Bill of rights for adopters


Håll utkik efter seniorhunden Emil!Mycket charmige, glada och välskötte Emil presenteras på söndag på vår hemsida. Han vill gärna gå en kurs med aktivering i sin nya familj för han älskar att lära sig nya konster och trick!
Den som adopterar Emil kommer få en kär livskamrat med ett sprudlande temperament, och han har en väl dokumenterad bakgrund. Emil är pigg, rask och rörlig och är en noga utvald kandidat i vårt särskilda seniorhundsprogram.Vi vill passa på att tacka Hittehund´s Ida, Gävles vackraste sheltieflicka, som tillsammans med sin matte Annika har fotograferat Emil och promenerat med honom!
Annika berättar att: "Emil är en välskött jättemysig liten hund. Han verkar väldigt social, gjorde allt för att charma mig (särskilt sedan han upptäckt vad jag hade i fickan!), han uppträdde lugnt och värdigt, som det anstår en äldre herre, samtidigt som har var pigg, rörlig och jätteglad när han fick visa upp alla sina konster."

På söndag kommer mer information om Emil!

Hälsning från Hittehund´s Ebba!"Ebba och jag har det bara bra. Hon går som en ängel i kopplet och jag får mycket beröm för henne. Vi har hittat ett par hundar som hon har lekt med lite grann men det finns så få ställen där man kan släppa dem lösa i Trollhättan tyvärr. Ebba har börjat slappna av så det fungerar att hon får vara lös inemellan. Hon kommer fint när jag kallar på henne medan andra har större bekymmer med att släppa sina hundar. Hon lekte med en golden på 2 år vars matte hade honom i kort koppel och Ebba försökte få honom att jaga sig på alla vis och till slut så tittade hon på hundens matte som för att säga: släpp honom då så vi kan ha lite roligt.
 
Idag har vi varit på massagekurs i Velanda. Det var 4 hundar som gick kursen (3 tikar och en fd hanne). Det gick helt lysande. Alla hundarna slappnade av och njöt. Efteråt gick jag en bit i skogen och Ebba hittade naturligtvis ett dike med lite fukt i botten så hon plöjde fram i det och hade jätteskoj. Så det fick bli dusch på magen och benen hemma och det var visst inte lika roligt men allt går med lite övertalning.
 
Jag har klippt klorna på henne 2 gånger (pyttelite båda gångerna) och det går bra när hon märker att jag inte ger upp. Hon är lite ängslig men låter mig hållas.
 
Igår var vi i stan och promenerade när brandbilarna började tjuta och fara omkring. Då blev hon väldigt rädd och gnällde och skällde och ville gå hem men hon fick sitta kvar tills de hade försvunnit och sedan gjorde vi lite övningar med godis och beröm och nästa gång jag gick förbi platsen så reagerade hon inte alls. När vi hör sirenerna här hemma så blir hon inte lika rädd. Hon verkar tryggare nära hemmet."
 
Hälsningar Lena

Gå med i Hittehund på Facebook! Nystartad grupp!Facebook är gratis, och vi har premiär för en egen öppen grupp idag! Välkommen att gå med, och bjud gärna in andra!
Här >>

Hittehund´s Bilbo och nya matte Annica


 
Text: Jeanette Skarp

Bilbo har nu bott in sig mera hos sin nya matte Annika och det är idel positiva nyheter. För oss som är kontaktpersoner för hundarna ger det ny energi och vilja att hjälpa fler när vi får ta del av hundarnas nya liv.


Annica berättar:

"Bilbo älskar vara ute på sjön och fiska!
När jag får upp en fisk - gud ,så kul han har med dom!!!!!!!!
Han gillar båten och ligga i fören med full koll och gärna med lite fart!
Förra veckan och i helgen hade vi fullt upp han badade /busade/och motion det får han så det räcker och blir över!
Idag var han så trött när vi skulle ut på morgonen -normalt hoppar han upp snabbt!
Men idag bara låg han och gäspade, så jag satte mig vid datan en stund tills han vaknade- sedan var det full fart igen!

Men ack, så underbar han är - och älskad av totalt alla!!!!!!!
Min mamma tycker han kan bo hos henne helt istället och ringer mig ca.4ggr per dag och vill att vi ska komma!
Och även brorsan med hästgården som ni såg på film dom är helt tagen av honom och han leker så fint med labbarna även om de är snäppet större.
Han och valpen jagar varandra på ängarna och busar och badar så de blir helt slut och sedan lägger de sig tillsammans i en säng och vilar / man kan inte annat än le!
Han är kan jag säga ett lyckoknippe!!!!!!!!!

