Fingals nya matte berättar

Text och bild: Eva, Fingals nya matte



Nu har en månad gått sedan vi först träffade Fingal. Det var en väldigt rar kille som kom hit men han hade precis som ni sagt, lite svårt att komma ner i varv och problem vid hundmöten.



Nu har han haft en hel del passivitetsträning och även mycket träning när det gäller hundmöten. Detta fungerar jättebra! Det är inte längre några problem att få ner honom i varv och vid hundmöten är det ganska så lätt att prata/mata förbi honom. Lite träning till så är även det fixat.



Under dagarna har Fingal varit med på den demensavdelning jag arbetar på. Detta fungerar jättebra! Alla boende älskar honom och det är nästa en tävling mellan de boende om vem han kommer till först :-)





Vår enhetschef har nu pratat med omsorgschefen som även hon gillar Fingal, om en vårdhundsutbildning, detta kommer omsorgen att betala hälften av om vi kommer in.
Nu den 23 maj skall vi göra det första testet. Lite nervöst men jag är inte ett dugg tveksam till att vi fixar det!







Hemma är han en otroligt glad och kelig kille. Ofta kommer han med sina leksaker och lägger hos oss för att försöka få igång oss till lek. Fungerar inte detta så blir det bra med gos med! Då gärna killa honom i öronen eller bakom frambenen. Våra vänner och bekanta är alltid hjärtligt välkomna hit! Några fler att försöka få igång till lek ;-)



Gonzo, vår andra hund och Fingal kommer bra överens. Fingal lyckas till och från få igång Gonzo till lek och tvärtom så får Gonzo även Fingal till att lugna sig. De kompletterar varandra väldigt bra!
Det finns så mycket att berätta om allt som hänt men jag nöjer mig nog såhär tillsvidare... skrivkramp ;-)
Vi är jättenöjda och glada över att Fingal har kommit till oss! En bättre hund kan vi nog inte tänka oss!

Hittehund kommer göra hembesök hos Fingal inom någon månad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0