Nu har Hittehund´s Calle flyttat

Text: Christine Leijd
Idag berättade Calles tidigare fosterhusse, Bo, att allt har gått bra sedan han flyttade till sin nya matte efter en lång inskolning. Calle flyttade in permanent den 19 juni, efter en längre tid i fosterhem hos Bo och hans fru Ragnhild. Calle var den valp som en ung flicka i all hast ville göra sig av med, väldigt fort behövde det gå, vilket gjorde att Bo ställde upp och hämtade hunden redan nästa dag. Den unga ystra och valpiga odågan fick sedan bli en lugnare mer balanserad och trevlig unghund i Bo´s ömma vård, och blir förberedd för en egen familj och en fortsatt bra tillvaro. Vi kommer säkert höra mer om hur det går för Calle framöver!

Flisan är inte längre aktuell för placering

Flisans matte fick plötsligt ändrade livsförhållanden, och tror sig därför om att kunna behålla Flisan. Ifall beslutet inte kvarstår är Flisan välkommen för omplacering igen, men vi kommer imorgon maila de familjer som anmält intresse hittills om den förändrade situationen.

Martine stannar i sin familj

Precis samma vecka som det var planerat att en ny familj skulle introduceras för Martine känner hennes matte att hon ändå vill behålla Martine. Så nu kommer Martine att stanna, och inom det närmaste kommer vi göra hembesök hos hennes dotter Camilla, numera Milla, som fick hem i Stockholmstrakten.

Avlivningshotad taxblandning

Den 5 maj togs en hund om hand på Västra Ringgatan i Bjuv efter att den hade iakttagits ute under natten. Polisen har väntat på att någon ska höra av sig och efterlysa den, men det är fortfarande okänt vem ägaren är.

 

BJUV. I normala väntar man i tio dagar, kan man inte hitta ett nytt hem efter det så blir det avlivning. Djurskyddet i Malmö har inte lyckats placera hunden och nu gör man ett sista försök att få tag på den rätta ägaren.

— Det är en ovanlig hund, en taxblandning. Någon borde rimligtvis känna igen den, säger Lasse Rittbring som arbetar med att omhänderta djur.

Det är en tik, Lasse Rittbring tror att hon är minst sju år gammal.

— Hon är väldigt fin och trevlig och det känns tråkigt att behöva avliva henne. Men vi kan inte behålla henne längre än till början av nästa vecka, säger han.

Den som saknar hunden eller vet vems den är kan höra av sig till polisen.

Åsa Brodin


Videosnutt på katten Pippi

Katten Pippi finns för omplacering genom Hittehund. Läs mer på hemsidan, www.hittehund.nu

