hantera (vilket inte är konstigt Smile).
 
På nedanstående länk finns 3 filmer tagna för en vecka sedan (utom leta skinka filmen för den är från idag). Ber om ursäkt att jag är så dålig på att filma med telefonen men ni får nog en glimt av honom då och då *fniss
 
http://www.youtube.com/user/SuzyochAkilles/videos?view=0
 
Vi hörs snart igen,
 
//Lotta

Videoklipp på Turbo

 Här kommer en serie videoklipp på Turbo som söker hem. 
 

Uppdatering från Hittehund´s Allan

Från när husse lägger in matta så att Allan inte ska halka på det hala båtgolvet.

 

Från balkongen i Partille där han undrar vad vi håller på med.

 

 

Och självklart buskort när han rullat runt och flåsar in i kameran.

 

Från båten

 


Hembesök hos Hittehund´s Tess

Foto: Ylva Ståhl
Ylva var nyligen hemma hos Hittehund´s Tess som vi placerade som valp till Annika med familj, allt var som det ska vara. Tess blev kastrerad för en tid sedan pga hennes jobbiga löp, och har gått upp lite i vikt därefter, men inte så farligt. När alla hormoner faller på plats blir hon sitt gamla slanka jag igen.

Hembesök hos Stella

Stella är absolut ingen enkel hund. Jag hade inte så stort hopp om att hon skulle kunna få en egen familj, men ägaren gav oss 2-3 veckor att försöka och skjut upp en tid för avlivning. Under dessa veckor skulle nära och kära hjälpligt kunna pussla så att det fanns hundtillsyn och rastningshjälp, då husse, en man i 55årsåldern, fått heltidsarbete med lång resväg från sitt hem. Han var tvungen att acceptera detta arbetstillfälle, men Stella kunde inte vara ensam i den utsträckningen, och kunde inte rastas av vem som helst, vilket gjorde sökandet efter hundtillsyn rätt fruktlöst.
http://www.hittehund.nu/stella3/
Jag har skrivit en text om Stella på länken ovan, och där finns även en uppriktig beskrivning om hennes agerande vid hundmöten, samt en videofilm där man ser henne in action vid hundmöten. Det är den information som tidigare låg online på vår hemsida.
Vi brukar dock aldrig skriva ut på hemsidan när hundar är avlivningshotade eftersom jag inte vill att det ska vägas in i beslutet eller bli den faktor som gör att man vill “rädda” en hund.
Vi fick en del samtal och mail om Stella, men det kändes inte som realistiska förslag.
När tiden började att rinna iväg, och jag hade en privat hektisk dag, var mellan ett veterinärbesök och hundrehabbesök för min egen hund, ringer Stellas familj och berättar att de har bokat en ny avlivningstid samma kväll. Husse orkar inte längre med ovissheten, och ser ingen annan lösning.
Jag försökte att stoppa bandet, eftersom vi då nyligen hade haft en maildialog med Morgan och Anna Hed i Eskilstuna, och jag ville hinna prata med dem och få ett hembesök gjort hos dem. Morgan hade av misstag skrivit fel telefonnummer i sitt mail så det hade försvårat kontakten.
Så allt skedde sedan i en rysande fart.
Jag fick en medarbetare att i all hast gå in bakvägen genom webhotellet i min mail på servern och ta fram Morgans ursprungsmail eftersom jag inte kunde komma åt en dator själv, och ville att Stellas familj iallafall skulle prata med Morgan själva innan de avlivade Stella. Det här var hundens enda chans. Och jag ville ha tid för att utröna om det kunde vara något.
Dessvärre var pressen så stor på husse att de efter samtalet åkte direkt till Eskilstuna samma eftermiddag/kväll för att träffa familjen och även lämna Stella där samtidigt. Vilket inte alls går i enlighet med våra riktlinjer på någon punkt. Men familjerna gjorde upp om det och kom överens om att de ville gå tillväga så.
