Hembesök hos Hittehund´s Cindri

 
 
I våras besökte vi blandrastiken Cindri i hennes nya familj som bor i en villa i Fagersta.
 
 
Cindri är en blandning mellan långhårig collie och golden retriever och behövde få komma mer i centrum efter att det tillkommit barn i familjen som gjorde henne rädd och osäker när bebisen började krypa. Det är en av de vanligaste anledningarna till att äldre hundar behöver omplaceras inom Hittehund.
 
 
Seniorhundar passar ofta fint ihop med aktiva och vitala seniorer och Cindri omplacerades genom vårt seniorhundsprogram där hon hos sin nya familj får maximalt med tid och lugnare rutiner.
 
 

Även om Cindri är en seniorhund och har en mogen hunds lugn var det inte svårt att busa igång henne på gräsmattan och då fick hon en glad och busig blick i de kloka ögonen.
 
 
Nästa gång vi hälsar på hos Cindri ska vi ha mer gott om tid, för besöket blev kortare än vad vi velat då vi var på genomresa.
 

Vår älskade Kashi har lämnat oss!

 
I våras fick vi denna sorgliga nyhet om att Kashi gått bort. Han var en så kär och älskad hund både av sin förra och nya familj, och vi gjorde flera hembesök hos honom i Enebyberg under årens lopp.
Vila i Frid du vackra hundpojke med den finaste varmaste pälsen och de kloka ögonen.

Hej! Jag har dessvärre sorgliga nyheter såhär innan Påsk! Vår älskade, älskade Kashi har två veckor före sin elfte födelsedag (28/4) tyvärr lämnat oss för att fortsätta livet på andra sidan och de evigt gröna ängarna. Kashi blev för ungefär en vecka sedan plötsligt dålig. Flåsig och med ont i bakbenet. Väl hos veterinären konstaterades tumörer som tyvärr spridit sig i kroppen. En tröst är att han troligtvis mått ganska bra ända tills "bägaren rann över" mot slutet. Det bevisas av att han så sent som för ett par veckor sedan var ute på promenad i skogen och klättrade i berg, badade i pölar och roade sig kungligt.

 
Kashi var en otroligt klok, snäll, omtänksam och rolig vovve! Vi älskade honom högt och kommer att sörja honom länge, länge!!!

Jag har kontinuerligt varit i kontakt med förra ägaren Emma och hon känner till att Kashi inte längre är med oss. Jag blir så rörd och glad när jag ser att han finns med på hemsidan med bilder och allt. Så vacker! Lova att skicka mig bilderna om du tänker ta bort dem!

 
Jag har turligt nog påsklov just nu och det tillbringar jag mest med att gråta och längta. Det känns som om hjärtat slitits ur kroppen och jag gråter litervis över min fina älskling!

 
Bilden i soffan jag skickar med är från förra sommaren och naturbilden är från Rösjön i februari i år. Det var ju vid rösjön vi allra först träffade Kashi och han tog oss med storm!

Uppföljning av seniortiken Freja!

När seniortiken Freja 11 år sökte hem mådde hon inte bra i sin befintliga familj som hon haft sedan valp. Flera småbarn hade tillkommit i familjen och hon hade blivit rastlös, skällig, orolig och hennes ägare kände att hon behövde komma till en ny familj, för deras egen situation skulle inte förändras, och älskade Freja skulle inte må bra där.
 
Freja med nya matte


Det är därför med stor glädje vi kan visa dessa bilder på en älskad softisflicka som fick en ny familj på landet med vidsträckta ytor, där hon har återfått harmonin och lugnet i sitt liv.

Freja har varit i sin nya familj i 3 månader, och nya matte Inga-Lill berättar att hon är väldigt morgontrött och tycker nog det är skönt att "dra sig" före morgonpromenaden. Hon älskar att promenera, tar matte fram sina gympaskor ur garderoben så sitter hon redan och vaktar dörren för då vet hon vad som väntar! 
 
 

Matte Inga-Lill berättar: "Vi hämtade Freja den 3 juli och allting har gått mycket bra.Vi går våra promenader dagligen på 5-7 km,och hon älskar verkligen att springa runt och nosa, hon går fot hur fint som helst, inga problem alls. Jag fick t.o.m ta tandsten efter att hon varit här 1 dag då kan man snacka om en lugn stabil hund.

Vi har däremot fått jobba med henne när det gäller kloklippning men även där har vi gjort framsteg.Vi har haft henne med oss på husbilssemester och hon älskar att åka bil.Bosse och jag ångrar oss inte att vi tog Freja, hon är det bästa vi gjort. Våra barnbarn och grannbarn myser gärna med henne! Jag har kontakt med hennes tidigare ägare, skickar kort så de ska kunna fortsätta och följa Frejas liv hos oss, det känns även bra för mig att ha den kontakten för de har ju haft henne i elva år!"
 
 

För Föreningen Hittehund känns det extra bra för varje seniorhund som får ett nytt hem genom oss. Det är de bästa hundarna att omplacera, ofta mer anpassningsbara än yngre hundar. En pigg och vital hund som Freja har förhoppningsvis många aktiva år framför sig om man fortsätter att underhålla hennes goda fysik och hälsa genom ett aktivt hundliv. Vi har ett särskilt utformat seniorhundsprogram som man kan läsa mer om här:http://www.hittehund.nu/seniorhund

RSS 2.0