Hembesök hos Hittehund´s Sassa med bilder

Text och bild: Christine Leijd
Att återse Hittehund´s Sassa var i fredags en trevlig utflykt på grönskande Långholmen i Stockholm. Eftersom jag har varit med från första början genom alla år var det roligt att se en ytterst välmående Sassa. När hon blev aktuell inom Hittehund var det en småbarnsfamilj som akut lämnade in henne som unghund. Vår medarbetare i Skåne tog henne på tåget till Stockholm där vi hade ett jourhem; Katarina. Katarina hade sedan många år jobbat för djurskydd och var en person vi kunde lita på. Det har var över 5 år sedan.
Nu är Sassa vuxen, nedvarvad och tränad i tävlingslydnad, vilket hon tycker är roligt. Hon blev kvar hos Katarina, och Katarina har både innan och efter hon adopterade Sassa hjälpt till med punktinsatser inom Hittehund.
Sassas matte är en sådan där ruskigt engagerad och omtänksam människa som just nu har fyra rescueundulater hemma. Under min tid boendes på landet har vi haft några fågelsamtal, ty hennes undulater har varit till veterinären för olika åkommor samt att alla är individuellt försäkrade. Katarina är egentligen jourhem åt dem, så om någon förnuftig fågelentusiast vill ha idag välskötta fåglar och har ett bra hem att erbjuda kan vi förmedla kontakten. :)
Katarina har en gammal omplaceringskatt som är njursjuk, så under vår promenad blev hon tvungen att ringa och söka en veterinär då kissen försämrats. (Den har återhämtat sig nu)
Sassa är en sådan hund som sätter sig själv i centrum för att hon är så fantastiskt trevlig.
Sassa har tillsammans med sin matte även provat på att bo mer lantligt, men boendet på en viltrehabiliteringshem innebar rätt mycket tid åt vilda djur. Katarina köpte hem pallvis med havre till rådjuren om vintern, hämtade stora påsar med bröd åt ankor som varje dag knatade upp på gårdsplan och jag kan förstå att man har mer tid för varandra boendes på Södermalm.
Det är roligt att återse en Sassa som mår bra. Hon äter Immun från Standart för ett stärkt immunförsvar och har en glänsande päls tack vare fiskolja och Standarts torrfoder som är köttbaserat.
Sassa har alltid varit, och kommer alltid att vara extremt intresserad av pinnar, något som hennes matte klokt inte uppmuntrar till. Men Sassa hittar alltid sina egna pinnar ändå.
Och när hon inte hittar egna pinnar, då hittar hon någon annan som kan leta pinnar åt henne. Hon är den typen av hund som alltid gör sig vän med främlingar blixtsnabbt.
Förutom undulaterna hade Katarina extra katter hemma som snart presenteras på hemsidan, de behöver egna familjer.

Hembesök hos Hittehund´s Sassa


Cassis söker fortfarande hem, omgående!Text: Christine Leijd

Vi tog bort Cassis från hemsidan för några dagar sedan då en familj hade hittats. Tyvärr gjorde Cassis ägare resan från Stockholm till Skåne i onödan då Cassis markerade mot en 12årig kille i den nya familjen. Den nya familjen var villig att försöka ändå, men Cassis nuvarande familj kände osäkerhet inför att lämna ansvaret vidare och åkte direkt hem med henne istället.

Som situationen ser ut just nu har Cassis matte påbörjat ett arbete som ger henne långa arbetsdagar. Cassis är därför hos hennes föräldrar som inte vill ha Cassis hemma egentligen, och vi söker en ny familj så snart det går. Gärna ett något äldre schäfervant par.

Hittehund´s Vida

De här filmerna skickade Hittehund´s Vidas familj efter att Vida varit några månader i sin nya familj!
En glad lycklig dalmatiner med stor frihet!

Hembesök hos Hittehund´s Chicco

Text och bild: Agneta Damberg


Igår var jag och träffade Chicco hos Carina.

Jag blev så glad och lite förvånad när han kom fram och tryckte sig
intill mig! Från början var det ju en ganska osäker hund. Han har
fortfarande lite svårt för män och barn, men det är mycket bättre!


Chicco gick på agillity och vardagslydnadskurs hos mig förra
sommaren/hösten. I sommar kommer han att gå kantarellsök här, det ska
bli kul att se vad han tycker om det!

Chicco är lite egen, jag tror att det ligger lite i rasen. Han är
väldigt lyhörd och duktig och jobbar gärna när han får belöning. Men
ibland tycker han att det räcker med träning och då är det så! På
agilityn tyckte han att det var kul en stund, men rätt som det var så
gick han iväg!


Han vill helst vara med matte Carina. De andra i familjen "duger" när
hon jobbar. Men det syns att han har valt ut henne!


Chicco hade svårt för andra hundar när han kom till Carina. Han gjorde
utfall och hade faktiskt lite konstigt språk. Nu har han några hundar
som han träffar och som han fungerar ganska bra med.

Fysiskt har han ändrat sig mycket. Han har lagt på sig och fått
muskler. Just nu har han lite längre päls, vilket Carina märkte var
positivt när det regnar. Förut frös han och ville inte inte gå ut i
regn, men nu går det bra!