Jag har väldigt nyligen varit i Eskilstuna för att följa upp en annan hund som fick hem där för 5 år sedan. Kommer åka upp nästa gång med tåget om några veckor och träffa familjen med Stella.
Stella har väldigt många goda sidor, och hon är van vid mindre barn. Dock är hundmöten väldigt laddade. Och det kommer självklart att avgöra hela hennes omplacering, hur långt tålamod Morgan och Anna har, och hur pass hanterbart det är i vardagen. Stella är van vid en kedjelänk och att man håller emot, och om du ser videon ser du hur pass hon agerar, även på hundar som inte svarar upp eller ens noterar henne. Hon går och laddar och scannar omgivningen efter hundar, och blir stark och utåtagerande, många åskådare skulle nog beskriva henne som “galen” i de situationerna.
Vad jag är osäker på är hur Morgan och Anna använder för tekniker vid hundmöten. Där behöver de hjälp! Morgan beskriver att han helst vill “lägga ned henne” och att hon då blir lugn och bara kan titta på den andra hunden, medan han beskriver Annas metod som att hon mer avslappnat försöker prata med de mötande hundägarna och mer lugnt låta hundarna titta på varandra.
Hunden är ju 5 år gammal och har aldrig varit avslappnad i hundmöten utan beteendet är säkert rejält befäst. Samtidigt har hon heller inte fått ordentligt med motion eller stimulans, eller fått en chans till nyinlärning, utan det har ju sett ut som så att hon blivit halvt strypt av halsbandet och koppelryckt, vilket säkert bidragit till hennes överreaktioner.
Samtidigt upplever jag att Morgan är öppen och ödmjuk inför möjligheten att lära sig att bemästra hundmötena, och att han vill ha rätt verktyg för att få det att fungera.
Det fanns inte tid eller utrymme att träna med Stella när vi träffades för att diskutera en omplacering och filma henne i hundmöten. Hon har sin egen agenda. Dock kunde jag bryta henne mitt i ett skall och mjukt be henne sitta och ge tass och belöna med kokt kyckling, vilket hon tog och åt. Hon blev överraskad när jag bad henne fokusera på något annat.
Eftersom jag själv inte har hunnit träffa Morgan eller Anna har jag ingen uppfattning om de exempelvis har så snabb uppfattningsförmåga att de kan skvallerträna med klicker och belöning. Jag har skickat dem info om hur man kan gå tillväga, och vända Stellas scannande till något positivt, utan våld eller en massa korrigeringar. Men det behöver ju ofta läras ut tillsammans med en instruktör för att få tajmingen rätt, och sättet att träna passar inte alla personer.
Om man betänker att hunden sedan innan inte är van vid att tränas med särskilt mjuka metoder utan är van vid en rätt barsk hantering känner hon ju inte till något annat. Hon är van vid att gapa och stå på bakbenen och skrika rakt ut, och lika van att den som håller i kopplet håller emot, det är ju så det sett ut under så många år för henne. Dock vill man väl alltid i en omplacering att den nya familjen ska ha tid och kunskap att med en för hunden bra metod träna detta på ett varaktigt bra sätt.
