Uppföljning av Hittehunds Molly

Molly är en ung rottweiler som fått hem genom Hittehund. En busig och lekfull tjej med glimten i ögat. Hittehund har träffat Molly två gånger efter hennes omplacering. Senast i somras tillsammans med hennes nya familj.
Mer om Molly när hon sökte hem finns att läsa här
 
 
Två "hittehundar" hälsar på varandra för första gången. Molly bjöd upp till lek med detsamma och utstrålade vänlighet, lekfullhet och nyfikenhet. Det var trevligt att beskåda Mollys gester och minspel när hon bjöd upp till en lekstund.
 
 
Molly var lika fin nu som hon var förra gången. Detta är en hund som strålar och charmar med hela sitt kroppsspråk och med sina ögon. Dem mjuka ögonen borrar sig in i hjärtat direkt. Molly är verkligen en fin hund och jag var glad att se hur Hittehund ännu en gång hittat rätt familj och hem.
 
 
Vi tog alla en promenad ihop längst en skogsväg och jag såg hur Molly funnits sig tillrätta med sin nya husse och matte. Jag såg vilken fin kontakt de hade och hur de hade en ömsesidig kärlek och respekt för varandra. Mollys husse berättade med inlevelse i detalj om vad Molly tyckte om det ena än det andra. Nu på sommaren hade Molly tillgång till en stor tomt som hon kunde busa omkring på hur mycket hon ville. Husse bjöd generöst in Hittehund för att få se Molly där, hon trivdes som fisken i vattnet med denna frihet och nästintill obegränsade tillgång på att få springa lös.
 
 
Molly hade visat sig vara en riktig talang på att spåra! Hon gick nu kurs i detta och husse beskrev det som hennes rätta element. Hon hade fått mycket beröm av instruktören och hon älskade att få spåra och jobba!
 
 
Det var trevligt att få träffa Molly och hennes familj. Jag lämnade dem med en värme och glädje. Molly, hon hoppade in i sin bil redo för färden hem - ett hem hon verkligen såg ut att trivas i!
 

Hembesök hos Hittehund´s Ronja!

 
I februari omplacerade vi den robusta vallhundsflickan Ronja som behövde få en ny familj efter tidsbrist när hennes ägare separerat.
 
 
 
Det var stort intresse för Ronja, och vi hade flera fina alternativ för henne. Hon var en hundtyp som verkligen behövde stora fria ytor och mycket friluftsliv så vi valde att omplacera henne som första hund hos Viveca i gränslandet mellan Småland och Västra Götaland.
 
 
 
Viveca är en genuin djurmänniska som lever på landet med sina två islandshästar, och på familjegården finns det 12 islandshästar i hagen, några får och lösgående höns men Viveca hade tidigare i livet inte haft tid för en egen hund som ensamstående tills möjligheten öppnades för henne med en hundtillåten arbetsplats.
 
 
Här skulle Ronja få mycket motion och långpromenader i de trolska skogarna och få lång träning i att sluta jaga katter, den träningen pågår fortfarande.. :), två kissar finns hemma som inte är direkt överförtjusta i Ronjas ankomst.
 
 
I maj några månader efter omplaceringen var Jessica på uppdrag av Hittehund hemma hos Ronja och Viveca och hälsade på. Här är några bilder ifrån det besöket samt några fler bilder ifrån den underbara miljön som Ronja bor i idag. Viveca skickade nämligen i samband med sitt första mail med en förfrågan om Ronja en utförlig beskrivning om sig och sitt liv tillsammans med ett flertal bilder, och det är en öppenhet som genast ger pluspoäng hos Hittehund.
 
 
 
 
Både Helen, en av våra hundägare som gjorde ett besök hos Viveca innan hon kom till Stockholm för att lära känna Ronja, och Jessica som gjort ett uppföljningsbesök säger samstämmigt att man måste åka dit om man får chansen för att det är en så fantastisk plats.
 
 

En kort tid efter hembesöket i våras åkte Viveca till Stockholm så jag själv fick återträffa dem igen, och det var en betydligt slankare Ronja jag träffade som fått fin midja och mycket muskler av allt friluftsliv.
 
 
Vi talade en del om vikten av mental aktivering och nu under sensommaren har Viveca på vår rekommendation tagit kontakt med den trevliga hundpsykologen Jessica Mann på Motiverade hundar där de har börjat att gå kurser, just nu specialsök.

Eftersom vi har rätt så mycket material om Ronja kommer det lite senare i höst upp fler uppdateringar!
 
 

Bildhälsning från Hittehund´s Fifi!

 
Här kommer en sensommarhälsning från Fifi som omplacerades till oss i dec
2010!

 
Fifi mår strålande! En riktigt gårdshund med koll på allt.
I januari valde vi att kastrera henne då vi aldrig kommer vilja ha valpar
och samtidigt minska risken för livmodercancer osv.
Allt gick bra och Fifi trivs!

 
I sommar har vi också valt att trimma hennes päls då hon tyckte det var
väldigt jobbigt med värmen! Å vips fick vi en liten busig valp!
Söt som socker och SÅ nöjd!

 
Så vi är tacksamma att Fifi hamnade just hos oss och vi älskar henne!

