Uppdatering om Hittehund´s Chicco

Chicco har nu boat in sig i sin nya familj och den första "smekmånaden" är över. Han har i sin nya familj blivit väl omskött och är nu vaccinerad, besiktad och försäkrad. Anna & Alex har en väldigt god kontakt med sitt djursjukhus då de även har kissar som behöver veterinärvård då och då.
Det var inte alltför länge sedan som de skildes ifrån Hittehund´s Zack som fick sina sista seniorår hos dem, och tyvärr får de snart skaffa klippkort på djursjukhuset då deras kisse Hugo blev sjuk och inlagd, och det fanns inget mer att göra än att låta honom somna in. Hugo blev dålig med urinsten, och när han var inlagd åkte matte och husse till djursjukhuset och hälsade på och var djupt oroliga. Men när Hugo fick komma hem dröjde det inte länge innan han fick ett återfall, och nu är han borta. Om jag känner Anna rätt kommer hans plats så småningom ersättas av någon annan hemlös katt när smärtan har lagt sig.
Så det har varit en jobbig tid, men det är ju nackdelarna med att ha djur, att när det händer någonting så gör det så ont.
När kissen insjuknade och dog fick vi vänta ytterligare en vecka med att besöka Chicco av förklarliga skäl. Men under den här veckan har Lena-Maria och Chiccos nya familj hittat en ny tid de kan träffas på istället. Lenamaria är hundinstruktör och kan erbjuda privatträning, och bor i samma stad som Chicco och känner till familjen sedan innan.
Chicco trivs bra med sin familj och han är fruktansvärt gosig på varje bild inomhus så han nästan alltid ligger i knät, på någon, eller helt avslappnad och nöjd sovandes.
Det ska bli roligt att få följa Chiccos resa genom livet. Han är en nätkändis eftersom han finns på varenda efterlysningsajt då hans tidigare familj som var ägare två sålde honom till fel person som i sin tur sålde honom vidare, till nästa person som gjorde likadant...
Anna och Alex kommer förutom att ha gjort iordning honom hos veterinären att gå minst en obligatorisk kurs, en valfri sådan utifrån vad de själva vill träna. Han har efter all turer fram och tillbaka i sitt korta liv mellan olika personer fått en permanent familj. Det är ett par som under flera år haft vårt förtroende med den tidigare hunden genom Hittehund. Även föräldrarna har en hund genom Hittehund, lilla Iza.
Nu hoppas vi att alla djur hos Anna och Alex slipper fler veterinärbesök under resten av året. Och att vi så småningom kan få omplacera en liten kisse hem till dem istället. För både Anna och hennes föräldrars djur har alltid varit omplaceringsdjur som har behövt komma någonstans, där de har fått stanna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0