Jag tror helt enkelt att om man inte själv känner att man ser framsteg och att det finns en ljusning, så blir det besvärligare än vad det skulle behöva bli. Stellas nya familj har ju under många år haft en stor 50 kilos hanhund som var likadan i hundmöten med andra hanhundar, så de har ju redan levt så under ett halvt hundliv och vet vad det innebär. Jag tror inte att de är obildbara, och jag hoppas att Morgans sätt att lägga ned Stella är hans sätt att lösa situationen, och jag har inte uppfattat det som något slags “ledarskapstänk”, som “alfahane” eller i den riktningen av hundtänk. Men just för att jag inte har träffat de själva, och kan se samspelet med hunden, är det svårt för mig att få en uppfattning om det här kommer att fungera.
De har inte själva beklagat sig, utan har tvärtom gått in i detta med väldigt öppna ögon vad de har att förvänta sig. De uttrycker själva att de är nöjda över hur hunden har anpassat sig, hur väl hon fungerar i familjen, och de tycks uppriktigt tycka om henne som hund.
När de tar hand om Stella genom Hittehund förbinder de ju sig till hundkurser eller privatträning genom dig. Stella har bra anlag för spår, och det är nog bra om man kan lotsa in dem i den riktningen längre fram om intresse finns. Jag såg på hemsidan att du själv tycker det är roligt.
Ifall det inte fungerar för Stella i den här familjen kommer vi inte att omplacera henne vidare. Då är det bättre att hon får somna in, än att hon ska fara runt till ännu en familj. Hon är ingen enkel hund med denna akilleshäl i bagaget, även om hon har många andra färdigheter. Men rent krasst så finns det inget större intresse för schäfrar med den här problematiken, och ännu färre familjer som orkar och vill ta över en vuxen hund som snabbt blir som en furie bara vid åsynen av en annan hund, även på långt håll. Morgan och jag har haft telefonkontakt och mail, och han har även tät kontakt med Stellas tidigare husse. Morgan uttrycker att han tycker att det fungerar riktigt bra, men att han behöver få hjälp kring hundmötena, och särskilt Anna när hon rastar Stella med de mindre barnen i barnvagn. Samtidigt är det lugna och kloka människor.
Jag bifogar den information som Morgan har berättat om sig själv per mail och vår korrespondens. Och är tacksam för en återkoppling när du har träffat familjen, vad du får för uppfattning om prognosen att omplaceringen kommer att gå bra. Jag har själv precis haft lunginflammation, och min äldsta tik har varit sjuk, så jag har ingen möjlighet att åka till Eskilstuna igen utan måste vänta några veckor.
Text: Christine Leijd
Stella är absolut ingen enkel hund. Jag hade inte så stort hopp om att hon skulle kunna få en egen familj, men ägaren gav oss 2-3 veckor att försöka och sköt upp en tid för avlivning. Under dessa veckor skulle nära och kära hjälpligt kunna pussla så att det fanns hundtillsyn och rastningshjälp, då husse, en man i 55årsåldern, fått heltidsarbete med lång resväg från sitt hem. Han var tvungen att acceptera detta arbetstillfälle, men Stella kunde inte vara ensam i den utsträckningen, och kunde inte rastas av vem som helst, vilket gjorde sökandet efter hundtillsyn rätt fruktlöst.
http://www.hittehund.nu/stella3/
Jag har skrivit en text om Stella på länken ovan, och där finns även en uppriktig beskrivning om hennes agerande vid hundmöten, samt en videofilm där man ser henne in action vid hundmöten. Det är den information som tidigare låg online på vår hemsida.
Vi brukar dock aldrig skriva ut på hemsidan när hundar är avlivningshotade eftersom jag inte vill att det ska vägas in i beslutet eller bli den faktor som gör att man vill “rädda” en hund.