Bilbo är klippt nu fast inte helt snaggad/ bara mycket,mycket kortare och spec, öronen.Han ser så tuttignuttig ut nu?
Och han vet om det mycket väl, och spelar gärna lite på det - smart kille!"
Lilla Luddes stund är kommenText: Christine Leijd

Luddes matte Gudrun ringde mig i förmiddags. Hon väntade på att veterinären skulle ringa tillbaka, och det var troligtvis Luddes stund som var kommen...
Även om det är väntat är det ändå en stor sorg, att vår lille prins lämnar oss och blir en hundängel.

Turbo i Sydsvenskan!Läsarnas egna djurberättelser
Publicerad 24 maj 2009 21.00 | Uppdaterad 24 maj 2009 21.00


Svaren strömmade in när vi efterlyste berättelser om husdjur. Alla kunde inte publiceras i tidningen, men här kommer ytterligare några av läsarnas egna historier.

Text: Turbos matte Anchi Nyström


Hunden Turbo - en läkande kraft

För snart två år sedan kom han in i familjen efter att jag en längre tid funderat på vad jag kunde göra nu när min dotter inte behövde all min tid.

Jag hade kommit fram till ett en valp inte var vad jag skulle klara av med tanke på min värkande kropp, dessutom skulle den vara av mindre storlek så jag kunde klara den när den drar i kopplet. Var hittar man det djuret när man inte tidigare varit hundägare. Lösningen blev Hittehund, en förening som jobbar med omplacering av hundar. Hundar som av en eller annan anledning behöver ett nytt hem. Visst man kan finna hundar på annons men jag ville att kunniga människor skulle hjälpa mig att finna rätt hund för oss.

En torsdag var det så dags att hämta hunden som skulle bli vår. Turbo kom från ett bra hem men där situationen hade förändrats så att Turbo inte framöver skulle få den tid han behövde. Turbo var nyss 2 år fyllda, en korsning mellan dvärgpincher och gårdshund. Han gillar människor och är med på i stort sett allt vår familj gör. Jag hade förberett mig med hundböcker, tv program och tusen frågor till väninnan som är hundägare. Jag var "fullärd" trodde jag, men så fel jag hade.


Ungefär 1½ år innan vi skaffade hunden så hade jag gått i väggen så livet var kanske inte det ljusaste men det visade sig att Turbo skulle ändra på det. Min återhämtning började gå framåt i en rasande fart. Turbo, precis som alla hundar krävde sina turer. Vi är lyckligt lottade och har underbar natur runt oss så där var jag minst en gång om dagen. Ibland bara gick vi, ibland tränade vi och vissa dagar bara njöt vi Turbo och jag. Vi pratade med okända hundägare och andra. Många var frågorna om Turbo "han är så söt" och ibland bara väder och vind. Turbo bröt isoleringen och nu har vi flera hundkompisar.


Turbo är den som tröstar jobbiga dagar. Turbo får familjen att skratta. Turbo är den som gör oss vansinniga. Turbo är den som ofta berättar när jag börjar få ont och nu när jag fick ett cancerbesked var det Turbo som tröstade och sa "nu går vi vidare matte".


Min dotter är mitt hjärta och viktigast av de två men numera kan jag förstå varför barnlösa hundägare ser sin hund som barnet i familjen, det är nästan samma glädje.

Fram för hund på recept, alla borde få umgås med hund när livet är jobbigt eller för all del när livet bara är.

Anchi NyströmHittehund´s TorstenText: Christine Leijd

En av de vanligaste hundarna för omplacering är just golden retrievers. Det är en stor ras med många kennlar, och en populär ras för många. Under de senaste åren har vi omplacerat både unga valpar, slynglar och seniorhundar, och vi skulle gärna vilja göra en Goldenspecial till sommaren om dessa fantastiska hundar, och hur de mår idag!

Med på bild här är Torsten, som numera bor i Värmland, hemma hos tidigare fostermatte Tanjas föräldrar.

Säkerheten hos en hundägare

Text: Christine LeijdNågot jag ofta funderar på det är hur friheten begränsas eller utökas för en hund, beroende på vad för hundägaren har för tidigare kunskaper och erfarenheter.
Mitt mål är att en omplaceringshund ska bara få det bättre, och om den alltid har haft det bra, då ska faktorer tillkomma så den får det ännu bättre. Mera tid, större ytor, mera aktivitet...

