Bildhälsning från Hittehund´s Bosse


Bosse kom till vår medarbetare Peter i tillfälligt fosterhem. Anledningen var att hans husse hade omplacerat honom privat, men den nya familjen hade bara släppt ut hunden vind för våg när de inte ville ha kvar honom, så han plockades upp som herrelös av djurambulansen, som genom Jordbruksverkets register återförenade honom med hans ägare. Det blev en lite panikartad situation då förändrade livsförhållanden gjorde att han helt fysiskt inte kunde ha kvar hunden hemma, och lösningen blev då att Bosse fick mellanlanda hos Peter. Så vi kunde lära känna honom, och veta mer, och därigenom kunna göra en bättre utplacering.
Bosse hann i fosterhemmet bli vaccinerad och besiktad. Rätt tidigt fick vi kontakt med en familj ifrån Västkusten som fick följa Bosse under tiden i fosterfamiljen genom bilder och videoklipp och samtal med Peter. De åkte ned för att träffa Bosse, och det klickade från alla håll.
Vi brukar ha för vana att lokala kontaktpersoner gör hembesök hos familjen just för att bespara våra medarbetare för långa resor. Men Peter känner ett stort ansvar i det han gör, särskilt när det gäller en hund man själv har hemma, så han bestämde sig för att göra hembesöket själv, och om allt kändes bra för familjen, även låta Bosse stanna. Så efter en bilresa på 17 mil med rastningsturer utmed vägen blev Bosse västkustsbo!
Vad som gjorde oss lite betänksamma i Bosses utplacering var just det faktum att han i möten med vissa hundar kunde reagera med utfall, och då han är en rejäl hund kan det fysiskt bli svårt att hålla honom. Det har för en tid sedan kommit en ny hundsele på marknaden som heter VGWbälte. Läs mer om det här Detta rekommenderade vi Bosses nya familj att använda, just för att kunna träna hundmöten, och samtidigt kunna hantera dem fysiskt. Inte att förväxla med diverse gåfint-selar som finns på marknaden. Med användandet av VGWbälte gör selens konstruktion att hunden vid ett utfall får den effekten att hundens huvud istället riktas tillbaka till den som håller i kopplet då hunden får en vridning och gör en halvvolt runt.
Sedan 1 juni bor nu Bosse hos familjen Björnstedt, och de kommer att gå kurser med Bosse, enligt vår överenskommelse vid en utplacering.
Och här kommer en bildhälsning från Bosse!:

Hej!
Här kommer lite info och bilder från Bosses första tid hos oss.
Första natten sov han på bottenvåningen men sedan har han gått med oss upp och sover på golvet i sovrummet. Han äter bra och magen sköter han också. När vi går på promenad och möter mindre hundar så lägger han sej ner och viftar på svansen men har gjort en del utfall. Har köpt en vgw-sele som jag (Helena) tycker fungerar bra, han drar ner sej själv om han drar för mycket, sedan slipper man dra så mycket i nacken som med vanligt koppel. Vi håller på och provar oss fram....
En morgon när vi skulle gå ut regnade det, vi kom inte speciellt långt innan han ville hem igen (inte bara att lyfta upp som en liten hund, han väger ju 38,5kg!)
Bosse älskar ju att åka bil och det har vi gjort några ggr under denna tiden.
Vi besökte Görans föräldrar och de tyckte Bosse var en fin hund =)
Han tycker om att "busa", har lekt mkt med tennisbollar och en fotboll som han verkar gilla. Göran har låtit Bosse söka efter tennisbollar inomhus och det gick bra, han gillar att "arbeta" - det märks. Vi märker att Bosse känner sig hemma mer och mer hos oss. I dag har vi duschat honom och vatten gillar han inte, bara att dricka... Vi lockade med prinskorv och det gick rätt ok trots allt.
I morgon söndag ska vi ut och träna mer sök utomhus, det ser vi fram emot. Ha det så bra tills nästa gång vi skrivs
Hälsningar
Göran, Helena, Carl, Frida & Bosse
Ps
Bosse tycker inte om kameran, han går undan så fort den kommer fram även utan blixt!
Hej!
Här kommer lite info och bilder från Bosses första tid hos oss.
Första natten sov han på botten våningen men sedan har han gått med oss upp och sover på golvet i sovrummet. Han äter bra och magen sköter han också. När vi går på promenad och möter mindre hundar så lägger han sej ner och viftar på svansen men har gjort en del utfall. Har köpt en vgw-sele som jag (Helena) tycker fungerar bra, han drar ner sej själv om han drar för mycket, sedan slipper man dra så mycket i nacken som med vanligt koppel. Vi håller på och provar oss fram....
En morgon när vi skulle gå ut regnade det, vi kom inte speciellt långt innan han ville hem igen (inte bara att lyfta upp som en liten hund, han väger ju 38,5kg!)
Bosse älskar ju att åka bil och det har vi gjort några ggr under denna tiden.
Vi besökte Görans föräldrar och de tyckte Bosse var en fin hund =)
Han tycker om att "busa", har lekt mkt med tennisbollar och en fotboll som han verkar gilla. Göran har låtit Bosse söka efter tennisbollar inomhus och det gick bra, han gillar att "arbeta" - det märks. Vi märker att Bosse känner sej hemma mer och mer hos oss. I dag har vi duschat honom och vatten gillar han inte, bara att dricka... vi lockade med prinskorv och det gick rätt ok trots allt. I morgon söndag ska vi ut och träna mer sök utomhus, det ser vi fram emot. Ha det så bra tills nästa gång vi skrivs
Hälsningar
Göran, Helena, Carl, Frida & Bosse
Ps
Bosse tycker inte om kameran, han går undan så fort den kommer fram även utan blixt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0