Elionore som var Chiccos förra matte har varit och hälsat på 2 gånger.
En gång strax efter att han flyttat till Carina och en gång nyligen.
Jag hoppas och tror att hon ser att vovven trivs!

Agneta Damberg
www.angdalen.se

Sacko


Text: Christine Leijd
Jag satt och ögnade igenom en intresseanmälan vi har fått in angående Sacko. Jag pratade själv med kvinnan som fyllt i raderna här ovan, och kände spontant under samtalet att det här kunde bli intressant för Sackos räkning. Hon fick en intresseanmälan att fylla i, och sedan kommer Sackos kontaktperson Lena tillsammans med fostermatte Charlotte bjuda in till en första träff.
Det är starka ord, och jag gillade att läsa dem. Det hoppas jag ni också gör. För de är hoppingivande för hunden Sacko, vars fostermatte Charlotte vet vad vi söker. Och vi söker någon för Sacko som ansvarar för honom hela vägen ut, även de stunder som faktiskt är besvärliga. När jag läser vad som står samt mellan raderna får man åter igen upp hoppet, för Sacko, vår mest svårplacerade hund, genom tiderna...

Rasregistret uppdateras äntligen!

Text: Christine Leijd
För en tid sedan efterlyste vi någon frivillig volontär som kunde åta sig att uppdatera vårt register över rasklubbar som bedriver egen omplaceringsverksamhet. Hampus husse Hans-Åke anmälde sig, och har redan kommit till bokstaven D (han har några raser kvar) och kan hittils berätta att antalet rasklubbar som tar sitt ansvar är 30 % mer än den senaste uppdateringen av vårt register.
Vårt mål är att kunna sammanställa denna guide och kunna hänvisa folk dit eftersom det finns många rashundar därute som av olika anledningar behöver nya hem, och många glömmer bort att rasklubbarna kan förmedla även vuxna hundar. Vi vill belysa detta och lotsa vidare.

Hembesök hos Hittehund´s Fingal

Text och bild: Britt och Bo Svensson

Besök hos Fingal den 3 juni - 2010

Fingal med broder Gonzo, två dansande charmörerBo och jag (Britt) har varit på ett soligt och trevligt besök hos två lugna fina killar som gärna visade upp sina konster för en bit vomburgare när man kom. Lösa och lediga i frihet sprang och spatserade båda omkring på tomten dom båda killarna.Fingal är en Spansk vattenhund, och hade fått ny sommarfrissa han, lite kortare och med mjuk och go päls att krafsa omkring med fingrarna i.


Fingal med matte kommer att bli ett alldeles underbart par som terapi/vård hundsteam, dom båda kommer att sprida både lugn och mys på det vårdhem dom besöker, hoppas att det blir många som får krafsa omkring i Fingals mjuka päls.

Fingal har lite lätt at gå upp i varv av boll och dragleksaker, men vem kan inte det om man är en pigg och glad vovve med både apporterande och vallande anlag, men Fingal kan också ta det lugnt och taggar ner när man inte ger honom sådana uppgifter.

Matte och husse berättade att nya lilla brorsan Gonzo har ett lugnande inflytande på Fingal och Fingal han kan i sin tur få Gonzo på bushumör.


Lycka till på kursen Fingal!


Hembesök hos Hittehund´s Igor

Bilden nedan föreställer Hittehund´s Igor när han sökte hem genom Hittehund...

Text och bild: Bo Svensson
Igor är en hund som är lugn och tillbakadragen. Han vill inte gärna att man lyfter upp honom, men det går bra att klappa honom.
Under promenaderna kan han i bland sätta full fart och sedan stanna till.
Han vill inte leka med andra hundar sitter gärna ensam i ett hörn,men vill gärna vara med och se på..
Han har dåliga muskler och man känner ryggraden och revbenen tydligt vilket beror förmodligen på att han äter väldigt lite då han har dålig lever.
Matte Ann-Christine berättar att det har det blivit något bättre efter hand med muskeluppbyggnaden. Igor har lite rinnande ögon, så man tar bort lite hår runt ögonen på honom.
Pälsen kammas och borstas en gång i veckan och var mjuk och fin.
Igor får all den kärlek och vård man kan tänka sig. Från hela familjen.
Sammanfattningsvis kan man säga att Igor bor hos en familj som tar väl hand om honom och där han har lekkompis och möjlighet till mycket uteliv.

