På rekommendation till Hittehund

1 augusti får vi ett mail som berättar att Katrine på Borenhults hunddagis/pensionat gett rekommendationer att kontakta oss för omplacering. Hundarna Dante och Diesel hade varit placerade på pensionatet några dagar förra sommaren.


Matte berättar att orsaken är att hundarna får inte vad de behöver i form av aktiviteter såsom uppdrag och promenader. Hon själv som arbetar 50% p g a kronisk sjukdom orkar inte tillgodogöra deras behov. Husse har ett hårt och fysiskt ansträngande arbete vilket också ger långa arbetsdagar, orkar därav inte heller ta hand om behoven. De är inte heller unga! De mår inte bra och inte heller deras hundar p g a detta!


Hunden Diesel som matte tror blir lätt att omplacera är 6 år gammal, väldigt glad och självständig, trygg i sig själv - hänger bara på! Gillar att promenera, leka med andra hundar i viss mån och (söka "godis" i naturen)
Han är en blandning av Irländsk setter och labrador d v s svart med vitt tecken på bröstet men släthårig. Har aldrig haft problem att finna sig i olika evengemang såsom bl a husvagnscamping, bortplacerad hos Borenshult enl ovan. Orosmoment som visat sig för honom är luftballonger, han vill också gärna jaga hare och katt i naturen. Har för några år sedan bott med oss bland katter men skött sig, självkart nyfiken! Tyvärr har han inte fått träning ordentligt med sök och dylikt!

Hunden Dante 7 år är också svart men fått ganska mycket vita hår i ansikte/haka, ben och buk - ganska strävhårig. Blandning: 50% schäfer, 25% av vardera Border collie, Riesen - Dalmatin - och rottis. ser mest ut som schäfer- Mycket klipsk - fattar snabbt vad som gäller, vad man önskar att han skall göra (om inte konkurrens med andra hundar) blir ofta förvånad att han förstår vissa saker!
Dock mycket osäker och rädd för metalliska ljud, åska, luftballonger, raketer o dyl, prassel med papper. Kan även bli rädd och överraskad av joggare (speciellt om huva) - ja mycket är det, Men väldigt fokuserad när han får ett uppdrag och bryr sig då bara om det. Han fick mycket träning under sin uppväxttid av oss och trivdes då bra!
Hundarna sätts på Hittehunds väntelista över hundar vi träffar före intag. Eftersom vi förstår att husse och matte har svårt att ge hundarna motion och sysselsättning frågar vi en ny volontär, Natasja, om hon har lust att bli frivillig doggywalker.

RSS 2.0