Hundmötesträning hos Carina Persson

Text: Christine Leijd
Idag var det dags för Hittehund´s Cassis och hennes nya matte Marianne att träffa hundpsykologen Carina Persson för att lära sig rätt verktyg vid hundmöten, som för Cassis i 8 år varit laddade. Vi använde mina två tikar som figuranter så Carina fick tillfälle att se Cassis in aktion. Sedan gick Carina skickligt igenom olika sätt att bemästra hundmötena på och Marianne och hennes dotter fick öva i praktiken medan Carinas egna hundar fick assistera tillsammans med sin matte.
Stackars Marianne hade oturligt nog fått ichias i ryggen men medverkade så gott hon kunde trots sina smärtor.
Det stora problemet när man ska träna hundmöten är ofta att man saknar hundar att träna kring. När man har en schäfer som joddlar och sprattlar försvinner ju de flesta andra hundägare. Därför är det bra att träna kring lugna luttrade hundar så man bara kan koncentrera sig på sin egen hund utan oro för den andra hunden.
Jag var tvungen att avvika efter en timme, men då såg Cassis och hennes anhöriga belåtna ut över dagen. Vi vill alla att Cassis ska få en lyckad omplacering, och då alla hundar är olika är vägen dit olika lång. Carina såg också hur mycket Cassis redan knytit an till Marianne och vad glad hon blev när dottern kom in i rummet. De laddade hundmötena och Cassis styrka är onekligen ett problem just nu för Marianne. Jag kommer säkert själv att komma åka ut till Lidingö fler gånger med mina hundar så hon får frivilliga figuranter innan det nya sättet att träna sitter där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0