Jag talar ofta med hundägare som hävdar att de fortfarande efter 3 år inte vågar "lita på hunden så den kan vara lös". Det man egentligen inte litar på är sig själv, man har inte säkerheten och inkallningen i huvud och själ.
Och därför blir jag så extra glad idag när jag ser dessa ystra bilder på Hittehund´s Sasha som jag vet med bestämdhet bara har bott i sin nya familj i 3-4 dagar. Och ändå springer han på gröna ängar med Hittehund´s Agge.De här två hundarna är inte mer skolade än alla de hundar som för alltid går i koppel, men med den skillanden att de bor i familjer där det finns en livslång hunderfarenhet. Där man SER på en hund hur och när den kan ha frihet utan att komma vilse eller tappa bort sig.

Jag njuter av känslan att båda hundarna har kommit till två respektive bra familjer, och att de även trivdes i varandras sällskap.
Vilken vacker allé som leder till Sashas nya hem. Jag blir avundsjuk på våra kontaktpersoner i Skåne som kommer få göra uppföljningsbesök här.

Tiden som fosterhem är tillända Text: Christine Leijd

I slutet av mars flyttade Hittehund´s Sasha hem till Bosse och hans fru, som nyblivna pensionärer i Hisings-Backa hade mycket tid över för en hund sedan deras egna hund gått bort.

Nu i söndags, ungefär 2 månader senare flyttade Sasha till sin egen permanenta familj i Skåne. Anledningen till Sashas omplacering var att hans familj inte kunde ha kvar honom då matte var sjuklig med rygg och ledbesvär, och efterhand som Sasha växte och blev alltmer krävande kunde hon inte gå ut med honom själv utan att riskera att dras omkull. Kärleken fanns, men inte den fysiska möjligheten, och ju mindre promenader Sasha fick desto mer drog han och det blev snabbt en olycklig cirkel.

När Thina, Sashas kontaktperson träffade honom för första gången drog han sig fram som en ångvält och lyckades nästan dra omkull henne med. Sasha var som ett genomtrevligt socialt krutpaket, som ett lokomotiv, men inte omplaceringsbar i det tillstånd han befann sig i. Han var understimulerad och som en stor okontrollerad valp som nästan klättrade utmed väggarna hemma.

När Bosse erbjöd sig att göra Sasha lugnare och fokuserad genom mer motion, friheten till en inhägnad trädgård, utflykter och aktivering, och framför allt lite lydnadsövningar, formade han samtidigt om Sashas möjligheter till en ny framtid.

Det här oåterkalliga beslutet har varit tufft för Sashas familj, och helgen innan Sasha skulle presenteras för det par som var intresserade av honom avtalades det att han skulle få komma hem på permission till dem, som älskat honom sedan han kom till dem som valp, och alltid önskat det bästa för honom.

Det var en mer harmonisk och balanserad hund, en välmående hund som kom tillbaka till sin dåvarande ägare, och enligt matte var det första gången på länge som de tillsammans kunde gå på en promenad utan att han drog. Sashas familj var med vid mötet med den nya familjen vilket även känns bra när man behöver lämna ifrån sig sin hund, och det är skönt att få en bild av vem som kommer ta vid.

Både Bo som tidigare fosterhusse och Sashas tidigare familj är välkomna ned till Skåne för att hälsa på längre fram.

Vi är väldigt glada och tacksamma över alla inblandade som har hjälpt Sasha!
Maria, som tidigare var kontaktperson åt Sasha första gången han blev aktuell för omplacering och som träffat honom i fosterhemmet, Thina som skött alla kontakter mellan alla inbördes parter, och framför allt Bosse med fru som så gästvänligt tog hand om Sasha och formade om honom till en hund som så småningom blev omplaceringsbar.

Nu väntar vi bara på en första rapport om hur Sasha har anpassat sig till sitt livs första äventyr, få en egen gård på landet!

Hittehund´s Sacko söker fortfarande rätt familjEn tragediLilla vackra gudomligt snälla Sickan har lämnat oss.

Hittehund´s Sickan kastreras!Hittehund´s Sickan ska kastreras imorgon! Att kastrera en tik är ett ingrepp som är förebyggande när det gäller vanliga åkommor som livmodersinflammation och skendräktighet. Vi hoppas att det går bra för lilla Sickan och att stygnen kommer att läka snabbt.

Videohälsning från Hittehund´s lilla Ludde!