Vi fick en del samtal och mail om Stella, men det kändes inte som realistiska förslag.
När tiden började att rinna iväg, och jag hade en privat hektisk dag, var mellan ett veterinärbesök och hundrehabbesök för min egen hund, ringer Stellas familj och berättar att de har bokat en ny avlivningstid samma kväll. Husse orkar inte längre med ovissheten, och ser ingen annan lösning.
Jag försökte att stoppa bandet, eftersom vi då nyligen hade haft en maildialog med Morgan och Anna i Eskilstuna, och jag ville hinna prata med dem och få ett hembesök gjort hos dem. Morgan hade av misstag skrivit fel telefonnummer i sitt mail så det hade försvårat kontakten.
Så allt skedde sedan i en rysande fart.
Jag fick en medarbetare att i all hast gå in bakvägen genom webhotellet i min mail på servern och ta fram Morgans ursprungsmail eftersom jag inte kunde komma åt en dator själv, och ville att Stellas familj iallafall skulle prata med Morgan själva innan de avlivade Stella. Det här var hundens enda chans. Och jag ville ha tid för att utröna om det kunde vara något.
Dessvärre var pressen så stor på husse att de efter samtalet åkte direkt till Eskilstuna samma eftermiddag/kväll för att träffa familjen och även lämna Stella där samtidigt. Vilket inte alls går i enlighet med våra riktlinjer på någon punkt. Men familjerna gjorde upp om det och kom överens om att de ville gå tillväga så.
Stella har väldigt många goda sidor, och hon är van vid mindre barn. Dock är hundmöten väldigt laddade. Och det kom självklart att avgöra hela hennes omplacering, hur långt tålamod Morgan och Anna har, och hur pass hanterbart det är i vardagen. Stella är van vid en kedjelänk och att man håller emot, och om man ser videon ser man hur pass hon agerar, även på hundar som inte svarar upp eller ens noterar henne. Hon går och laddar och scannar omgivningen efter hundar, och blir stark och utåtagerande, många åskådare skulle nog beskriva henne som “galen” i de situationerna.
Hunden är ju 5 år gammal och har aldrig varit avslappnad i hundmöten utan beteendet är säkert rejält befäst. Samtidigt har hon heller inte fått ordentligt med motion eller stimulans, eller fått en chans till nyinlärning, utan det har ju sett ut som så att hon blivit halvt strypt av halsbandet och koppelryckt, vilket säkert bidragit till hennes överreaktioner.
Det fanns inte tid eller utrymme att träna med Stella när vi träffades för att diskutera en omplacering och filma henne i hundmöten. Hon har sin egen agenda. Dock kunde jag bryta henne mitt i ett skall och mjukt be henne sitta och ge tass och belöna med kokt kyckling, vilket hon tog och åt. Hon blev överraskad när jag bad henne fokusera på något annat.
Om man betänker att hunden sedan innan inte är van vid att tränas med särskilt mjuka metoder utan är van vid en rätt barsk hantering känner hon ju inte till något annat. Hon är van vid att gapa och stå på bakbenen och skrika rakt ut, och lika van att den som håller i kopplet håller emot, det är ju så det sett ut under så många år för henne. Dock vill man väl alltid i en omplacering att den nya familjen ska ha tid och kunskap att med en för hunden bra metod träna detta på ett varaktigt bra sätt.
Jag tror helt enkelt att om man inte själv känner att man ser framsteg och att det finns en ljusning, så blir det besvärligare än vad det skulle behöva bli. Stellas nya familj har ju under många år haft en stor 50 kilos hanhund som var likadan i hundmöten med andra hanhundar, så de har ju redan levt så under ett halvt hundliv och vet vad det innebär.
De har inte själva beklagat sig, utan har tvärtom gått in i detta med väldigt öppna ögon vad de har att förvänta sig. De uttrycker själva att de är nöjda över hur Stella har anpassat sig, hur väl hon fungerar i familjen, och de tycks uppriktigt tycka om henne som hund.
Uppföljning med hembesök 1,5 år senare
Foto: Ylva Ståhl

