Oanmälda uppföljningsbesök



Text: Christine Leijd

Alla medarbetare inom Hittehund arbetar som volontärer och har andra heltidsarbeten. Vår medarbetare i Jämtland, Johan,  är i gråzonen för att blivit arbetsskadad, för han har börjat göra oanmälda besök hos våra hundägare. I tjänsten arbetar han som djurskydd och hälsoskyddsinspektör, och då knallar man rakt in och ser till att allt är korrekt.

Och då gör Johan likadant när han ändå befann sig i Östersund för en kurs, och visste vart Hittehund´s Skrållan fanns om dagarna tillsammans med sin matte. Ja, då gör man oanmälda besök, och bjuder in sig själv, och sedan ringde han glatt upp mig och rapporterade att allt var jättebra med Skrållan och att hon hade god kontakt med sin nya matte. :)

Nästa vecka har han ärende till Östersund igen, och har då bjudit in sig själv på ett föranmält besök hos Skrållans familj, och har då lovat att ta med sig kameran. Men likväl vid fotograferandet är han lite arbetsskadad i sitt jobb för han tar bilder snett uppifrån och kommenterar som "vid medelgott hull" har jag sett från andra hembesök. :)

Men vi är glada över Johans insatser. Han var ju inte helt obekant för Skrållans familj eftersom vi faktiskt sände ut honom för att träffa dem innan de åkte ned till Västra Götaland för att träffa Skrållan för första gången. Johan har planer under nästa månad att åka genom landet på fritiden och jag sitter redan och planlägger vilka hem han kan besöka under bilfärden, och hur vi ska tämja honom till att lämna arbetsuniformen hemma.
Ni hundägare som bor mellan Jämtland och Nyköping bör nog dammsuga extra noga och se till att hundklorna är välklippta, för tänk om det plötsligt knackar på dörren och vår mest nitiske medarbetare travar in. Men oroa er inte, jag ska förvarna er innan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0