En fin liten videohälsning från Hittehund´s lilla shit-zu Ludde... Ludde räddades från en djursamlare och har haft en sådan fin ålderdom i sin familj med hundsällskap och god omvårdnad och mycket kärlek. Vi vet inte exakt hur gammal han är, men snart är det dags för Ludde att lämna jordelivet då han har hälsoproblem... Han ser dåligt, och vissa dagar går han dåligt med. Men han har fått flera goda år, nästan 6 år i sin familj som numera bor på Gotland.Vad hände med Hittehund´s Izor?Minns ni den fantastiske seniorhunden Izor som var aktuell för omplacering genom Hittehund under hösten?
Vi hade flera förslag för hans räkning men när vi började att närma oss mål tvekade hans familj och började tänka om då de helt enkelt inte kunde skiljas ifrån honom.
Den unga dottern tyckte inte alls att det var en god idé att ge upp Izor utan tyckte gott att mamma kunde sluta arbeta och vara hemma istället.
Men familjen slog sina kloka huvuden ihop och lovade varandra att de tillsammans skulle satsa på att kunna ge Izor mer tid och aktivering, just för att de älskade honom.

Nu i december slog lågkonjunkturen till i Värmland och matte blev uppsagd, vilket gjorde att både dottern och hundens önskemål slog in. Slutet gott allting gott hoppas vi för magnifike Izor som till slut fick en förändring i sitt liv ändå.

Lantligt liv för bordercollieblandisar

Text: Christine Leijd

Ibland sitter jag och kikar på Facebook i våra hundägares profiler och i deras fotoalbum och njuter lite av våra utplacerade hundars nya liv och vardag. Vad sägs om Hittehund´s Timmy som lite lugnt och nonchalant är med i kostallet när matte Agneta hjälper till att förlösa en kalv?De här bilderna gör att jag längtar efter att få komma till Värmland och besöka Timmy, Tova, Lecter och alla andra hundar som bor i den regionen...Agneta är en sådan där genuin djurmänniska som man vet att Timmy har ett bra liv hos. Och ett liv som bondhund är både omväxlande och berikande, och särskilt en bordercollie mår så bra av lite rymd under tassarna.

Jag lägger gärna till fler av våra hundägare på Facebook om ni använder det!

Hjälpsamma hundägareText: Christine Leijd

Vad jag alltid kommer att känna mig tacksam över är hjälpen med punktinsatser vi kan få då och då från de familjer som tar hand om hundar genom oss. Annette som bor i Flyinge med sina vackra hästar och sin renrasiga bordercollie Ari och sin blandrasbordercollie Morris hon tog hand om genom Hittehund för en hel del år sedan, nu ska snart åka och hälsa på en familj några mil ifrån henne som är intresserad av att få träffa unghunden Sasha som finns i Västra Götaland.

VI har funnits under 9 års tid, och styrkan i vårt nätverk ligger i att alla arbetar som volontärer i mån av tid och lust, en del med punktinsatser, andra mer på daglig basis. Men det är så tryggt för de som behöver omplacera sin hund att någon först har träffat den tilltänkta familjen hemmavid, att man kan ställa frågor, visa bilder, att det inte sker så abrupt.

Jag fick ett mail för en kort tid sedan som sammanfattade vårt sätt att arbeta så bra, ifrån Mia:

"Hittade er sida av en ren slump i dag !! MEN vilket bra och seriöst upplägg Ni har i omplaceringen av hundar!!! SÅ borde alla som sysslar med detta göra !!! Blir alldeles varm i hjärtat !! Ska inte ha en till hund nu,men om och när kommer jag HELT klart att ta en kontakt med Er.Inte en massa pengar och snabba beslut,som det ofta är typ AKUT !! Blir så ledsen när hundar bara behandlas som handelsvara och FORT ska det gå.Ett par veckor senare kan man se samma hund ute på Blocket igen !!   MVH Mia"

Jag har under en tid då och då arbetat på en sajt om omplacering av hundar med råd och tips till familjer som vill sköta det på egen hand. För egentligen är det så trist att omplacering av en familjemedlem sker oftast genom annonsering på köp och sälj-sajter, någon ringer som "låter trevlig", träffar hunden, betalar och går. Jag har funderat och funderat över alla upptänkliga sätt att motverka det, och kostnadsfri information kring hur man istället kan lägga upp det är nog enklaste vägen att nå flera personer samtidigt.

En för snabb omplacering gynnar faktiskt ingen, och allra minst hunden. Hundägaren kan komma att ångra sig livet ut. Och hunden sitter där den sitter. Eller säljs vidare. Och det är ofta av den anledningen man vänder sig till oss, för att man inte vill riskera det, att förlora kontrollen.