Ylva och Trissan, som aldrig träffat Stella tidigare åkte för att besöka henne och träffa familjen.
De ser en hund som är mycket välmående mitt i flocken med alla barn och de vuxna. De tycker inte att de har några problem så de har behövt besöka den hundinstruktör vi har rekommenderat. Och det är nog så. Hon hamnade helt rätt istället för att avlivas, och det är med glädje vi skickar vidare bilder till hennes förra husse.

Stella njuter av husses beröringStella har smakat på sanden
Avslutningsvis en film från hembesöket: http://www.youtube.com/watch?v=ZMYKgM2EQy8

Uppdatering från Hittehund´s Bertil

Här kommer en uppdatering ifrån Hittehund´s Bertil, som är Varbergsbo.. om några veckor ska han gå kantarellsökkurs hos Therese på www.hundenslycka.com
Posers
Fika
Hairdresser
Feetal position?
Here he is on the futon waiting for some attention ...
Here he's starting to get tired of waiting ...
And here ... he is in fact watching the TV!

Sommarhälsning från Hittehund´s Sacko

Hej Charlotte och flocken, hoppas allt är bra med er!
Nu verkar det äntligen som att sommaren är här med allt vad det innebär - värme, solsken, åska, regn och mygg:)
Kossorna här har fått kalvar, det är 6 st med varsin kalv som är i hagen vi passerar på våra promenader. När de står och betar eller går omkring bryr sig inte Sacko om dem - men när de ligger ned och idisslar och viftar lite lojt med svansarna då kan han stå länge och titta på dem. (Inte mig emot - jag tycker också om att titta på dem:))
Rådjuren har också fått sina ungar nu, de håller ofta till på gärdet utanför här. Så länge de håller sig på andra sidan diket är det OK för Sacko - men om de skulle våga sig över på tomten då blir det full fart. Även fältharar håller till här utanför - oj så stora de är - jag tror inte Sacko vet riktigt vilken kategori de tillhör och så länge de håller sig utanför tomtgränsen så bryr han sig inte.
Igår fick Sacko sina klor klippta hos Carina, det var inte särskilt populärt just då - men när vi kom hem var det full fart, bus och spring. Han "trippade" så fint på kvällspromenaden.
Hälsningar
Sacko, Inger och Leif

besök hos Hittehunds Ludde


12 Juni flyttade Ludde till sitt nya hem i Dalarna, efter några dagars inskolning med nya matte på "gamla" hemmaplan. Sedan dess har gamla matte fått återkommande rapporter och jag - Anna, som varit med och hjälpt till under Luddes omplacering - har pratat med nya matte några gånger för att höra hur det går för dem. Helgen som var så var vi och hälsade på hos Ludde, tog en fika och en promenad och uppdaterade oss ytterligare om hur det går för dem på plats.

här en bild på Ludde, tagen vid andra tillfället Hittehund träffade honom i våras för utvärdering
Han lever upp till alla förväntningar hans nya matte Birgitta hade på en hund och hon är så glad och nöjd över att ha fått in honom i sitt liv. :)
Det första som möter mig då jag går fram till grinden när vi kommer till den idylliska gatan med de röda fristående husen ståendes sida vid sida och sjön i bakgrunden som kuliss, är en glad (men lite skällande - det måste man ju få göra när det kommer folk fram till ens grind!) sommarfriserad Ludde.
Vi som besöker har våra egna hundar med oss och Ludde får komma med ut på gatan för att hälsa där, så de inte bara stormar in på hans revir. Han blev dock duktigt utskälld av våra då först, som väl tyckte han kom till DERAS tillfälliga revir (bilen). Ludde tog det hela med ro och brydde sig inte så mycket i de som gafflade till en början.
lilla Movitz 8 månader Italiensk Vinthund, kollar in vem Ludde kan tänkas vara
Inne på uteplatsen som är omgärdad av rejäla, höga staket på alla sidor var Ludde försiktigt nyfiken på de besökande hundarna. Oss människor brydde han sig inte så mycket om. han har ju inte besök så ofta hemma och har ett fåtal hundar han umgås med i veckorna, men de väljer vilka man ska hälsa på på promenad. Ludde vill ju gärna hälsa men har inga problem att passera utan att göra det. Så att det kom in 4 hundar hos honom (varav han träffat 3 tidigare) var ju lite omvälvande.
Siri kollar in tomten och Ludde kollar in Siri
Den lilla valpen var nog den som var mest förvirrande för Ludde, som inte riktigt kunde placera honom och hur han skulle bemöta, men han tog det ändå lugnt och fint med dem smått kaxiga valpen som väl också tyckte Ludde var lite stor. Här ser vi den hyggliga grinden i bakgrunden också.
vi har mötts här tidigare, typ nyss, va?
Ludde är så söt i sin sommarfrilla och verkar trivas som korthårig. Birgitta berättade att han hade varit så duktig hos hundfrisören och bara funnit sig i att bli "behandlad". De hade även klippt klorna samtidigt och det hade gått bra det med, med lite tålamod :)
Bonnie, som träffade Ludde i sitt tidigare hem, kollar läget och nya sommarfrillan ;)
Klart man vill vara med vid fikat! Men värre tiggande än så här blir det aldrig, han nöjer sig med att sitta lugnt och fint vid sidan och bara ta in dofterna från bordet.
blire nå fika eller?
Så gick vi då iväg på en promenad. Precis utanför huset har vi denna sköna sikt - sjön möter Ludde varje gång han går ut på promenad! Vänta in gästerna måste man ju också.
Birgitta och Ludde tar täten.
Ludde och nya matte Brigitta utgör ett fint par, de trivs ihop och utstrålar ett lugn tillsammans. Härligt att se!
De har även påbörjat lite försiktig ensamhetsträning, än så länge genom att Ludde får vara kvar på nedervåningen av huset medan Birgitta går upp på övervåningen. Små steg som han klarar utan problem.
fantastisk promenadväg.
Han har inte längre nosen i  backen hela promenaderna och inte heller brottom fram till varje fläck, utan kan strosa och tar ofta kontakt. När han har sällskap av sin vallhundskompis som föredrar att hålla sig nära människorna så går det att ha honom lös på skogspromenader också, och på landstället har han stor inhägnad tomt att lufsa och rusa av sig på.
Lugnt och avslappnat, säger vi tack och hej för denna gång!