Hembesök hos Burtus

Text och bild: Bo Svensson
Hittehund´s Burtus, en golden retriever på 4 år,bor numera på landet på en gård som är ett gästgiveri och som ligger i Mårdaklev.
Eftersom husse och matte Bo och Eva själva tillagar all mat som serveras i restaurangen så förstår man att det inte går någon nöd på Burtus men han är absolut inte övergödd.
Han har en mycket fin päls och fina tänder.
Där finns också 2 katter som är hans bästa lekkompisar.
Han är väldigt lugn och snäll och vill gärna vara med i sällskapet.

Hittehund´s Flisan söker hem


Sacko tackar sina faddrar!

Sacko vill tacka sina två faddrar för ett bidrag på 400kr denna månad. Han tackar på det finaste sätt Sacko kan, genom att ge sin tass till Bitte och Anna Stina!


Tack vare dessa bidrag kan Sacko numera vara försäkrad! Sacko har fått en försäkring med en utgift på 250kr per månad. Bidraget har denna månad hjälpt till att täcka hans försäkring!


Under lång tid har Sacko varit alldeles för smal. Sackos kontaktperson Lena tipsade oss om ett färskfoder i form av burgare. Vi har provat detta med ett bra resultat. Sacko är väldigt smalt byggd i sin kropp men detta foder gav Sacko en stjuts uppåt i vikt. Från att ha gett enbart detta foder får han nu hälften färskmat och hälften torrfoder. Han håller en stabil vikt och jag börjar se muskler framför allt på låren hos Sacko. Bidraget täcker även endel av hans foder denna månad.

Tack snälla Bitte och Anna Stina för eran hjälp och bidrag denna månad till både försäkring och foder! Sacko sträcker fram sin tass och tackar av hela sitt hjärta.

Text och bild: Charlotte och Sacko


Hittehund´s Martine får besök 20 juni

Text: Christine Leijd
Äntligen börjar det se lite ljust ut för Hittehund´s Martine. Hennes matte åker en lång resa till ett tilltänkt hem där hon kan få en kavaljer om allt slår väl ut den 20 juni. Så nu håller vi tummarna för att Martine kan få ett hem i Vingåker!

Hittehund´s Calles tur till en familjNu är det Calles tur att få en familj. Två möten har det nu varit mellan Calle och hans blivande matte. Hon bor i skogen precis intill en tjärn och har lång hundvana...
Två till inskolningsträffar kommer hinnas med innan Calle flyttar permanent den 19 juni!


Tubbe flyttar snart till nytt hem!

Text och bild: Christine Leijd
Det har hänt mycket sedan vi åkte en första gång för att låta Tubbe träffa Millie för ett första möte. Sedan dess har familjerna träffats tre gånger, och det har gått bra...
Tubbe är en mycket stabil hund men det är ändå skönt att det hinns med en mjuk och snabb inskolning.
Till helgen kommer förmodligen Tubbe flytta in permanent!

Hembesök hos Hittehund´s Daisy


Text och bild: Bo Svensson
Besök 15/12-09 hos Tord och Gertrud med Hittehund´s Daisy i Kågeröd
Daisy är en papillon, en liten kvick och vaken hund.
hon leker och rastas dagligen med en labrador som familjen rastar och det fungerar bra.
Pälsen var fin på Daisy och konditionen var mycket god.
Det syns att hon trivs bra med familjen som har stor djurvana.
Familjen Hultberg är mycket trevliga personer. Det kan poängteras att de väldigt glada över besöket
Bosse

RSS 2.0