Men det är ofta tack vare våra hundägare vi kan ha det stöd vi behöver för att träffa de familjer som är intresserade av en hund, och jag är så glad att ni alla är lokaliserade runt om i landet. Bara vetskapen om att en okänd röst, ofta med darr i stämman, hulkandes och osäkert framförande sitt ärende, kan ringa i stort sätt var som helst mellan Skåne och Kramfors, och vi kan erbjuda personlig kontakt och någon som träffar hunden det gäller, i stort sätt samma vecka är ibland ett mirakel. Och jag vet hur skönt det är för den som har det svåra beslutet framför sig att ha någon vid sin sida som bollplank när dagen kommer då man träffar den tilltänkta familjen för första gången, för det är känslomässigt inget lätt möte. Själv är man ofta ledsen, och den besökande familjen är glad och förväntansfull över att få träffa hunden i verkligheten.

Tyvärr kan vi inte hjälpa alla hundägare, men vad som avgör det är ofta hundägarens egen brådska, när man vill forcera placeringen pga omständigheter som ligger till grund för önskan att hunden ska få en ny familj. Men jag är ofta den som svarar i telefon och som ska sitta där och gallra, och när man vill ha en omedelbar lösning backar jag, för det är inte så vi arbetar.

Man får vara glad för de hundar vi kan hjälpa hela vägen fram. Och nu är det Annette med sina hundar som assistenter som får träffa den familj som i framtiden kan bli hunden Sashas tilltänkta, eller någon annan individ.

Dessa underbara seniorhundar!Text: Christine Leijd
Ser ni stjärnorna i blicken på lille tibetanska spanieln Emil?
Det ska bli så roligt att träffa honom och hans matte, de är bjudna hit till Grantorp i Bergslagen den 17 maj. Emil är en välskött, glad och bekräftad seniorhund och hans matte kan verkligen beskriva honom med värme och känsla.

Jag är helt övertygad om att Emil kan skänka flera glädjefyllda år till någon av våra mänskliga seniorer som har stått i kö för att finna rätt seniorhund genom oss. Jag tycker det känns bra att många äldre har förnuft att inte starta om med en ny valp utan istället satsar på en hund som matchar dem lite bättre. Alla våra seniorhundar placeras inte hos äldre heller för den delen, utan det finns andra anledningar till att man väljer en hund med några år på nacken!

Jag ser fram emot att få vara delaktig i att hjälpa Emil till en berikad tillvaro fastän processen kommer att vara uppslitande för hans matte som haft honom sedan han var valp. Men hon har gett honom det bästa, en grundtrygghet och en förmåga att knyta an till andra personer och anpassa sig, roa med sina konster och trick. Det kommer att gå bra för Emil.

Viktigt välgörenhetsföredrag av Anders Hallgren i Stockholm imorgon 8 maj!Den här hunden heter Kira och har efter en trasslig uppväxt fått en fristad hos en med mjuka metoder arbetande hundkonsult i Stockholm. Eleonore Ahlenius på företaget Samspelmedhunden
Hon har tagit hand om en här valpen på många sätt men står nu inför ett behov av en kostsam operation för att inte alla omsorger ska ha varit förgäves.

Den välrenommerade hundpsykologen och hundboksförfattaren Anders Hallren ger föredraget nu den 8 maj kl 18.30 i Nacka i Stockholm.

Anmälan sker direkt genom hemsidan, och även som den inte har för avsikt att gå kan ju köpa sina biljetter för någon annans räkning eller helt enkelt använda inbetalningskortet till ett frivilligt bidrag.

Om föredraget:

FÖREDRAGET MED & AV ANDERS HALLGREN ÄR EN UNIK BLANDNING AV EN STAND UP -COMEDY MIXAT MED EN MYCKET IMPONERANDE KUNSKAPSBANK SOM MAN PRECIS SOM SKRATT BARA VILL HA MER & MER AV! ANDERS HÄRLIGA HUMOR UPPBLANDAT MED HANS OTROLIGA ÖDMJUKHET & ERFARENHET AV BÅDE OSS HUNDÄGARE & HUNDAR GÖR DENNA AFTON HELT OFÖRGLÖMLIG FÖR DIG! LÄS MER OM FÖREDRAGET:

"Hundens psykologi - och hundägarens... Ett kvällseminarium om ledarskap, lärarskap och vanlig enkel vänskap"

Föredraget kostar 250 kr fika ingår naturligtvis.
Datum: 8 maj
Tid: Klockan 18.30
Plats: Nacka gymanasiums aula. Det pågår i ca en timme och 20 minuter. I pausen efteråt finns tillfälle att köpa signerade böcker direkt av Anders & hans fru Ginger. Efter ca 20 minuter vidtar en frågestund på ca 30 minuter.

