Zocki är snart hemma!

 
Foton i texten: Lenamaria, Kari och Lotta
 
När Zockis matte hörde av sig till oss för första gången förklarade hon att hon var svårt sjuk och att hon tvingades att omplacera Zocki då hon ideligen fick känningar av sina sjukdomar och hon hade inte det skyddsnät som ofta krävs runt en för att ta hand om Zocki på ett bra och varaktigt sätt när hon väl blev sjuk. Hon hade både gjort organtransplantationer och var sjuk i flera andra sjukdomar. 
 
 
Trots att matte inte mådde bra talades vi vid flera gånger och växlade flertalet mail, då hon var så oerhört mån om Zocki, att han skulla hamna rätt, och att hon inte skulle behöva ångra sitt beslut.
Zocki var en liten söt hund, en blandras mellan chihuahua och papillon.
Vår medarbetare i Landskrona, Lenamaria Lundberg, åkte raskt till Helsingborg för att träffa Zockis matte och lille Zocki, och vi skrev en längre beskrivning om honom på vår hemsida.
 
 
Därefter fick vi en uppsjö av mail, många riktigt trevligt formulerade mail, till det värsta, någon som undrade om han kunde bo i en tiobarnsfamilj och om han då kunde bo utomhus eftersom mamman var allergisk. (!)
 
 
Den som hörde av sig, var även Texas matte Lotta. Hon hade tagit hand om Texas för drygt ett år sedan och hade hela tiden varit inriktad på att hitta en till hund som skulle passa henne och Texas. Några dagar efter att Lotta hade hört av sig, och hon talat länge med Zockis matte, tog vi snabbt bort annonsen om Zocki på hemsidan för vi var helt nedmailade, förmodligen för att zocki var otroligt söt, men även pga hans ungdom. För oss kändes Lotta som en tryggt alternativ även om hon bodde i Stockholm.
 
Det blev bestämt att Zocki skulle flytta den 7 november!
 
 
Idag blev dock Zockis matte så akut sjuk att hon ringde Lenamaria som överenskommet, då Lenamaria erbjudit henne att avlasta henne med Zocki om hon behövde åka in till sjukhuset eller blev förvärrad. Det blev snabba ryck. Lenamaria ringde Lotta på studs och det blev bestämt att Lotta och hunden Texas snabbt skulle kasta sig på första tåget ned till Lund. De skulle hämta Zocki redan idag!
 
 
Nu behövde Zocki någonstans att vara de timmar som Lottas tågresa skulle ta innan hon var framme i Skåne, så Lenamaria frågade en annan av våra betrodda hundägare om hon kunde öppna sitt hem för Zocki, och det ville Kari och hunden Mimi.
 
 
Zocki hade en bra paus hos Kari och hon hann till och med blogga om besöket!:
 
 
Nu fick tyvärr inte Zockis matte vara med och träffa Lotta, men det behövdes lite snabba beslut nu när hon var så dålig.
 
 
 
I eftermiddags var Lotta och Texas framme i Lund och de två, väldigt snarlika hundarna, kom bra överens ifrån första ögonkastet.
 
 
 
Lenamaria var med och såg introduceringen och allt gick väldigt bra, bättre än man kunnat hoppas på!
 
 
Ikväll kommer Lotta, Texas och Zocki hem till Stockholmsregnet, och vi vill verkligen tacka alla inblandade som skötte omplaceringen så smidigt och proffsigt och verkligen ställde upp mitt i nöden!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Kari Katralen

Det var en ära att få hjälpa till och den lilla grabben var ett trevligt besök. Inga problem alls och han var väldigt social på ett bra sätt med Mimi. Han kommer att bli en underbar livskamrat! Kari & Mimi

2012-10-20 @ 18:34:11
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Lotta

mötet mellan hundarna var värt varenda sekund på tåget (9 tim. t.o.r) Dom fattade tycke för varandra från första stund och det känns som om dom alltid har bott ihop.
En matchmadeinheaven :-)

2012-10-21 @ 22:40:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0