Intensiv sommar, nu uppföljning!

Under sommaren har vi uträttat mycket tillsammans! Vi hade öppet under sommaren, hela sommaren, utan semester, helt enkelt för att det inte gick att ha egen semester då det trillade in akuta hundärenden, som behövde lösas, och inte gick att resa ifrån. :)
Mycket tid gick i anspråk just till fysiska hundärenden på fältet, träffa hundar som behövde hem, skola in dem hos familjer, göra hembesök, uppföljningsbesök, våndas, förväntas och oroas kring hundar vars framtid inte var lika lätt att lösa. Verksamheten gick i stort sätt att följa dag för dag i realtid på vår gilla-sida på Facebook, men inte genom denna blogg, då tid och energi inte fanns för båda delarna. Den här bloggen blev således lite försummad från midsommar och framåt, men vi tar nya tag nu under hösten. Förmodligen har ni förståelse för att praktiskt arbete måste gå före uppdateringar på vår webplats, för vi har med ideella krafter jobbat på i ett högt tempo.
Nu från och med idag, 1 september, och framåt har vi som brukligt inom vår verksamhet, uppföljningsmånader. Detta innebär att vi bromsar för nyintag av fler hundar för omplacering, och slutför det vi redan har tagit oss an, men att vi fokuserar på en viktig uppgift; att följa upp redan utplacerade hundar. Vår uppföljningsperiod är inplanerad ända sedan i juni, och vi har avsiktligt avrundat verksamheten så vi får arbetsro till uppföljningen. Det går nämligen inte att göra båda sakerna samtidigt om man ska kunna fokusera på hur det verkligen går för hundarna, vi behöver kunna ägna oss åt våra hundägare odelbar tid emellanåt så vi bibehåller kvalitén i det vi uträttar.
Vi kommer strax att uppdatera om det på hemsidan, och försöker att lotsa folk vidare i den utsträckning vi kan, men det tröstlösa är att antalet hundar som behöver hjälp ständigt lavinartat ökar. Och alltför ofta behöver hundarna hem akut, och det är vår vardag, och ser ut så året om. Men trots att vi är medvetna om det är det alltid en tuff uppgift att försöka förklara den som ringer oss i nöd och "akut" behöver lämna ifrån sig en hund. Det är här vi behöver vara konsekventa, och ha stopp för alla, oavsett situation. Det känns både hårt och hjärtlöst, men för att kunna omplacera hundarna och följa upp dem är det först när det ständiga flödet var nya hundar avbryts som vi har arbetsro för uppföljningen. För det är så mycket tid som varje hund tar i anspråk. Och den behöver få den tiden.
Under uppföljningsperioden förbereder vi även med hembesök hos familjer som inte har bråttom efter rätt hund, utan i lugn och ro vill träffa oss för en diskussion hemma om hur nästa hund ska ha för karaktär och egenskaper. Då hinner vi aktivt träffa familjer i god tid, som sedan aktiveras och väntar på rätt hund genom oss, vilket ger ett smidigare förfarande även för akuta hundärenden.
Så från idag och framåt kommer denna blogg bli mer aktiv, och omplaceringssidan med hundar som behöver hem, mer passiv. Hoppas ni alla haft en trevlig sommar! Det har vi haft, trots utebliven semester!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0