Alla intäkter går till Kitas operation som kostar omkring 40 000 kr plus rehab cirka 50 000 kr. Klicka här för att läsa Kitas biografi. Anmälan görs via Samspel Med Hundens anmälningsformulär och en inträdesbiljett, vägbeskrivning & faktura till Kitas fond kommer att sändas till dig.

Affisch här >>

VARMT VÄLKOMMEN OCH TACK FÖR DITT STÖD.
/Anders, Eleonore och Kita


Oanmälda uppföljningsbesökText: Christine Leijd

Alla medarbetare inom Hittehund arbetar som volontärer och har andra heltidsarbeten. Vår medarbetare i Jämtland, Johan,  är i gråzonen för att blivit arbetsskadad, för han har börjat göra oanmälda besök hos våra hundägare. I tjänsten arbetar han som djurskydd och hälsoskyddsinspektör, och då knallar man rakt in och ser till att allt är korrekt.

Och då gör Johan likadant när han ändå befann sig i Östersund för en kurs, och visste vart Hittehund´s Skrållan fanns om dagarna tillsammans med sin matte. Ja, då gör man oanmälda besök, och bjuder in sig själv, och sedan ringde han glatt upp mig och rapporterade att allt var jättebra med Skrållan och att hon hade god kontakt med sin nya matte. :)

Nästa vecka har han ärende till Östersund igen, och har då bjudit in sig själv på ett föranmält besök hos Skrållans familj, och har då lovat att ta med sig kameran. Men likväl vid fotograferandet är han lite arbetsskadad i sitt jobb för han tar bilder snett uppifrån och kommenterar som "vid medelgott hull" har jag sett från andra hembesök. :)

Men vi är glada över Johans insatser. Han var ju inte helt obekant för Skrållans familj eftersom vi faktiskt sände ut honom för att träffa dem innan de åkte ned till Västra Götaland för att träffa Skrållan för första gången. Johan har planer under nästa månad att åka genom landet på fritiden och jag sitter redan och planlägger vilka hem han kan besöka under bilfärden, och hur vi ska tämja honom till att lämna arbetsuniformen hemma.
Ni hundägare som bor mellan Jämtland och Nyköping bör nog dammsuga extra noga och se till att hundklorna är välklippta, för tänk om det plötsligt knackar på dörren och vår mest nitiske medarbetare travar in. Men oroa er inte, jag ska förvarna er innan!

En sagohund har anlänt
Vi håller på och lära känna varandra. Finns redan väldigt mycket bilder och videoklipp på den lilla milda rävungen som landat på vårt torp. Jag ligger efter med bloggandet från Grantorp, och det kommer gå att följa henne där medan hon utvärderas och förbereds för adoption.

4-årig isländsk fårhundstik anländer imorgon!


 

Text: Christine Leijd

Så här ser våra omgivningar ut på Grantorp. Imorgon anländer en isländsk fårhundstik hit vars ägare är svårt sjuk i cancer.

Vi får hoppas att hon snart får känna sig trygg och inskolad här i Bergslagen. Gå ned några kilon i vikt, sysselsättas, och få starta om i sitt liv. På beskrivningen låter det som en klok och snäll hundflicka.

Bara tomten är på 20 000m2, och då den gränsar till skogen på alla håll finns det gott om natur att ströva i med bäckar, sjöar och tjärnar. I inhägnaden intill huset har vi agilityhinder och i frysen ligger blod och skankar.

När hon har landat lite, och vi vet lite mer om hur hon är och vad hon behöver kommer det bli aktuellt att hitta henne en egen familj. Nya fosterhundar har tillgång till hela huset och ingen hund kommer stallas upp eller leva avskild från oss andra, utan blir en fullvärdig familjemedlem. Och om hon får svårt med stora frigående höns tränas hon med klicker! :)

Hittehund´s Pixie & Dixie!Det har varit en kall lång vinter. Men nu är det vår och vitsipporna blommar i backarna.Pixie & Dixie som är seniorhundar numera och har fått grå nosar har haft det varmt och bekvämt med egna duntäcken under vintern.

När man ser de här bilderna är man ännu gladare över vårsolen och det fina varma vädret som vi har denna Valborgsmässoafton!

RSS 2.0