Uppdatering från Hittehund´s boxer Balder!

När vi fick in Balder för omplacering i januari 2012 var det många fina boxervänner som hörde av sig. Balder blev över vid en skilsmässa och kunde inte följa med vare sig matte eller husse till deras nya boenden.
 
 
Vi träffade Balder inför en omplacering och när han släpptes lös i rastgården var det en genomsprallig glad hund som ystert lät sig videofilmas, eftersom det var svårt att få honom att stå stilla för stillbilder. Han var lite understimulerad och glad som bara en boxer kan vara.
 
 
Han flängde fram och tillbaka men var samtidigt en så otroligt trevlig och glad hund att man omedelbart tyckte om honom!
Det började trilla in mail och telefonsamtal om Balder, och hans ägare var snart uppe i en flytt från sin tidigare villa så det brådskade tyvärr för Balder att flytta. Vi började att höra oss för om temporärt fosterhem men tyckte samtidigt att det var så onödigt att behöva flytta runt honom.
 
 
När DET hemmet dök upp för Balder på landet på en hästgård i Småland var det som om ödet gjorde sitt ingripande. Matte som ringde var jättetrevlig och de hade lång boxervana och hon beskrev att det saknades en boxer hemma nu. Bilderna hon skickade på omgivningarna och huset och islandshästarna var helt fantastiska och vi ville verkligen att Balder skulle få anpassa sig dit.
 
 
Pia var dock eftertänksam och rädd att förhasta sig när det gällde att ta över Balder. Det var en lång resa och hon var lite orolig för att det skulle bli fel hund då hon hade en tidigare dålig erfarenhet från en omplaceringshund. Brådskan att Balder måste flytta började ticka på, och jag fick i det närmaste övertala Pia att hon inte skulle stå emot denna hund ifall de ändå planerade för en boxer. För en boxermänniska var nämligen Balder en otroligt okomplicerad och gladlynt hund som var väl fungerande. Hon skulle ångra sig ifall hon stod emot pga avståndet och tidspressen. Pia lyssnade, och kom. Vi hade ett avtal om att hon skulle få börja som Balders jourhem, just för att hon skulle få en prövotid, men jag var till 100 % övertygad om att när Balder väl kommit innanför dörrarna skulle han aldrig komma någon annan stans. Marianne som gjort punktinsatser för Hittehund hälsade på hos Pia innan hon åkte till Stockholm.
 
 
Så kom Balder till Småland med hästhagarna utanför huset!
 
 
Allt har gått jättebra för Balder och vi är mycket glada för hans skull att han kom till genuina
boxermänniskor som hade så mycket att erbjuda honom.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0