Uppdatering från Hittehund´s Frans!

Text och bild: Elsa Raland
(Tidigare akut fosterhem till Frans, där han fick stanna hos dem på http://www.hundirossmala.se)


Välkommen Frans till flocken!
Frans är en 5årig Newfounland/Leonberger, kastrerad hanne, som är lika snäll som han är stor. Han har sen drygt 1,5månad tillbaka varit anställd hos oss som stalledräng- dvs dra vattendunkar till hästhagarna! Mat, husrum, och fickpengar (köttbullar, bacon osv) ingår i arbetet!Frans älskar sitt jobb och riktigt lyser när dragselen kommer fram och det ÄNTLIGEN är dags igen! Han drar två runder per dag, totalt 2h, 6-8km och nu 30l vatten per runda. Målet är 60l vatten per gång. Han har en måttanpassad dragsele från Björkis som fördelar trycket jämt över kroppen och är ergonomiskt utformad. Kärran är från Börjes i Tingsryd.Det blir även en hel del drag på fritiden, ovan dras grill och badhandukar till en hundträff med grillning och badning vi var med och arrangerade. Frans är väldigt glad i andra hundar, men när dragselen är på finns inget annat!


Sjön ligger bara några km bort, dit går vi några gånger i veckan, men trots att Frans har New foundland i sig (badgalningar:)) vill han mest bara plaska lite i vattnet och inte simma. Vi får se om vi kan få han att uppskatta simningen mer, vi har ju sommaren på oss! ;)Frans är en riktig hussegris och följer Greger vart han än går..


Och husse vartän Frans går..:)Killen har även hunnit med att skaffa sig vänner, här är han med vår Lina (kh collie) där de löser en godis-träds-uppgift.Det bästa med Frans är att han är snällheten själv, trots att andra hundar bröstar upp sig eller på andra sätt muckar gräl, vänder Frans snällt bort huvudet och går åt sitt håll. Detta är vad jag kallar en stabil och självsäker hund!Han har sedan han kom till oss träffat 32hundar av olika raser och storlekar genom pensionatet. I början tyckte han det var toppen med alla nya bekantskaper.. numera är han så pass värdsvan att han tycker det räcker med att säga hej. Wally- en flatcoated retriever som är på dagis måndagar och torsdagar busar han dock gärna en stund med, likaså med vår egen Lina.Vi har även haft med Frans i lite större samanhang, såsom på hundutställning och inne i stan. Trots att han inte är van med stora, stojiga miljöer fungerar han likabra där och är lugnet själv.


Här är vi på Hundcafé inne i Växjö tsms med tvåbenta och fyrbenta vänner.Ska man jobba med att leverera vatten till hästarna är det viktigt att man är vänner även på fritiden!

En fantastisk hund på alla plan och en riktig klippa men det är draget han brinner och lever för!


Kommentarer
Postat av: Rebecca

gud vad kul att se att han har fått ett underbart hem, med så mycket att göra! ett perfekt hundhem helt enkelt ! :D

2012-08-07 @ 11:49:26
URL: http://mydogstory.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Vad roligt att se och han har ju verkligen hamnat i sitt "rätta element"!

2012-08-07 @ 14:14:30
URL: http://svorskan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0