Lenamaria från Hittehund, med stort engagemang



Flera av oss som är verksamma inom Hittehund har ett engagemang som inte bara sträcker sig till hundvärlden. Lena-Maria är en stor resurs för oss då hon först utbildade sig till hundinstruktör och sedermera till instruktör för Svenska Service och signalshundsförbundet.

För en tid sedan tog tidningen Ystads Allehanda upp Lena-Marias viktiga insatser för hunden Aylas matte Eva som får sin hund utbildad till att signalera innan hon kollapsar i hemmet, hon har diabetes.

Sos-hundar utbildas uteslutande med positva metoder och med klicker som ett viktigt redskap i träningen, och om ni bevistar större hundutställningar kan man ibland se hur föreningens medlemmar, som själva är i behov av servicehundar, och hur instruktörerna visar upp sitt arbete.

Resultatet: Glada hundar med viftande svansar och som är betydelsefulla med det viktiga uppdrag de har. Hela metoderna och träningssättet skapar verkligen stolta hundar som är delaktiga i någons liv. Att jämföra med andra hundar som förvisso är "lydiga" och utför liknande moment i tävling, men vars träning är upplagd annorlunda och där hunden i många fall uppvisar en osäkerhet över att göra fel, istället för att även som Lena-Marias egna hundar, en glädje över att få göra rätt och höra hur duktiga de är!

Lena-Maria adopterade en av sina fosterhundar, Sickan, och har genom sitt tredje engagemang som vårdhundslärare ägnat både Sickan, och andras hundar tid inom utbildningen till vårdhundar.

Ibland har Lena-Maria lite tidsbrist vilket inte är svårt att förstå, och är då mindre aktiv inom Hittehund. Men då vet vi att hon får lite mer tid över till andra åtaganden. :)

Läs här hela artikeln om diabeteshunden Ayla >>

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0