Hittehund´s LimpanJag stal en så fin bild från Facebook från ett album från Hittehund´s Lindbergs husse Simon. Jag njuter av de små detaljerna. Hur trygg och nöjd Limpan ser ut, och hur han delar tröja med sin husse. Facebook är ett smidigt sätt att få ta del av just de små sakerna. De är så fina tillsammans, Limpan och husse.

Hittehund´s Chiccos nya matteEtt mail med en uppdaterad rapport om Hittehund´s Chicco kom precis ifrån Agneta. Agneta är hundinstruktör på egna firman Ängdalen häst och hund och kunde som volontär inom Hittehund erbjuda en paketlösning för Chicco. Hon var med under alla steg när Chicco sökte en familj, och när Chicco hade flyttat hem till Carina och de fått en vardag tillsammans har de valt ett kurspaket för att på en gång komma igång och få en bra kommunikation.
Familjen går både en vardagslydnadskurs och agility hos Agneta, och han får vitsord som "lyhörd och duktig".
Ja, Carina fick en "gratis hund", men det är ett upplägg som verkligen gynnar hunden då de knyts samman genom aktiviteter som är stimulerande, och i ett hem där Chicco inte bara är "söt med stora fina öron".
Som ren kuriosa kan nämnas att Agneta som kontaktperson för Chicco hade det tufft med åtskilliga som ringde ned henne för att han var så SÖT. Sedan publicerade vi hans beskrivning på internet, där det framkom att den söta hunden minsann kunde NAFSA om han blev trängd, och då avtog intresset. :) Och i sin nya familj har de tendenserna inte synts till, och han är trygg och slipper ta ansvaret för att skrämma bort en omvärld, som förmodligen alla tycker han är söt..

För visst är det en enaslående vacker hund. Men därför är det ännu roligare att han fick komma till en erfaren hundmänniska som tagit hand om omplaceringshundar förut, och var beredd på det västa, men som inom kort konstaterade att "Chicco är den enklaste hund hon har haft".

Kika gärna in på Ängdalens kursutbud! Agneta håller kurser i Motala med omnejd! Länk

Hittehund´s Simon på väntelista (söker hem)En dagsfärsk bild på seniorpapillonen Simon som söker en egen familj. Lena-Maria träffade honom under eftermiddagen i Skåne...

Solveig och hittekatternaUtanför en campingstuga på en höststängd camping sitter en liten ung svart katt, som blivit matad under sommaren och levt som en fri katt med bra tillgång på mat. Men nu är stugan tom och tillbommad. Och katten kvar.

Solveiq, matte till Hittehund´s Dixie och Pixie har länge varit engagerad för hittekatter i olika delar av Stockholm. När hon med hjälp av vår kattfälla skulle hjäpa till att lokalisera någons förrymda katt ramlade hon åter igen in rätt i en kattkoloni med halvtama övergivna katter, varav den namnlöse svarte är en av dem. Solveig får inte klappa honom men han följer efter henne när hon kommer med mat. Alla katthem är överfulla och planen är att åtminstone denna katt ska få en fristad i Solveigs kök...

Om det lyckas kommer han så småningom att behöva ett hem..
Katten är än så länge i fint hull beroende på stödmatandet. Vi får hoppas att han snart får komma in i Solveiqs kök, på väg till ett bättre liv. Om det finns fler hjälpsamma kattvänner som kan ta in en kisse nu under hösten i Stockholmstrakten, hör av er!

Hittehund´s JustusText: Christine Leijd

Idag träffade jag Hittehund´s Justus, seniorpapillonen som fick hem i min hemby för 1,5 år sedan. Han hade haft lite smärtor i bakpartiet som gått över med smärtlindring, men det skulle kollas upp hos hundsjukgymnast som komplement till veterinärvård.

Annars var allt väl, och hans nya husse och matte tycker oerhört mycket om sin hund, det märks.

Hittehund´s Ida o matte AnnikaDet är så fantastiskt hur bortskämd man blir med information ifrån Idas nya liv! Helena som träffade Annika och följde med henne första gången hon träffade Ida sa faktiskt redan då att det här är den typen av djurmänniska som om hennes boende inte passar Ida kommer hon att flytta.
Ida kan snabbt uppfatta ljud och den tidigare familjens dotter skulle inte kunna ha henne på sitt kommande studentboende med spring i korridorerna.

Hos Annikas stora lägenhet i Gävle finns det en öppen planlösning så Ida kan springa runt i en ring och inledningsvis gav det stress och ännu mer glädjeskall.

Det växte dock inte till något oöverstigligt problem. Men ändå, till juni nästa år är mattes nya hus färdigbyggt och de kommer då att bo i samma område som bästa väninnan och flera hundkompisar.

Både Annika och Ida kommer trivas att bo i ett område med ännu mer grönska och promenadvägar i Norrtälje där det finns ett stort socialt nätverk för matte med fler genuina hundvänner. För stunden har lilla Ida tratt för att inte komma åt att slicka på en tass, men vi får hoppas att den snart är av!

Hittehund´s ChippeSå här mysigt kan man ha det om man adopterar Hittehunds genom tidernas största hund, Chippendale!

RSS 2.0