Hittehund´s Fifi - under utredning

Text och bild: Christine Leijd
Som väntat är det många som har hört av sig med förfrågningar om vår lilla Fifi. Vi har tagit det väldigt lugnt med hennes omplacering. Många riktigt bra förslag har inkommit för hennes räkning under tiden vi har låtit henne må bra i sin fosterfamilj, gå ned mer i vikt och låta de små eksemen läka.
Men i söndags var det dags att presentera henne för en ev framtida familj!
Eftersom Fifi är en väldigt okomplicerad trevlig mindre tik, som fungerar ihop med alla andra hundar, som är social och trevlig med människor och inte har rädslor kom tanken tidigt på tal ifall hon kunde bli påtänkt att utbildas som besökshund inom vården och ha just det som yrke, de egenskaper som gör att så många som möter henne tycker så mycket om henne.
I söndags fick hon göra bekantskap med två utbildade vårdhundar som arbetar aktivt på heltid med sin matte, och hon blev såklart bedömd under det besöket att kunna vara ett bra ämne för en blivande vårdhund.
Eftersom vi ändå har fler bra förslag för hennes räkning måste vi ändå avvakta, då det inte bara är den psykiska delen som avgör hennes framtid, utan för att man ska satsa på henne inom vården behöver kompletterande veterinärundersökningar göras, främst lederna.
Vårt förstahandsval är att låta Fifi bli utbildad till vårdhund - ifall veterinären ger sitt bifall. Men om inte så kommer vi ha en känd höftleds och patellastatus på Fifi, vilket underlättar hennes placering i så fall som familjehund till en vanlig familj.
Varför vi i första hand vill hon ska få arbeta inom vården är av flera anledningar. Men framför allt för att utbildade vårdhundar tränas med positiv förstärkning och med mjuka metoder och hela tiden vidareutbildas och ägnas mycket tid under hela sin levnad. De blir viktiga för så många människor.
Fifi skulle i så fall bli den tredje hunden som påbörjar en utbildning till vårdhund efter att ha kommit in för omplacering genom Hittehund.
När vi har ett besked kommer vi att återkomma till de familjer som ivrigt vill träffa Fifi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0