 
Med vänlig hälsning,
Maggan, Moa och Anders Magnusson-Osmund
I Gnesta

Uppföljningsbesök hos Hittehund´s Harley!

Text och bild: Hundkonsult Jessica Alenius http://www.hundmedgladje.se/ Ideéllt uppdrag för Hittehund

 

Jag möttes av Harley och Lufsan som kom springande mot mig när jag körde in mot gården, redan här klack det till i hjärtat för Harley såg verkligen ut att må bra och som en riktigt lycklig hund.

 

När jag kommer ur bilen kommer båda och hälsar och Harley springer och hämtar en stor leksaksgris som han presenterar för mig.

 

Harley har snabbt kommit in i sin nya familj och han verkar lika glad och lycklig för sitt nya hem som familjen som han flyttat till är för honom. Hans nya matte och jag står i köket och pratar och Harley som då hälsat klart, lägger sig lugnt på golvet och kopplar av.

 

Harley som varit lite svår med maten tidigare äter med god aptit när matte serverar maten, han är fortfarande lite smal men inte allt för smal och pälsen glänser.

Matte öppnar dörren till baksidan/ut mot trädgården, (den står öppen för det mesta så hundarna kan gå ut och in som de vill, men efter frukosten har de fått ligga inne en stund och vila magarna) då springer båda med glädje ut genom dörren, Harley har åter grisen i munnen och springer ut och lägger sig på gräsmattan.
 
 
 
Matte sätter sig på huk på trappan och Harley springer genast fram för lite gos och klappar. Lufsan kommer med ett gummi ben som hon får mig att kasta och springer genast efter, när hon kommer tillbaks för mer kastande så tar Harley det och de börjar busa med benet och kampar lekfullt en stund innan Harley tröttnar och hämtar bollen istället.
 
 

Matte berättar att Harley som inte gillat vatten innan nu älskar vattenlekar med vattenslangen på varma dagar och att hänga uppe vid poolen och fånga vattenstänk som blir när småhussarna badar.

Ett tu tre så busar Lufsan och Harley runt i trädgården, Lufsan först och Harley efter i en lekfull dans. De är redan varmt ute och efter lite bus lägger sig Harley på sitt favoritställe, uppe på den svala trappan med utsikt över hela trädgården.

 

Lillhusse kommer och ska fråga mamma något och Harley passar på att gå fram för att få lite klappar, när lillhusse går iväg följer Harley nyfiket efter för att se vad han skulle hitta på.. När han ser att det var datorspel på gång, står han kvar en stund i dörröppningen och kollar så det inte var något roligare som skulle hända. Snart kommer lillhusse två och Harley hälsar lika glatt på honom, för att sedan ta en drickpaus. De är kul att se hur fint han umgås med barnen och att han trots sin korta tid har knutit så kärleksfulla band till barnen, ja till matte också (husse var inte hemma). Att sedan familjens ”gamla” hund och han ser ut som världens bästa bästisar gör det hela ännu roligare.

 
 

Han följer nyfiket det som händer runt omkring men har inte svårt att koppla av mellan varven och tar sig gärna en tupplur på ett svalt ställe, men när det bjuds upp till lek är det full fart igen. Han lyssnar fint och kommer snabbt när matte kallar på honom för lite fotografering.

 

Trotts sin korta tid har det hunnit bli en hel del bilder som matte har tagit och det är kul att se och följa den korta tid han varit hos dem, när han tar emot gäster, när han busar runt i trädgården, när han sitter i sin egen soffkorg och håller koll på omgivningen, när han sitter med Lufsan på trappan och spanar ut över vidderna runt omkring. När han leker och myser med sina småhussar och inte minst när han delar säng med minsta hussen ser han verkligen ut att njuta, ja de gör de bägge två.

När man ser honom så känns det verkligen som om han har hittat hem och man blir varm i hjärtat.

 

När det är dags för mig att gå följer de båda hundarna med ut på gårdsplanen och när jag går därifrån får känner jag hur ögonen blir fuktiga, tänk om de kunde sluta så här bra för alla hundar som måste ha ett nytt hem.

Det var svårt att inte älska Harley direkt, han är underbart god och genomtrevlig hund. Därför känns det extra bra att det blivit en så perfekt matchning.

Tack vare Hittehund så får några hundar chansen till ett bra nytt liv i en härlig familj och i detta fall kunde nog inte blivit bättre.

 


Uppdatering från Hittehund´s Ozzy!

Här kommer en hälsning från Ozzy och familjen.
 
Vi har det skönt, Ozzy och Beauty har lärt känna varandra riktigt bra,
och det märks genom lite hårdare tag i lekarna och ibland får Anna gå in och bryta så de
får vila för de kan leks hur länge som helst!

 
 
Anna har tagit med dig både Ozzy och Beauty på utbildningen hon går på hundens 
hus i Norrköping varsin dag fick de här första helgen i augusti.

 
 
 
 
 
I sommarhuset badas det och simmas vilket Ozzy kommer få fortsätta med till hösten
för att stärka upp sina bakdelsmuskler. Klippkort är inköpt till en sim/ rehab anläggning.

 

RSS 2.0