Uppdatering från Hittehund´s Frans!

Text och bild: Elsa Raland
(Tidigare akut fosterhem till Frans, där han fick stanna hos dem på http://www.hundirossmala.se)


Välkommen Frans till flocken!
Frans är en 5årig Newfounland/Leonberger, kastrerad hanne, som är lika snäll som han är stor. Han har sen drygt 1,5månad tillbaka varit anställd hos oss som stalledräng- dvs dra vattendunkar till hästhagarna! Mat, husrum, och fickpengar (köttbullar, bacon osv) ingår i arbetet!Frans älskar sitt jobb och riktigt lyser när dragselen kommer fram och det ÄNTLIGEN är dags igen! Han drar två runder per dag, totalt 2h, 6-8km och nu 30l vatten per runda. Målet är 60l vatten per gång. Han har en måttanpassad dragsele från Björkis som fördelar trycket jämt över kroppen och är ergonomiskt utformad. Kärran är från Börjes i Tingsryd.Det blir även en hel del drag på fritiden, ovan dras grill och badhandukar till en hundträff med grillning och badning vi var med och arrangerade. Frans är väldigt glad i andra hundar, men när dragselen är på finns inget annat!


Sjön ligger bara några km bort, dit går vi några gånger i veckan, men trots att Frans har New foundland i sig (badgalningar:)) vill han mest bara plaska lite i vattnet och inte simma. Vi får se om vi kan få han att uppskatta simningen mer, vi har ju sommaren på oss! ;)Frans är en riktig hussegris och följer Greger vart han än går..


Och husse vartän Frans går..:)Killen har även hunnit med att skaffa sig vänner, här är han med vår Lina (kh collie) där de löser en godis-träds-uppgift.Det bästa med Frans är att han är snällheten själv, trots att andra hundar bröstar upp sig eller på andra sätt muckar gräl, vänder Frans snällt bort huvudet och går åt sitt håll. Detta är vad jag kallar en stabil och självsäker hund!Han har sedan han kom till oss träffat 32hundar av olika raser och storlekar genom pensionatet. I början tyckte han det var toppen med alla nya bekantskaper.. numera är han så pass värdsvan att han tycker det räcker med att säga hej. Wally- en flatcoated retriever som är på dagis måndagar och torsdagar busar han dock gärna en stund med, likaså med vår egen Lina.Vi har även haft med Frans i lite större samanhang, såsom på hundutställning och inne i stan. Trots att han inte är van med stora, stojiga miljöer fungerar han likabra där och är lugnet själv.


Här är vi på Hundcafé inne i Växjö tsms med tvåbenta och fyrbenta vänner.Ska man jobba med att leverera vatten till hästarna är det viktigt att man är vänner även på fritiden!

En fantastisk hund på alla plan och en riktig klippa men det är draget han brinner och lever för!


RSS 2.0