Hittehund´s hittekatt "Ivan" behöver mat och husrum

Sedan tre veckor tillbaka har vi fått vetskap om en hemlös katt som håller till utomhus i en skogsdunge i Hägersten i södra Stockholm. Hittekatter och hemlösa katter är ett stort problem, och vi arbetar i huvudsak för hundar. Just denna katt har dock fångat mångas intresse i kvarteret då den är ögonfallande vacker, men mycket skygg och förvildad.
Vi har börjat att mata in honom på samma plats vid samma tidpunkt, och nu när katten som den pensionärsdam som matar honom vet att han får mat kommer han punktligt som en klocka, men håller sig på behörigt avstånd.
När katten började att matas åt han kopiösa mängder, men har nu gått upp jättebra i hull. Han får dagligen torrfoder, blötfoder och kattmjölk och emellanåt räkor.
Det allra värsta scenariot skulle naturligtvis kunna vara att Ivan är en honkatt, som är dräktig, och det har man inte kunnat ta reda på eftersom hon snabbt rusar iväg om en människa närmar sig.
Pensionärsdamen som matar henne får vara kvar på platsen och se henne äta men så fort någon annan närmar sig smiter hon undan.
Damen som matar henne har inte gott ställt och skulle gärna vilja ta hand om katten. Det är dock två saker som hindrar; att hon har allergi och astma och egentligen inte har råd med den utgiften. Hon är mer känslig för vissa katter.
Nu när vi har blivit uppmärksammade på Ivans situation ska vi försöka göra något åt saken. Just nu är det ännu inte kallt ute även om det blir allt kyligare på nätterna. Planen är att Hittehund ska kunna bidra med torrfoder och blötfoder till katten tills vi har hittat ett fosterhem som har vana av att hantera skygga katter. Katten behöver förmodligen kastreras, chippas och vaccineras.
Ivan kommer med all sannolikhet att behöva fångas i kattfälla. Vi håller tät kontakt med pensionären som stödmatar och håller kissen under uppsikt så det inte föds kattungar utomhus, ifall det nu skulle visa sig vara en honkatt.
Det är dyrt att göra iordning en katt för en ny familj, det är svårt att hitta fosterhem som har tid, kunskap och intresse, och det är ännu svårare att hitta ett permanent hem. Men det är ännu svårare att blunda för en katt och en situation som faktiskt måste lösas.
Vi kommer att lägga ut några donerade böcker på Tradera som säljs för Ivans räkning, och när vi har en tillräcklig budget kan vi låna eller hyra en kattfälla och fånga in kissen. Man kan iallafall göra punktinsatser, och bilderna på Ivan togs igår med bra zoomobjektiv. :)

Kommentarer
Postat av: bitte

En sån vacker misse..Hoppas du hittar hem eller får komma till ett nytt.

2010-09-02 @ 21:42:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0