Träff med Hittehund´s Sanja och hennes nya familj

Text och bild: Charlotte 
 
 
Idag var det dags för en återträff med Hittehunds Sanja och hennes nya familj. Jag har följt Sanja från starten när hon sökte hem, träffade sin nya familj och vid avslutet samt början mellan två familjer som båda älskar henne högt!
 
Jag fick positiva vibbar redan innan, i telefonen när jag pratade med Sanjas nya husse. Jag frågade om det var ok för dem om mina två egna hundar följde med och Sanjas husse Mikael resonerade fram och tillbaka med Sanja i fokus hela tiden. Vad tyckte Sanja om detta, hur skulle hon känna och är det bra för henne i en ganska ny omgivning osv. Att han spontant svarade mig med Sanjas välbefinnande som första prioritet gjorde mig glad!
 
 
Sanja har bara bott i familjen sedan augusti men jag såg tydligt att Sanja mådde väldigt bra! Hon var lugn och trygg, en ordningspolis som talade om när något dök upp men inte stressade upp sig eller blev blockerad. Hon var väldigt lätt att avbryta. Det räckte med att jag sade "Sanja" och erbjöd fokus på min hand och lite kalkon :) för att hon skulle finna detta mer intressant och då istället bryta och ha kontakt med mig. 
 
Sanja har funnit sig bra tillrätta i sin nya familj tillsammans med både katter, får och undulater plus alla djur som finns fritt ute på landet. Ekorren är en favorit som Sanja gärna följer när den skuttar utanför fönstret från gren till gren, berättade husse Mikael och skrattade kärleksfullt.
 
Det värmer att få träffa en familj som i detta fall vill visa upp och berätta om sin Hittehund. Det blev en spontan träff efter att familjen själva hört av sig och sagt att dem hade vägarna förbi och då gärna ville träffas tillsammans med Sanja. 
Husse berättade att dem kanske ska börja gå en promenad framöver där många samlas och går tillsammans och där även en Hittehunds medarbetare är delaktig. Dem ville gärna träffas fler gånger som vi gjorde idag och dem ville gärna komma någon dag framöver och träffa Sanjas förra familj igen, om dem själva ville. 
Sanja hittade en väldigt trevlig familj som generöst bjuder på sig själva och sitt liv, nu också tillsammans med Sanja. 
Det är en glädje att få följa med på deras resa tillsammans!

RSS 2.0