besök hos Hittehunds Ludde


12 Juni flyttade Ludde till sitt nya hem i Dalarna, efter några dagars inskolning med nya matte på "gamla" hemmaplan. Sedan dess har gamla matte fått återkommande rapporter och jag - Anna, som varit med och hjälpt till under Luddes omplacering - har pratat med nya matte några gånger för att höra hur det går för dem. Helgen som var så var vi och hälsade på hos Ludde, tog en fika och en promenad och uppdaterade oss ytterligare om hur det går för dem på plats.

här en bild på Ludde, tagen vid andra tillfället Hittehund träffade honom i våras för utvärdering
Han lever upp till alla förväntningar hans nya matte Birgitta hade på en hund och hon är så glad och nöjd över att ha fått in honom i sitt liv. :)
Det första som möter mig då jag går fram till grinden när vi kommer till den idylliska gatan med de röda fristående husen ståendes sida vid sida och sjön i bakgrunden som kuliss, är en glad (men lite skällande - det måste man ju få göra när det kommer folk fram till ens grind!) sommarfriserad Ludde.
Vi som besöker har våra egna hundar med oss och Ludde får komma med ut på gatan för att hälsa där, så de inte bara stormar in på hans revir. Han blev dock duktigt utskälld av våra då först, som väl tyckte han kom till DERAS tillfälliga revir (bilen). Ludde tog det hela med ro och brydde sig inte så mycket i de som gafflade till en början.
lilla Movitz 8 månader Italiensk Vinthund, kollar in vem Ludde kan tänkas vara
Inne på uteplatsen som är omgärdad av rejäla, höga staket på alla sidor var Ludde försiktigt nyfiken på de besökande hundarna. Oss människor brydde han sig inte så mycket om. han har ju inte besök så ofta hemma och har ett fåtal hundar han umgås med i veckorna, men de väljer vilka man ska hälsa på på promenad. Ludde vill ju gärna hälsa men har inga problem att passera utan att göra det. Så att det kom in 4 hundar hos honom (varav han träffat 3 tidigare) var ju lite omvälvande.
Siri kollar in tomten och Ludde kollar in Siri
Den lilla valpen var nog den som var mest förvirrande för Ludde, som inte riktigt kunde placera honom och hur han skulle bemöta, men han tog det ändå lugnt och fint med dem smått kaxiga valpen som väl också tyckte Ludde var lite stor. Här ser vi den hyggliga grinden i bakgrunden också.
vi har mötts här tidigare, typ nyss, va?
Ludde är så söt i sin sommarfrilla och verkar trivas som korthårig. Birgitta berättade att han hade varit så duktig hos hundfrisören och bara funnit sig i att bli "behandlad". De hade även klippt klorna samtidigt och det hade gått bra det med, med lite tålamod :)
Bonnie, som träffade Ludde i sitt tidigare hem, kollar läget och nya sommarfrillan ;)
Klart man vill vara med vid fikat! Men värre tiggande än så här blir det aldrig, han nöjer sig med att sitta lugnt och fint vid sidan och bara ta in dofterna från bordet.
blire nå fika eller?
Så gick vi då iväg på en promenad. Precis utanför huset har vi denna sköna sikt - sjön möter Ludde varje gång han går ut på promenad! Vänta in gästerna måste man ju också.
Birgitta och Ludde tar täten.
Ludde och nya matte Brigitta utgör ett fint par, de trivs ihop och utstrålar ett lugn tillsammans. Härligt att se!
De har även påbörjat lite försiktig ensamhetsträning, än så länge genom att Ludde får vara kvar på nedervåningen av huset medan Birgitta går upp på övervåningen. Små steg som han klarar utan problem.
fantastisk promenadväg.
Han har inte längre nosen i  backen hela promenaderna och inte heller brottom fram till varje fläck, utan kan strosa och tar ofta kontakt. När han har sällskap av sin vallhundskompis som föredrar att hålla sig nära människorna så går det att ha honom lös på skogspromenader också, och på landstället har han stor inhägnad tomt att lufsa och rusa av sig på.
Lugnt och avslappnat, säger vi tack och hej för denna gång!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0